Anasayfa
14 Kasım 2023, 14:55
sizden94
Abone

Namazda tesbihatları karıştırmak

Namazda tesbihatları karıştırmak

Rose_love
Selamun Aleykum, ben secde de Subhane Rabbiyal-Ala diyecegime, Subhane Rabbiyel-Azim diye tesbih etmisim, acaba doğru mu diye dusundum ama devam ettim emin olamadigim için, bu namazı yeniden kılmam gerekir mi? Bir diğer sorum da; ben secdeden kalkarken iki ayagimida kaldirdigimi hatirliyorum o yuzden sehiv secdesi yaptim, ama simdi de belki tam secdedeyken kaldirmamisimdir diye düşünüyorum, bu namazı iade etmeme gerek mi?

Okudunuz mu?  İşlediğimiz günah yüzünden Allaha karşı mahçup olmak

Yorum: Namazda tesbihatlari karistirmak

Kayıtsız Üye
Subhane rabbiyel aziymi tecvidli oku azim deme sertçe Allah’a düşman manası çıkarmış…bilmiyordun bir şey olmaz. Ayrıca ruku ve secelerde iki tesbihi karıştırmak namazı bozmaz.


Yorum: Namazda tesbihatlari karistirmak

MERAK EHLİ
Sevr secdesi yaptıysan sıkıntı olmaz ama secdedeyken kaldırdıysan kesin bir şekilde namaz bozuluyor ve yeniden kılman gerekiyor. Eğer için rahat etmiyosa tekrar kılmanın zararı yoktur. tam aksine iyi tarafı vardır. Çünkü Allah’a olan kulluk görevinin tam yapmaya çalışmanın mutlak Allah mükafatını verir. Vede ayrıca ilmihalden bakabilirsin tam olarak. Mezhebine göre kurallar bazen fark edebiliyor.

Okudunuz mu?  Namazda okunan sureler uzunluk ve sıralama hakkında soru

Yorum: Namazda tesbihatlari karistirmak

Gül988
Aleyküm selam.Tesbihatların yerini değiştirdinse namaz bozulmaz hatta tek SubhanAllah desen bile namaz bozulmaz , namaza mani değil kardeşim


Ümmet06
Bir sorun olmaz kardesim biraz daha dikkat et inşAllah

Bu kategoride yer alan Cübbeli Ahmet erkeklerin başının açık gezmesinin çok büyük günah olması??? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda tesbihatları karıştırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.