Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Namazda e ı u harfleri ile a i ü harflerini karıştırmak

Namazda e ı u harfleri ile a i ü harflerini karıştırmak

MehmetGGünel7
Selamün aleyküm arkadaşlar ben e ı u harfleri ile a i ü harfleri ile karıştırıyorum , fatihada ğayril madübi yeri gayril madübi , kevserde inna ataynakel kevser yerine ataynalkel kevser , ihlasta hüvAllahü yeri evAllahu diyorum ama bu okumalri bilerek yapmadım çocukluğumdan beri bunları böyle okuyordun birde internette surelerin okunuşu farklı yazıyor bir sitede ellezi yüvesvisü diğer sitede elleziy yazıyor benim yaptığım bu hatalar namazı bozar mı yada sehiv secdesi gerekirmi önceki namazlarımın durumu nedir ?

Okudunuz mu?  Allah'ı Razı Etmek İçin Nasıl Bir Meslek Seçmeliyim?

Yorum: Namazda e ı u harfleri ile a i ü harflerini karıştırmak

emirhan uysal
İrâb hatası, harekelerde ve sükunde olabilir. Mesela şedde hafif okunur, medler kısa okunur veya aksi olur. Mesela, Kâfirun suresini okurken, leküm dinüküm yerine leküm diniküm desek namaz bozulmaz. Buna irâb hatası denir. Üstünü esre okumak, esreyi üstün okumak veya ötre okumakla namaz bozulmuş olmaz. Yani dinüküm yerine yanılarak diniküm veya dineküm dense namaz bozulmuş olmaz.

Okudunuz mu?  Güsul abdesti ,taharetlenme,tırnaklar

Yorum: Namazda e ı u harfleri ile a i ü harflerini karıştırmak

imam
Arapça dilinde Ü harfi yoktur hepsi U ile okunur
Diğer hatalarınız ise anlam değiştirdiği için düzeltmelisiniz


Yorum: Namazda e ı u harfleri ile a i ü harflerini karıştırmak

MehmetGGünel7
Yani bu şekilde okuduğum namazları kazamı etmem gerekir

Okudunuz mu?  Ramazanda orucumu bozdum ne yapmalıyım

imam
Hanefi mezhebine göre bu okuyuş hatalı da olsa Fatiha suresi geçerlidir namaz makbuldür Ama mutlaka hataları giderme misiniz
Imam şafii ye göre namaz olmaz


benzer harfleri karıştırmak Namaz

Bu kategoride yer alan Yatsı namazının sadece farzını kılmanın bir günahı sakıncası var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda e ı u harfleri ile a i ü harflerini karıştırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.