Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:50
sizden07
Abone

Gusül abdestini alırken normal namaz abdesti almasakda gusulümüz olurmu

Gusül abdestini alırken normal namaz abdesti almasakda gusulümüz olurmu

sevgiii
s.a. gusül abdestini alırken normal namaz abdestti almasakda gusulümüz olur değilmi. ben acelem olduğunda önce hemen saçlarımı şampuanlıyorum sonra niyetimi edip ağzıma burmuma üçer defa su verip sonra sağıma soluma başıma su dökerek çıkıyorum tabi köbeğime küpe deliklerine oralarada su geçmesini sağlıyorum ama namaz abdesti almadan yapıyorum.olurmu böyle gusülüm


Gusül abdestini alırken normal namaz abdesti almasakda gusulümüz olurmu

arifselim
Aleykum selam. Guslü abdesti almadan önce namaz abdestini almak sünnettir. Namaz abdesti almadan alınan gusül abdesti geçerlidir. Aynı zamanda gusül abdesti namaz abdesti yerine de geçerli olur. Gusül abdestinin farzlarından bir tanesi de mutlaka bütün vücudun ıslanmasıdır. Yani iğne ucu kadar dahi kuru bir yerine kalmaması gerekir. Eğer buna da dikkat ediyorsan guslün tamam olur.


Yanıt: gusul

sevgiii
Allah razı olsun.sizlerede hayırlı kandiller..dualarınızda banada yer verin kardeşlerim.s.a.


Soru: gusül abdestini alırken normal namaz abdesti almasakda gusulümüz olurmu

meçhul_100
ve aleykumusselam ve rahmetullah..
AMİN..RABBİM cümlemizden razı olsun ..Bol bol dua ediyorum kardeşim hepimiz için..RABBİM dualarımızı kabul etsin hayırlı kandiller…selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Hacet namazını kıldıktan sonra uyumak mı gerekir

Kayıtsız Üye
bedenimizi ovalamasak olur mu? bir de her döküşte dediğinizi anlamadım mesela başımızdan üç kere döküyoruz bu üç döküşten sonra mı ovalayacağız


Şem’a
Su dökerken el ile ovalamak sünnettir, şart değildir.


Kayıtsız Üye
Mesela gusül abdestinin içinde namaz abdestini aldıktan sonra tekrar gusül için ağza ve buruna üçer defa tekrar su verip yıkamak gerekir mi yoksa sadece namaz abdestinde yaptığımız yeterli mi


arifselim
Gusle başladıktan sonra yeniden ağzına ve burnuna su vermelisin. Abdestte aldığın gusül için değildir.


Kayıtsız Üye
Gusulun sadece farzini alsak yani ağza 3 kere burna 3 kere ve vucutta kuru yer kalmayacak kadar yikansak bu abdestle kuran okunabilir mi ve tilavet secdesi yapılabilir mi iyi günler dilerim


arifselim
Guslün farzları olan ağza ve burna su vermek ile bütün vücut yıkanırsa gusül alınmış olur. Bu gusülle her türlü ibadetler yapılabilir.


Kayıtsız Üye
SELAMIN ALEYKÜM bütün müslüman aleminin ramazan bayramını kutlar buyuklerimin ellerinden kardeşlerimizin gözlerin den öperim nice HAYIRLI BAYRAMLAR GÖRMEMİZ İCİN DUA EDERİM AMİN arkadaşlar bir sorum olacak musadenizle simdi cünüpken önce temizlenilinir keselenilir yani vücuttaki tüm pislik sabun yardımıyla temizlenir sonrasında cünüplükten kurtulmak için gusül alınması yeterlimidir gusulden önce veya sonra namaz abdesti almasak niyetimizi yerine getirmiş olurmuyuz lütfen cevaplayinız bilmeyen yazmasını ALLAH KORUSUN kul hakki veya günaha girmeyin hadi SELAMIN ALEYKÜM

Okudunuz mu?  Neden bu kadar çok GAVS var?

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Cünüplükten kurtulmak için bütün vücudun ıslanması ve ağız ile burna su verilmesi yeterlidir. Bu anlattığın şekilde de gusül alınmış olur ama ağız ve burnuna da su vermen gerekir. Önce vay sonra namaz abdesti alınmasa da gusül alınmış olur.


