Anasayfa
31 Mart 2023, 10:55
Oruc
Yönetici

Hasta Olduğum İçin Orucumu Bozdum Ne Yapmalıyım?

Hasta Olduğum İçin Orucumu Bozdum Ne Yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamun Aleyküm,

17 yaşındayım ve bugün orucumu grip olduğum için ve kendimi kötü hissettiğim için bozdum, bozmadan önce internetten bir baktım hasta birisi orucunu bozarsa kaç gün oruç tutar şeklinde.
Bir gün kaza orucu tutulması yeterli olduğunu gördüm ve orucumu bozdum, sonrasında ailem 61’lik olacağımı söyledi çok ağır bir hastalığım olmadığı için.

Okudunuz mu?  Kadınların adetliyken oruç tutabilecegine dair bilginin neye ve nasıl dayandığı

Şu an grip olduğum için orucumu bozmam 61’lik yapıyor mu beni?

Not olarak, grip çok ağır bir hastalık olmasa da hasta birisi orucunu bozarsa kaç gün oruç tutar şeklinde yazdığımda her hangi bir hastalık belirtilmediği için bozdum. Eğer grip olup orucu bozmak 61’lik yapıyorsa diye söylüyorum, ben sadece 1 gün kaza olarak anlayarak bozmuştum.

Okudunuz mu?  Ramazanda ihtilam olunca namaz kılınır mı

Ne yapmalıyım sizce?


Yorum: Hasta Olduğum İçin Orucumu Bozdum Ne Yapmalıyım?

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam Orucunu yemeseydin hastalığın katlanıp yataklara girer miydin. Ölümcül bir hastalık var mıydı sorularına cevap vermişsin zaten Bir doktor da orucunu bozmanı istememiş. Kasıtlı olarak oruç bozulduğu takdirde gün kefareti bir gün de kazası vardır.

Bu kategoride yer alan Grip Olmak Oruç Tutmama Engel Olur Mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hasta Olduğum İçin Orucumu Bozdum Ne Yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.