Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:35
sizden1
Abone

Akşam Üstü Uyuma İyi değil derler, NEDEN ?

Akşam Üstü Uyuma İyi değil derler, NEDEN ?

hatalar
Akşam üstü uykusu iyi değil deniliyor. acaba neden bu uyku önerilmiyor.


Yorum: Akşam Üstü Uyuma İyi değil derler, NEDEN ?

muvaffak
Akşamüstü uyumak çalışır halde olan ve aktif olan vücudu sekteye uğratması açısından, beynin yoğun çalışması sırasında uykuya dalmak bedeni ve zihni sarsar. İkindi ile akşam namazı arasındaki süre içinde uyunulmaması gerektiği Peygamber tarafından emredilmiştir. İkindi sonrası uyuyan kişi için delirme tehlikesinin dahi bulunduğunu Peygamber belirtmiştir.

Okudunuz mu?  Anal ilişki haram mıdır?

Yorum: Akşam Üstü Uyuma İyi değil derler, NEDEN ?

Omer Faruk
< İkindi ile akşam namazı arasındaki süre içinde uyunulmaması gerektiği Peygamber tarafından emredilmiştir. >
Sevgili kardeşim
Bu hadis maalesef münker bir hadistir. Dolayısıyla ikindi ve akşam arasında uyumanın eğer varsa sağlık dışında bir mahzuru yoktur. Bunu da tıp bilim adamları belirler. Bu konuda bu uykunun sakıncasına dair tıbbi bir araştırma görmedim. Bilen varsa burada paylaşabilir, vesselam!

Okudunuz mu?  Çapak Namaza Mani midir?

Yorum: Akşam Üstü Uyuma İyi değil derler, NEDEN ?

Kuldurdileyen
İki güneşi üstünden aşırtma. Doğuşu ve batışı. İki zaman ayrımı için bunları görmemek, sabahtamıydım, akşamdamıydım sorusu akla ağır gelir. Vücuda ağır gelen şeylerin vücudu zorlayacağı gibi aklında zorlanabileceğini, sonuçlarının iyi olmayabileceğini görmekteyiz. Güneşte yatıp, gecede kalkmak, gecede yatıp gündüzde kalkmak aklın zaman ayrımı için aldatıcıdır. Aklın zaman ayrımını yapması için kolay olanı gecede yatıp, gecede kalkmak. Gündüzde yatıldı ise gece olmadan kalkmak.

Okudunuz mu?  Gıybet edilen yerde durmak zorunda olduğumuz zaman günaha girmiş olur muyuz?

akşamüstü uykusu, kerahat vakti bebek uyutulur mu, akşam ile yatsı arası uyumak

Bu kategoride yer alan İlluminati nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akşam Üstü Uyuma İyi değil derler, NEDEN ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.