Kayıtsız Üye
s.a kardeşim şimdi ben teveccüh namazına kallktim abdest aldım kildim. sonra gusül abdesti almak istedim ( gusulu gerektirecek bir şey olmadi) yani teveccüh den önce aldığım abdestle gusül ettim sünnette dahil oldumu simdi arz ederim.


arifselim
Aleykum selam. Gusül abdesti için sünnet olan abdest hemen gusülden önce alınan abdesttir. Daha önceden alınan abdest burdaki sünnetin yerine geçmez.


amedd
S.a bir sorum olacak gusül abdesti aldıktan sonra namaz kılmasak sorun olur mu ? Cevp lutfn


arifselim
Aleykum selam. Gusül abdesti almak başka ve namaz kılmak da başka bir konudur. Gusül aldıktan sonra guslün geçerli olsun diye namaz kılmak gerekir diye bir şey yoktur. Ama bir farz namazı zaten her şekilde kılacaksın o farzdır kurtuluşu yoktur.

Okudunuz mu?  Vesveseyi dillendirmek

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm şimdi gusül abdestini youtube da izlediğimizde gusül abdestinden sonra namaz abdesti alıyor bu benim kafamı karıştırdı gusülden önce mi alınır sonra mı


Efdal
Namaz abdesti gusulden önce alınması sünnettir bu hanefi ve Şafii mezheplerine goredir


Kayıtsız Üye
S.a gusül abdestinde agza burna su verdikten sonra sampuanlanip ve liflenip ondan sonra su dokunsek sakincasi olir mu?


emre
Ve aleykümüsselam. Şampuanınla yıkan ve temizlen sonra guslünü almaya başla. İlginç icat çıkarmanın anlamı yok.


Kayıtsız Üye
Bu zamana kadar namaz abdesti gusülden sonra alıyordum. Bu yanlış mıdır ? Sünneti yerine getirememış mi oldum ?


imamhatipli42
<


>
ve aleykum selam kardeşim bir sakıncası yoktur. Ama sünnete uygun olanı avret mahallinin temizleyip namaz abdesti alıp sonra da bütün vücudu yıkamaktır.

<

>
Bu bir icat değil kardeş. Bazen çok acil olabiliyor su yetersiz olabiliyor insanlar önce yıkanıp sonra gusletme imkanı bulamayabiliyor. Zorlaştırmak İslamın hükümlerine aykırıdır.

Okudunuz mu?  Erkeklerin manikür ve pedükür yaptırması ?

<




>
Gusül abdesti alan kişi namaz abdesti almış sayılır gusül esnasında veya sonrasında namaz abdestini bozacak bir durum olmadığı sürece gusülden sonra namaz abdesti almak uygun görülmemiştir. Çünkü gusül daha geniş bir abdesttir. yani büyük bir temizlenmeden sonra daha küçük bir temizlenme büyük temizlenmeyi beğenmemiş gibi bir anlamı ortaya çıkarır.

Evet sünneti yerine getirmek için gusüle başlarken namaz abdesti almaktır sonrasında değil.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum gusle baslarken ettigimiz niyetlemi namaz abdesti almaliyiz yoksa ayri ayri mi niyet etmek lazim ?


afsarbeyi
A.selam. kardeşim yukarıdaki cevaplarda da yazıldığı gibi abdest zaten gusülden önce alınır. Gusülden önce abdest almak sünnettir. Sünnetleri uygulayalım.


halil4521
Gusul abdesti alirken en fazla kaç dakka banyoda kalabilirim


abdullahbiri
Temizliğini yapıp normal abdest aldıktan sonra gusle geçince 5 dakika yeterli olur.


Kayıtsız Üye
Ben güsül aptesti alirken ilk önce niyet edip besmeleyle temizliyorum daha elimi yikayip azima 3 burnuma 3 sag omzuma 3 sol omzuma 3 er defa sonra tüm vucufumu yikiyorum namaz abtesti almadim ben güsülüm le ibadet edilmezmi

Okudunuz mu?  Namazda tesbihatları karıştırmak

ACİLSERVİS
Gusül budur Allah kabul etsin guslün geçerlidir. Sağ omuza üç sol omuza üçten kasıt sağdan başlayıp sol ile devam ederek üçer defa yıkamaktır. Yoksa böyle bir hikaye yoktur.

Farz nedir.
Guslün farzları nedir kaç tanedir.
Sünnet nedir.
Guslün sünnetleri nelerdir kaç tanedir.

