Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:56
missa95
Abone

Hatim ne zaman indirilir?

Hatim ne zaman indirilir?

sevim isci
hatim indirmek yalniz ramamzanda mi olur? Ramazan dan önce de kuran okunup hatim indirilebilir mi?


Cevap: Hatim ne zaman indirilir?

Ateş-i Bahar
elbette istediginiz her zaman hatim indirebilirsiniz kardesim bunun zamani yoktur..

kurani okuyalim anlayalim yasayalim insaAllah..

Okudunuz mu?  Allaha nasıl teşekkür ederiz?

Yanıt: Hatim ne zaman indirilir?

Desert Rose
Kur’an-ı Kerim’i başından sonuna kadar yüzünden veya ezbere okuyarak bitirmeye hatim denir. Esas gaye haline getirilmesi gereken hatim ise, Kur’an’ın kendisini bir taraftan dil ile okurken bir taraftan da onu anlamaya çalışmak, anladıklarımız üzerinde düşünmek ve onu hayatımıza hayat kılmaktır. Hatim, kelime anlamı ile, Kur´an’ı Kerimi yüzünden başından sonuna kadar okumaktır.

Okudunuz mu?  Hadiste yarı güneş yerı gölgede oturmayın diyor ne mahsuru olabilir

Kur´an okumanın fazileti, adabı konusunda bilgi sahibi olmanın yararlılığı şüphe götürmez. Hz.Peygamber, Kur’an okumanın erdemliliği hakkında ümmetine unutulmaz öğütler vermiştir. Biz sadece ikisinin anlamına işaret edelim: "Ümmetimin ibateninin en üstünü Kur’an okumaktır." "Sizin enhayırlınız, Kur´an’ı öğrenip onu, başkasına da öğreteninizdir."
Hatmin fazileti: Hatim hadisin ifadesiyle Allah’a sevimli olan amellerdendir. Bu hadis Tirmizi’de şöyle geçmektedir: İbni Abbas (radıyAllahu anhüma) anlatıyor: "Bir adam: "Ey Allah’ın resulü, Allah’a hangi amel daha sevimlidir?" diye sordu. Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): "Yolculuğu bitirince tekrar yola başlayan" cevabını verdi. Adam "Yolculuğu bitirip tekrar başlamak nedir?" diye sorunca: "Kur’ân’ı başından sonuna kadar okur, bitirdikçe yeniden başlar" cevabını verdi." (Tirmizî, Kırâat 4)

Okudunuz mu?  Muhammed Fethül Marifi kimdir?

hatim ne zaman indirilir, hatim ne için indirilir, hatim kimlere indirilir

Bu kategoride yer alan Eşim tartışma anında bana veya aileme küfür ederse boşanmış mı oluyoruz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hatim ne zaman indirilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.