Anasayfa
18 Ocak 2023, 16:20

Cennette kadınların durumu hakkında bilgi verir misiniz? Kadınlara da huri gibi erkek

Cennette kadınların durumu hakkında bilgi verir misiniz? Kadınlara da huri gibi erkek

Hoca
Cennette kadınların durumu hakkında bilgi verir misiniz? Kadınlara da huri gibi erkek verilecek mi birden fazla erkekle evlenebilecek mi?

Fani hayatın sona ermesinden sonra ebedî bir saadet başlayacak. Orada Allah’ın rahmeti, lütuf ve ihsanı bütün haşmetiyle tecelli edecektir. İşte bu ebedî saadetin ve sonsuz nimet ve güzelliklerin merkezi Cennettir. Cennet hem mü’min erkeklerin, hem de mü’min kadınların nimetler içinde yüzdüğü bir mekândır. Yani Cennetin nimetlerinden erkekler kadar kadınlar da istifade edecek, bütün nimet ve ihsanlar her iki cinse de verilecektir.

Okudunuz mu?  Baht Kapalılığı Ve Açılması

Cennet ve Cennetlikler en güzel ve tatlı bir şekilde Kur’ân’da anlatılır. Çoğu yerde mü’min erkeklerle birlikte, mü’min kadınlar da zikredilir. Meselâ, Tevbe Sûresinin 72. âyetinin meali şöyledir:
"Allah, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan Cennetler, Adn Cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah’ın rızası için en büyük mükâfattır. İşte büyük kurtuluş budur."

Cennetlikler ve Cennet nimetleri Kur’ân’da anlatılırken Cennet ehli için "müttekiler (Allah’tan hakkıyla korkanlar)" ifadesi geçer. Bu kelime hem erkekler, hem de kadınlar için müşterek kullanılır. Biri öbüründen ayırd edilmez, ayrı tutulmaz.

Okudunuz mu?  Akşam ezanının hızlı okunması ve kıyametin akşam vakti kopması?

Hadis-i şeriflerde geçen ifadeler de hem erkekler, hem de kadınlar içindir. Bütün müjdeler, taltifler, nimetler, ikramlar herkese aynıdır. Bir hadisin meali şöyle:
"Cennet ehli Cennete girdiklerinde bir vazifeli şöyle seslenir: ‘Şüphe yok ki, siz Cennette ebedî yaşayacak ve hiç ölmeyeceksiniz. Hastalanmayacak ve devamlı sıhhatli bulunacaksınız. Sonsuz nimetlere mazhar olacak ve hiçbir zaman hüzün ve keder görmeyeceksiniz."1

Başka bir hadis-i şerifte de Cennet ehlinin bir hâli şöyle anlatılır:
"Muhakkak, sizden biriniz Cennetin en alt derecesinde bulunsanız bile, ona Allah’ın emri ile melekler tarafından, ‘Gönlünden geçenleri iste!’ denir. O da devamlı temenni eder durur. Bunun üzerine ona, ‘Kalbinden geçenleri tamamen temenni ettin mi?’ diye sorulur. ‘Evet’ cevabı verince, ‘Muhakkak temenni ettiğin şeyler bir misli fazlasıyla sana verilecek’ denir."2

Okudunuz mu?  Allah bana neden yardım etmiyor

Esas itibariyle Cennetin nimetleri hem erkek, hem de kadın mü’minler için müşterek iken, bazı hususlarda her iki cins de birbirlerinden üstünlüklere sahiptirler. Bu üstünlüklerin bir kısmı erkeklere mahsus iken, büyük bir kısmı da kadınlara mahsustur. Kur’ân’da Cennetlik kadınlar "Ezvâcün mutahharatün" yani "temiz kadınlar" olarak vasfedilir. Bu ifadenin içinde şu mânâlar saklıdır: Cennet kadınlara mekân ve meskendir. O kadınlar o yüksek Cennette lâyıktırlar. Aynı zamanda Cennet derecelerinin yüksekliği nisbetinde onların güzellikleri de artar. Ve Cennet onlarla güzelleşir ve süslenir.3

