Anasayfa
30 Ağustos 2022, 23:38
sizden8
Abone

Peygamber Efendimiz’in ismini duyunca?

Peygamber Efendimiz’in ismini duyunca?

Tovbekar2016
Arkadaşlar Selamın Aleyküm öncelikle.

Size sormak istediğim bir soru var. Ben Rumeli göçmeniyim, Balkanlarda ezan okunmaya başlandığı zaman "Aziz Allah" denilir ve el kalbe götürülür. Bunun dışında Peygamber efendimiz’den (sav) ne zaman bahsedilse salavat getirilerek el yine kalbe götürülür. Bu sanırım OsmanlI’dan beri süregelen bir adet çünkü herkes yapıyor neredeyse.

Okudunuz mu?  Üvey kardeşin yanında tesettür

Bu günah mıdır? Bir iki yerde bunun bidat olduğunu söyleyenler oldu. Vehabilere yakın bazı tanıdıklarım ısrarla bidat diye vurguladı. Bu konu hakkında bilgi sahibi biri cevaplayabilir mi?


Yorum: Peygamber Efendimiz’in ismini duyunca?

Şem’a
Ezan duyunca ve salavat okununca elleri kalbe götürmek yüze sürmek ve aziz Allah demek sünnette yoktur
Bunlar halk arasında saygı amacı ile yapılır
Bidat demiyoruz ama yapmıyor ve tavsiye etmiyoruz

Bu kategoride yer alan İçimden bir ses istemeden bir söz söylettiriyor küfür gibi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimiz’in ismini duyunca? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.