Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:07
missa9
Abone

Hadiste yarı güneş yerı gölgede oturmayın diyor ne mahsuru olabilir

Hadiste yarı güneş yerı gölgede oturmayın diyor ne mahsuru olabilir

zşeynur
hadiste yarı güneş yerı gölgede oturmayın diyor ne mahsuru olabilir.bizlere ne anlatmak istiyor.


Cevap: hadiste yarı güneş yerı gölgede oturmayın diyor ne mahsuru olabilir

rana
Büreyde İbnu’l-Husayb radıyAllahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm gölge ile güneş arasında oturmayı nehyetti."

Okudunuz mu?  İnsan figürü olan yapboz oynamak caiz midir ?

AÇIKLAMA:
Yarı gölge-yarı güneşte oturmayı yasaklayan başka rivayetler de mevcuttur. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm birinde gerekçe de kaydeder: "Öyle yer, şeytanın oturduğu yerdir." Resûlullah Aleyhissalâtu vesselâm’ın tebliğinde başvurduğu mühim metodlardan biri, birçok mahzuru bulunan veya mahzurları zamanla anlaşılacak olan pek çok meseleyi şeytana nisbet ederek yasaklamaktır.

Okudunuz mu?  Negatif insanlardan uzak durun sözü

Bu hadiste yarı gölge yarı güneşte durmak yasaklanmaktadır. Şârihler hadisteki müphemliğe dayanarak ya tam gölge veya tam güneşe geçmeyi emrettiğini belirtirler. Şu halde yasak, bu hadise göre, gölgede veya güneşte durmakla ilgili değil, yarı gölge yarı güneşte durmakla ilgilidir. Yarı gölge yarı güneşte durmak, sırf güneşte durmaktan daha şiddetli bir yasaktır.

Okudunuz mu?  Ruh ile ilgili hadisi şerifler

Yarı gölgede oturmak sağlık açısından da zararlı olduğu için böyle bir ikazda bulunmuştur.

Kütüb-i Sitte – Prof. Dr. İbrahim Canan


yarı gölge yarı güneşte oturmak, golgeyle gunesin arasinda oturmaw

Bu kategoride yer alan Allahın selbi sıfatları zatii sıfatlar bolumune dahıl edebılırmıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hadiste yarı güneş yerı gölgede oturmayın diyor ne mahsuru olabilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.