Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:35
missa0
Abone

İnsan figürü olan yapboz oynamak caiz midir ?

İnsan figürü olan yapboz oynamak caiz midir ?

Kayıtsız Üye
insan figürü olan yapboz oynamak caiz midir ?
sonuçta onda ayrı figürleri birleştirip insan yapıoruz ?


Yorum: İnsan figürü olan yapboz oynamak caiz midir ?

arifselim
Selamun aleykum. Canlılara ait olan resim, figür ve oyuncak gibi cisimler caiz değildir. Bu ancak çocukların eğitimi ve gelişimi açısından kullanılacak ise o zaman caiz olur. Aksi takdirde caiz değildir.

Okudunuz mu?  İmsaktan 15 dakika önce yatsı namazını kılmak kabul olur mu

Yorum: İnsan figürü olan yapboz oynamak caiz midir ?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Canlılara ait resim figür veya resim çizmek şu şartlarda haramdır;

1- Tapmak amacıyla yapılmışsa,
2- Harama çağıran herhangi bir iması varsa,
3- Allah’ın sıfatlarına ve temel tevhidi ilkelere aykırı ise,

Okudunuz mu?  Ezan okunurken korkuyorum

Bunların dışında helaldir. Hadisler’de resmin yasaklanışının TEMEL KRİTERLERİ bunlardır. Zaten ayetlerde de tapınmaya ilişkin deliller mevcuttur.

Eğer kayıtsız şartsız haram olsaydı, ayette buyrulduğu gibi cinler Süleyman ve ailesi için heykeller ve resimler yapmaz, onlar da bundan şüküre çağrılmazdı;

– Diyanet İşleri: Cinler, Süleyman için dilediği biçimde kaleler, heykeller, havuz gibi çanaklar ve sabit kazanlar yapıyorlardı. Ey Davûd ailesi, şükredin! Kullarımdan şükredenler pek azdır. (Sebe/13)

Okudunuz mu?  Mumsema ne demek?

Bugün çocuklarımızın Disney çizgi filmleriyle zehirlenmemesi için tıpkı cinlerin Süleyman ailesine heykeller yaptığı gibi biz de her türlü helal çizimi yaparak çocuklarımıza sunmalıyız, vesselam!

Allah’u A’lem…

Bu kategoride yer alan Dinimizde siyah saç boyası neden yasak edilmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsan figürü olan yapboz oynamak caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.