Bunları öğren bilerek en güzel abdesti alırsın.


Kayıtsız Üye
Size teşekkür ederim iman yolunda bize yoldaşlık eden kardeşlerim


Çaylak2017
"Yıkandığımız yerde su birikiyorsa ayakları yıkamak sona bırakılabilir" şeklinde bir bilgi okudum. Bu durumda şöyle mi gusül ve namaz abdesti almalıyız?

Önce ön ve arka avret yerlerimizi yıkayıp -varsa- necaseti temizlemeli,

Sonra namaz abdestine niyet edip namaz abdestini ayaklar hariçinde almalı,

Sonra gusül abdestine niyet edip tüm vücudu yıkayıp ağza ve burna üçer kere su vermeli. (Ayaklar da yıkanıyor tabii bu arada)

Böyle yapılırsa hem namaz abdesti hem gusül abdesti alınmış olur mu, yoksa gusül abdestine niyet etmeden önce namaz abdestini ayakları da yıkayarak tamamlamalı mıyız?


Tevbe
Ayakkarı yıkamak abdestin farzlarındandır. Bu yüzden normal abdest alırken de ayakları yıkamalıyız. Sonra gusül’e niyetlenip onu da almalıyız.

Okudunuz mu?  Benim yaklaşık 10 yıllık namaz borcum var ne yapmalıyım

Çaylak2017
< Ayakkarı yıkamak abdestin farzlarındandır. Bu yüzden normal abdest alırken de ayakları yıkamalıyız. Sonra gusül’e niyetlenip onu da almalıyız. >
Şu konuda forumduasi.com/islamda-temizlik-taharet/263518-guslun-sunnetleri-kisaca.html "3- Namaz abdesti aldığı gibi bir. abdest almak, ancak ayaklarını yıkamaz," diyor.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Gusulde uc kere basa ucer kere de sağ ve sol omuza su dokuluyor. Sorum şu olacak ılk önce suyu basımızdan döküp vucudumuzu ovaladıktan sonra tekrar yıne basımıza mı dokmelıyız. Yanı bu uc kere basa su dokme arka arkaya mı gercekleşmeli?


ACİLSERVİS
Üç başa, üç sağa ve üç sola diye bir şey yok.
Guslü güveneceğiniz yer ve kitaptan öğrenin mesela mutlaka ilmihalden okuyun. Vücudunu yıkamaya başlarken başından başlayarak önce sağdan başla ve sol ile üçer defa devam et. Bütün hayırlı işler sağ ile başlar. Bu anlattığın hikaye bunun yanlış anlaşılmasıdır.
Tekrar söylüyorum yıkamalar sağdan başlanır sol ile devam edilir. Üç sağ omuz üç sol omuz gibi bir şey uydurmayalım.


hasret89
Banyo yaparken boy (namaz) abdestini aldıktan sonra gusül abdestini alıyoruz ya gusül abdesti alırken idrar kaçırmak gusüle engel değil sadece namaz abdestini bozuyor şimdi banyoda iken tekrar namaz abdesti almaya gerek var mı yoksa almadan ciksak namaz kilacagimiz vakit alsak olur mu?

Okudunuz mu?  Veysel karani kimdir?

Benimde bir sorum olacak banyo yaparken boy (namaz) abdesti alıyoruz ya daha sonra gusül abdesti alıyoruz o anda idrar kacirsakta gusüle engel değil gusül geçerli oluyor namaz abdesti bozulmuş oluyor banyodan çıkmadan tekrar namaz abdesti almak şart mı yoksa ciksak daha sonra namaz kılınacağı vakit abdestimizi alsak olur mu


Hoca
Abdest aldıktan sonra ve Gusle başlamadan idrar yapılmışsa ayrıca abdest almaya gerek yok ama gusül arası idrar yapılırsa namaz abdesti alınmalıdır.


ziyaretci9012
Arkadaşlar ben bugün gusül alırken girdim elimi yıkadım ağzıma ve burnuma 3 kez su verdim, avret yerlerimi yıkadım sonrada namaz abdesti aldım ondan sonra vucüdun kalanını yıkadım fakat namaz abdesti gusülden önce alınması gerek deniyor, doğrumudur güsul abdestim kabul olmuşmudur? Birde içimde bir his var sanki düz abdesti alırken başımı mesh etmedim. Namaz abdestini yanlış almak gusüle zarar verir mi? Cünüp müyüm?

