Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:04
Sozler
Yönetici

Hz. Ali’nin 21 üzüm tanesi sözü

Hz. Ali’nin 21 üzüm tanesi sözü

Kayıtsız Üye
Hz. Ali’nin 21 üzüm tanesi sözü hakkında eğitici bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Hz. Ali’nin 21 üzüm tanesi sözü

mumsema
Sayın hocam,
Selamunaleykum hz. Ali’nin 21 üzüm günü birlik yiyen şifa bulur, peygamber efendimizin çörek otu yiyen şifa bulur sözlerinin mümkünse bu konuda görüşlerinizi bildirir misiniz Allah razı olsun

Aziz Kardeşim,
Hz. Ali’nin 21 üzüm tanesi sözü ondan mervidir.Bu 21 rakamı (hurufi yaklaşımlara karşı oldukça soğuk ve uzak olmama rağmen) gerçekten üzerinde durmaya değer.21 gram diye bir film yaptı Amerikalılar. Hayli yekün tutan sayıda insanın ölüm öncesiyle ölüm sonrası tartıları arasında fark aynı çıkmıştı: 21 gram.Mikrobiyoloflar ve immünologlar elden mikrobun ancak 21 saniye yıkanında izale olduğunu tespit etmişler.Daha başka 21 sırları da var.Efendimizin çörek otu tavsiyesine gelince. Evet, "Bu kara teneler ölümden başka her derde devadır" yollu bir haber de vardır. Hz. Aişe’nin dediğine göre, Rasulullah hastalandığında her duyan kendi bölgesinde o hastalığa şifa bildiği şeyleri getiriyordu. Bunlardan bazıları şifa veriyor, bazıları vermiyordu. "Tıbb-ı Nebevi" adı altında toplanan rivayetlerin ekserisi bu kabildendir. Bu rivayetlerin hepsinde mucize aramak, rivayet istismarı yapmaktır ki, bunun sakıncaları saymakla bitmez. Fakat çörek otu şifası kanıtlanmış bir bitkidir. Efendimizden gelen rivayet tarih ve bilim tarafından cerh ve tadil edilerek rivayetin sıhhati tasdik olunmuştur.Vesselam.
Mustafa İslamoğlu


21 üzüm tanesi, Hz. Ali efendimiz kuru uzum sozu, 21 uzumun sırrı

Bu kategoride yer alan Osmanlıca veciz manidar sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Ali’nin 21 üzüm tanesi sözü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.