Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:54
sizden93
Abone

Ramazanda orucumu bozdum ne yapmalıyım

Ramazanda orucumu bozdum ne yapmalıyım

polatoktay
Hocam selamün aleyküm hayırlı günler.Geçtiğimiz ramazanda mast yapıp orucumu bozdum.Kaza mı gerekir kefaret mi? Bir de ben 8.sınfım teog var malum kaza yapacak zaman pek bulamıyorum.İlla bu sene yapmam mı lazım o kazayı.Lütfen bir yardım edin Allah rızası için.Resmen azap çekıyorum hıc rahat değilim beni bir aydınlatırsanız sevinirim. Anneme babamada soyleyemıyorum utanıyorum. Neyapmam lazım.y arın oruc tutcam dıyorum nıye dıyorlar sebebını açıklayamıyorum Allah rızası için bana bir yol gösterin.

Okudunuz mu?  Berzah alemi hakkında kısaca bilgi

Cevap: Ramazanda orucumu bozdum ne yapmalıyım

Şema
Orucun bozulmuş ve kaza gerekir (Hanefi mezhebine göre kefaret de gerekir)
Şafii mezhebini taklit et ve bir gün kaza et, kefareti olmaz ama ramazandan önce olsun yoksa fidye cezası var.


Cevap: Ramazanda orucumu bozdum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun kardeşim peki başka bir soru soracağım.Bozdugum gun kadar mı oruç tutacagım yoksa 1 gun tutsam yeter mı?

Okudunuz mu?  Bir insan günahından pişman olmuyor ve o günaha karşı yapıyorum demesi imanı kaybetmeye sebep olurmu

Cevap: Ramazanda orucumu bozdum ne yapmalıyım

arifselim
Selamun aleykum. Kaç gün oruç bozmuşsan o kadar sayıda gün oruç tutman lazım. Hepsi için bir yeterli olmaz kardeşim.


polatoktay
Allah razı olsun kardesim hayirli gunler.


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm geçen sene ramazanda oruçluyken şeytana uydum erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye girdim çok büyük günah Allah affetsin çok ama çok pişmanım aklımdan çıkmıyor ağlıyorum çok üzülüyorum kendimden utanıyorum okulum var oruç tutmaya dayanamıyorum ailemede söyleyemem Hanefiyim ne yapıcam 60 fakiri sabah akşam doyursam olabilirmi

Okudunuz mu?  İmsak vaktinde sabah namazı kılabilirmiyiz?

arifselim
Aleykum selam. Öncelikle işlediğin haram için nasuh bir tövbe et. Mazeretsiz bir şekilde orucunu bozan kişi oruç tutmaya gücü yetiyorsa bunun yerine fakir doyuramaz. iki kameri ayı peş peşe oruç tutulması gerekir. Sırayı gözetmek hem şafiilerde hemde hanefilerde gereklidir. Sadece malikilerde sırayı takip etmek şartı yoktur. Hangisini dilerse onunla kefareti yerine getirebilir.

Bu kategoride yer alan Ölü birini gerçek hayatta görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazanda orucumu bozdum ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.