Anasayfa
6 Temmuz 2023, 9:09
missa09
Abone

Cennette erkeklere kaç huri verilir?

Cennette erkeklere kaç huri verilir?

Dost88
Selamun Aleyküm Arkadaşlar benim merak ettiğim bir soru var acaba Cennete gidersek Allah herkese nasip eylesin bir erkeğe kaç huri verilecek yani orada istediğimiz kadar huri alabilir mi bir Cennete giden bir erkek soruma cevap verirseniz sevinirim

Okudunuz mu?  Zengin baba fakir olan büluğa ermiş evladı için kurban kesebilir mi?

Yorum: Cennette erkeklere kaç huri verilir?

mum
Hadislerde huri sayısı geçer fakt bir sürü hadiste de sayı verilmez yani kişi imanına ve ameline göre cennetten ve nimetlerin istifade eder.
En meşhur hadis 72 sayısını verir.

Huriler hakkında hadisler

Alil… (Sehl b. Muaz’ın) babasından (rivayet edildiğine göre) Rasûlullah (s.a.) (şöyle) buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Cami ve cemaatin birey ve topluma sağladığı faydalar nelerdir

"Her kim (öfkesinin gereğini) yerine getirmeye gücü yettiği halde öfkesini yenerse Allah, kıyamet gününde onu bütün yaratıkların huzurunda çağıracak, hatta onu cennet hurilerinden dilediğini (almakta) muhayyer bırakacaktır."

Cabir (r.a.), Resulüllah’ın şöyle buyurduğunu haber vermiştir:

Üç şey var ki, her kim mü’min olduğu halde onları yaparsa Cennete islediği kapısından girer ve dilediği kadar huri ile evlenir. Bunlar:

Okudunuz mu?  Çevremde fala baktırıpta gerçek oluyor bu fallcı gerçekleri söyluyor bu falcı herşeyi biliyor diyen bi kaç arkadaşım var

(Yakınının) katili(ni) affeden, gizlice (aldığı) borcu ödeyen ve her farz namazın arkasında "İhlâs" suresini on defa okuyandır." Ebu Bekir (r.a.):

O üçünden birini yapan? (O üçünden birini yapan da cennete girer mi)? dedi. Hz. Peygamber:

Evet birini yapan da…" buyurdu


cennette kaç huri verilecek, cennette erkeklere kaç huri verilecek, cennette kaç tane huri verilecek

Bu kategoride yer alan Yeni Doğan Bebek için dinimizin emirleri nelerdir? Bebek doğunca neler yapılmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette erkeklere kaç huri verilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.