Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Ameller niyetlere göredir sözünü açıklarmısınız

Ameller niyetlere göredir sözünü açıklarmısınız

Kayıtsız Üye
ameller niyetlere göredir sözünü açıklarmısınız.. ben namazı mı kııyorum ibdetlerimi tam şekilde yapamasamda yapmaya çalışıyorum ama içimde hep iyilik yapmak geliyor bir günah işleyeceğim zaman bazen vazgeçiyorum yaptığımda ise çok huzursuz oluyorum hep iyi düşünmek gerekiyor..

Okudunuz mu?  Meni ve mezinin özellikleri nelerdir?

Cevap: Ameller niyetlere göredir sözünü açıklarmısınız

Katade
Ameller niyetlere göredir sözünü açıklarmısınız

Ameller niyetlere göredir… hadisi, amellerin maksat, gaye ve amaçlarına göre değerlendirileceğine işaret etmektedir. Bu hadis-i şerif, ilahî değerlendirmenin sadece kişinin işi veya sözüyle ilgili değil, aynı zamanda kalbin samimiyetle devreye girip girmemesiyle de yakından ilgili olduğunu göstermektedir.

Okudunuz mu?  Önce niyet mi besmele mi

Hadisin tamamı şöyledir: Hz. Ömer (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamber (a.s.m.) buyurdu ki:

Ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır. Öyleyse, kimin hicreti Allah’a ve Resûlüne ise, onun hicreti Allah’a ve Resûlünedir. Kimin hicreti de elde edeceği bir dünyalığa veya nikahlayacağı bir kadına ise, onun hicreti de o hicret ettiği şeyedir. (Buhari, Nikah,5; Müslim, İmaret, 155)

Okudunuz mu?  Açıktan imam hatip lisesi nasıl okunur?

Bu hadisin vürud sebebi olarak şöyle bir olay nakledilmektedir: Hz. Peygamber (a.s.m.) Medine’ye hicret ettikten sonra, Müslümanlar da bu yola koyuldular. Hicret edenlerden biri de Ümmü Kays adında bir kadındır. Bununla evlenmek düşüncesinde olan bir erkek, kadının: Hicret etmezsen seninle evlenmem. demesi üzerine, onunla evlenmek için hicret eder ve Medine’de evlenirler. Herkes Allah ve Resulünün rızasını kazanmak için hicret ederken, sırf Ümmü Kays’la evlenmek için hicret eden bu şahsın niyeti herkesçe bilindiği için, adama Ümmü Kays’ın Muhaciri manasında Mühaciru Ümmü Kays lakabı takılmıştır. Böylece niyet ve nazarın nasıl ‘kömürü elmasa; elması kömüre dönüştüren bir iksir’ olduğu gerçeği, bir kez daha teyit edilmiştir

Okudunuz mu?  Hastalıktan Dolayı Saçını Açmak

MUMSEMA.COM.


Cevap: Ameller niyetlere göredir sözünü açıklarmısınız

melle
" Ameller niyetlere göredir " Hadisi Şerif i açıklayabilir misiniz ?

Yaptığımızı işlerin tümü iyi veya kötü olması, Allah için veya başkaları için yapılması "niyet"imize bağlıdır.
Örneğin, Bir adam ibadete niyet etmeden aynı hareketleri yapsa ibadet olmaz.

Okudunuz mu?  Su aygırı eti yemek caiz mi?

ameller niyetlere göredir

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammed kaç yılında ve nerde vefat etmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ameller niyetlere göredir sözünü açıklarmısınız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.