Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Yatsı namazının sadece farzını kılmanın bir günahı sakıncası var mı?

Yatsı namazının sadece farzını kılmanın bir günahı sakıncası var mı?

alonsof1
Selamunaleykum. Arkadaşlar ben bazı günler, genellikle ve ara sıra sadece yatsı namazının sadece 4 rekat farzını kılıyorum. Bazı günler yorgun oluyorum ve birazda üşeniyorum 13 rekat kılmaya ondan dolayı. Her gün değil ara sıra.

Okudunuz mu?  Namaz sırasında dua veya hareketlerde şaşırmak namazı bozar mı?

Yorum: Yatsı namazının sadece farzını kılmanın bir günahı sakıncası var mı?

emirhan uysal
Bu şekilde kılmak caizdir. Bununla beraber mazeret olmadan namazların sünnetlerini terketmek mekruhtur. Bu bakımdan vakit varsa sünnetleri kılmayı ihmal etmemek gerekir.

Hz. Peygamber (s.a.s) "Sünnetimi terkeden şefaatime nail olamaz" buyurmuştur. Buna göre sünnet-i müekkedeleri terketmek mekruhdur ve Hz. Peygamber (asv)’in şefaatinden mahrum kalma neticesini doğurur. Ancak buradaki terkten maksat özürsüz olarak sünnet olan fiili işlememekte ısrar etmektir.

Okudunuz mu?  Kabuk bağlamamış yara ile abdest almak

Yorum: Yatsı namazının sadece farzını kılmanın bir günahı sakıncası var mı?

Ebû Mansur
Peki vacip vitir namazı nereye gidiyor hanefi mezhepindeysen.


Yorum: Yatsı namazının sadece farzını kılmanın bir günahı sakıncası var mı?

emirhan uysal
Aynen öyle vitir namazını ihmal etmeniz de olağan bir durum değildir.Elinizden geldiğince demektense elinizden gelebileceği hususundayım.Kılmanız en iyisi olucaktır.Allah en iyi bilendir.

Okudunuz mu?  Günah İşlediğimdez pişmanlıkla tövbe etmek için ne yapmak gerek

alonsof1
Hocam zaten her gün sadece farzını kılmıyorum. Sadece bazı günler çok yorgun oluyorum o zaman sadece 4 rekat farzını ve 3 rekat vitir namazını kılıyorum


emirhan uysal
İslam kolaylık dinidir.Çok ama çok yorgunsan ve kıyama duracak kadar gücün yoksa ki yazdığından mütevellitr 4 rekat duruyorsun.Kimin karşısında durduğunu bilirsen kıyam da sana huzur verir onunda sevabını alırsın İnşaAllah.Gayret et Allah da İnşaAllah sana rahmet eder 🙂

Okudunuz mu?  İnternetten film izlemek günah mı ?

Ad4m
Hocam ben kaza namazlarını kıldığım zaman sünnetlerini kılmıyorum.
Bu durum için şefaat meselesi ne olur ?


emirhan uysal
Kaza namazları için sünnet kılmana gerek yoktu zaten 🙂
Farzlarını kılman yeterlidir.Gün içinde kıldığın vakit namazların sünnetleri kılınmazsa şefaat etmeyeceğini söylüyor Peygamber Efendimiz (s.a.v.) 🙂 Hepimiz İnşaAllah bu şefaate dahil oluruz.Allah en iyi bilendir.

Okudunuz mu?  Zifafa girildiği an ilk birleşmeden sonraki birleşme arası geçen süre ne kadar olmalıdır? 1-2 saat veya 1-2 gün mü?

Ad4m
Hayır onu demiyorum mesela İkindi namazının 4 rekatlık sünneti yerine 4 rektlık kaza kılıyorum.Bu dediğiniz yerine geçer mi ?


yatsı namazını sadece farzını kılsam olur mu, yatsi namazında sadece farz ve vitir kılınırmi, yatsi namazı sadece farz kılınırmi

Bu kategoride yer alan Sabah namazina kadar uyumamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yatsı namazının sadece farzını kılmanın bir günahı sakıncası var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.