Okudunuz mu?  İş Yerinde Namaz Kılmaya Müsaade Edilmiyor İse Ne Yapılmalı?

ACİLSERVİS
Eğer guslün farzlarını yerine getiriyorsan guslün geçerli olur. Önce farz ve sünnet kelimelerininin anlamlarını öğren. Daha sonra guslün farzları ve sünnetleri nelerdir kaç tanedir sırası ile öğrenmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Kardeşim hangi mezhepten olursan ol bunları yapmışsan guslün geçerlidir ; niyet etmek, ağıza su vermek, burna su vermek ve her tarafını kuru bir yer kalmayacak şekilde yıkamak (ve tabii başlamadan önce bir yerde pislik varsa onu yıkamak). Farz olan bunlar 🙂
Ayriyeten sevap kazanmak istersen de sünnetleri ile yapabilirsin. Yani her şeyi 3 kere yapmak, başı 3 kere yıkamak, vücudu 3 kere yıkamak, normal abdest almak vs… Bunları peygamber efendimiz uyguluyormuş yapmazsak bir günahı yok ama yaparsak da sevap kanazırız 🙂


Kayıtsız Üye
Ben banyoya besmele cekerek sag ayagim ile girdim bütün vucudumu sabun yardimiyla temizledim namaz abdesti aldm Sonra niyet ettim agza 3 kere buruna 3 kere – sonra 3 kere başa – 3 kere sag ve sol omuza sirasiyla yaptim guslum gecerlimi


ACİLSERVİS
Tüm vücudunu yıkamazsan geçerli olmaz. Sağ omuz sol omuz diye bir şey yok. Sağdan başlanıp sol ile devam etmek var. Bu konuyu tekrar okuyun.

Okudunuz mu?  Şamil yayınları el ihtiyar

Kayıtsız Üye
Abdest için aldığın ağza ve burna su gusül için değildir tekrar alman lazımın delili nedir Arif kardeş? Peygamberimizin gusül abdesti.gayet açık, 2 kere ayrı ayrı su verdiğinin delilini yazar mısın ? Karışıklık olmasın.


mum
Bunun delilini bütün hanefi ve hanbeli ilmihallerinde bulabilirsiniz.


Atilla 16
Selamun aleyküm hocam ben gusül alacağım zaman banyoya sol ayağımla girip, niyet Edip, avret yerini temizleyip, namaz abdesti alıp, 3 ağıza, 3 buruna, ve tüm vücudu kuru yer kalmayacak şekilde temizleyip sonrada 3 sağ, 3 sol, 3 kerede başıma su döküp ayaklarimi temizleyip, sağ ayağımla çıkıp guslümü bitiyorum sıralamada hata yapiyormuyum onu sorucaktım teşekkürler.

Öncelikle SelamunAleyküm 2 sorum olacak Ben gusül abdestini sol ayakla banyoya giriyorum niyet ediyorum avret mahalini temizliyorum namaz abdesti alıyorum ondan sonra 3 ağza su 3 de burna su alıyorum kuru yer kalmaksızın yıkanıyorum sonra 3 er kere önce başa sonra sağ omuza sonra sol omuza su döküyorum her döküştede ovalıyorum bu 1. Soruydu 2. Sorumda banyodayken gusül abdesti alırken ayaklar çıkarkenmi yıkanmalı yoksa namaz abdestinin en sonundamı yıkanmalı ve ve diyelimki namaz abdesti sırasında yıkarken yerdeki necis ne varsa su tutup temizleyip mi ayağımızı yıkayacağız Şimdiden saolun teşekkürler Hayırlı Cumalar

Okudunuz mu?  Maç İzlemek Caiz Mi

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam Tüm vücudunu yıkamış bitirmişsin artık neden üç sağ üç sol yaptın anlamadım öyle bir şey yok. Tüm vücut yıkanırken sağdan başlayıp sol ile devam edeceksin. Guslün sünnetlerini ok hem sıralamayı öğrenmiş olursun hem üç sağ-sol olmadığını görmüş olursun.


Gusül abdesti alırken normal abdest almak şart mı , gusül abdesti alırken normal abdest alınır mı, namaz abdesti almadan gusül olurmu

Bu kategoride yer alan Namazda gülmek ile ilgili soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestini alırken normal namaz abdesti almasakda gusulümüz olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.