Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa09
Abone

İyilik İçin Büyü Yaptırılır mı

İyilik İçin Büyü Yaptırılır mı

Kayıtsız Üye
Hocam Ben Eşimi Seviyorum Ancak Biz Ayrıyız Onun Gözü Dışarda çocuklarımda Var O Beni Istemiyor Ben Tekrar Yuva Olabilmek Için Büyü Yaptırabilirmiyim Bunun Günahı Varmı Sadece Ailem Için Iyilik Niyetiyle Düşündüğümden Sizden Bilgilenmek Isterim.Allaha Emanet Olun.benim Içinde Dua Edin.


Cevap: Iyilik Için Büyü Yaptırılırmı

Fetva Meclisi
karı-koca muhabbeti için büyü
karı-koca muhabbeti için büyü yapmak caizmidir?

Okudunuz mu?  Dinimizce gerçekten karabasan diye birşey varmı?

Değerli kardeşimiz: Büyü ve büyücülük İslâm’da yasaklanmıştır. Kur’an-ı Kerîm’de büyücülerin iflah olmayacağı (Tâhâ, 20/69) belirtilmiştir.

Hz. Peygamber (s.a.s.) bir hadisinde "yedi şeyden sakınınız" buyururken ikinci sırada "sihir yapmayı" zikretmiştir. (Buhârî, Iiasâya 23; Müslim, İman,144). Başka bir hadiste büyü yapan kişinin küfre girdiğini belirtmiştir.


Muhabbet için efsun yapmanın, ipliğe okumanın, büyü yapmanın şirk olduğunu da belirtmiştir (Nesâî, Tahrim 19). Büyüye inanan kişinin cennete giremeyeceği de (Ahmed İbn Hanbel, II, 83; IV, 399) belirtilmiştir.

Okudunuz mu?  Salatı tefriciye Kuran-ı kerimde kaçıncı sayfada?

Başka bir hadiste de büyücüye, müneccime, gaibden haber veren kimseye inanan kişinin Kur’an’ı inkâr etmiş olduğu belirtilmektedir. (Ebû Davûd, Tıp, 21). Çare; büyücülere, sihircilere, falcılara gitmektir?. MaşaAllah büyücür, sihirciler de düzinelerle. Yeter ki sen paradan haber ver?!..

Bana öyle geliyor ki, parayı kesin, ortalıkta ne büyücü kalır ne de sihirci?.

Okudunuz mu?  Haram lokma ile ilgili hadisler

Büyücüler ne bir insanı diğerine sevdirebilir ne de nefret ettirebilirler. Allah bu salahiyeti kimseye vermemiştir.

Aslında ben büyünün, yani sihrin varlığını kabul ediyorum. Ancak bunun tarihte kalan bir ilim dalı olduğunu, nasıl yapılıp nasıl çözüldüğüne dair bir ilmin günümüze kadar gelmediğini düşünüyorum. Bu yüzden de şurada burada büyü yapan yahut da bozan kimselere inanmıyorum.

Okudunuz mu?  Kitap okumakla ilgili hadis-i şerifler

Cevap: İyilik Için Büyü Yaptırılırmı

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun beni şeytan dürttü bir konuda büyü yaptırmak için. Babam çok kötü davranıyor beni sevmiyor, evlenmek istiyorum ama asla vermez sevdiğime. Bu büyü konusunu araştırayım dedim sevdiğim adama versin yuvamı kurayım diye (yani iyi amaç için) ve bu yazıyı gördüm kendimden utandım öyle bir şey düşündüğüm için. Allah affeder inşAllah. Çok teşekkür ederim Allah yar ve yardımcımız olsun.

Okudunuz mu?  Bankaya yatırılan paradan zekat veriliri mi?

Yorum: İyilik Için Büyü Yaptırılırmı

Kayıtsız Üye
Hocam ben beş aydir sevdigim kisiden ayrildim. Ona olan sevgim bitmiyor ve gunden gune kötüye gidiyorum bir hoca var ona gittim oda sana sogutma duası verecem dedi yapmami istedi ama ben tereddütte kaldım günaha girmek istemiyorum. Bana kafirun suresini tuza okumami soyledi ve sonra da yememi. İki hafta içinde ondan nefret edecegimi soyledi. Ben ne yapacagimi bilmiyorum bu eğer dua degilde buyuyse ben gunaha girerim Allah’a şirk koşmak istemiyorum bana yardim eder misiniz

Okudunuz mu?  Kibirli bir insan, kibirden nasıl kurtulur

Şem’a
Büyü işlerine bulaşmayın iradenize sahip olun. Sizi istemeyini istemeyin, nefreti içinizde oluşturun daha iyi


Kayıtsız Üye
Hocam benim bir babam var annemden ayrıldı çünkü bir kadını seviyor o kadınla 10 senedir görüşüyor ve o kadında kocasından ayrıldı. Artık babamda bizden çok onun çocuklarını düşünüyor ve seviyor onun çocuklarını sevdigi kadar bizi sevmiyo iyice kadına baglandı kadının evinin ihtiyaçlarını gideriyor. ama kadın sanki babamı kullanıyor gibi. ama babam o kadını çok seviyor. bizden bile. O kadından kurtulup artık kendi çocuklarını düşünüp sevmesi için muska yaptırmayı düşünüyoruz. Ama babamın haberi olmayacak sence bu neden yüzüne muska yaptırsak günah mıdır?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimize hangi mağarada vahiy gelmiştir?

mum
Birine birilerini sevdirmek için yapılan muskalara büyü veya sihir denir.
Bu şirkten sonra en büyük günahtır. Sakın öyle bir şey yapmayın.

Allah ile bağınızı güçlendirin o sizin duanızı kabul eder ve durumu düzeltir.


iyilik için buyu yapılırmi, iyilik için yapilan buyu gunahmidir, iyilik adina büyu yapılırmi

Bu kategoride yer alan Abdest Alırken Uzuvlardan Birini Yıkamayı Unutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İyilik İçin Büyü Yaptırılır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.