Okudunuz mu?  Küfre girmiş biri müslümanlıktan çıkar mı

Yani Cennetlik kadınlar, Cennetin güzelliğine güzellik katmakta, Allah’ın ebedî yurdunu süsleyen canlı bir unsur olmaktadır. Bu "mutahharatün (temiz)" ifadelerinden ayrıca şu mânalar çıkıyor: "Dünya kadınları Cennete girdikten sonra kötülüklerden, kıskançlık ve benzeri çirkin huylardan arınacaklar, içleri de dışları gibi berrak ve ter temiz olacak. Güzellikte hurileri geçecekler."

Peygamberimiz Cennetlik kadınları şöyle anlatır: "Onların vücutlarının güzelliği ile letafetinden dolayı her birinin baldırındaki kemiğin iliği etinin üstünden görünür. Onların aralarında ne ihtilâf vardır, ne düşmanlık, ne de çekememezlik."4

Okudunuz mu?  Kul hakkı beş türlüdür

Yani Cennet ehli kadınlar güzellikte o kadar ileride bulunuyorlar ki, sadece bir tek tırnağı dünyaya görünse güneşin ışığını kapatacak kadar parlaklıkta olan hurilerden daha güzel olacaklar. Bir kadının bundan daha güzel bir şey tahayyül etmesi mümkün müdür?

Cenab-ı Hak hem erkek, hem de kadın mü’minlere kalblerinden geçenlerin bir misli fazlasını vereceğine göre nimet ve ihsanın derecesini siz düşünün. Artık bu kadar lütuf ve ikramdan sonra "Allah, Cennette bir erkeğe çok sayıda huri veriyor da, Cennet ehli kadınlara neden böyle bir imkân verilmiyor" denmez. Cennette "yok yoktur." Allah insan fıtratına en uygun şekilde her türlü nimet ve ihsanı verecek, kimseyi mahrum bırakmayacaktır.

Okudunuz mu?  Babam annemi üzüyor

Esas mesele Allah’ın rızasına nail olmak, ebedî saadete liyakat kazanmak, fâni dünyadan imanlı olarak ayrılıp, Cennetin kapısına ulaşabilmektir.

1. Müslim, Cennet 22.
2. Müslim, îman: 301.
3. Bediüzzaman Said Nursî, İşaratü’l-İcaz, s. 175.
4. Müslim, Cennet: 14-17.

Kaynak: Mehmed Paksu, En Çok Sorulan Mes’eleler ve Çözümleri -2, 2. Baskı, Nesil yayınları, İstanbul, 2000, ss. 144-146.


Cevap: Cennette kadınların durumu hakkında bilgi verir misiniz? Kadınlara da huri gibi erkek

İzhâr
< Yani Cennet ehli kadınlar güzellikte o kadar ileride bulunuyorlar ki, sadece bir tek tırnağı dünyaya görünse güneşin ışığını kapatacak kadar parlaklıkta olan hurilerden daha güzel olacaklar. Bir kadının bundan daha güzel bir şey tahayyül etmesi mümkün müdür? >
< Esas mesele Allah’ın rızasına nail olmak, ebedî saadete liyakat kazanmak, fâni dünyadan imanlı olarak ayrılıp, Cennetin kapısına ulaşabilmektir. >
Bu son söz üzerine daha fazla bir şey söylemeye gerek yok sanırım..
Paylaşım için teşekkürler..mum..

Okudunuz mu?  Şehitler cennete mi gider ?

Yanıt: Cennette kadınların durumu hakkında bilgi verir misiniz? Kadınlara da huri gibi erkek

Ecrinim
< Esas mesele Allah’ın rızasına nail olmak, ebedî saadete liyakat kazanmak, fâni dünyadan imanlı olarak ayrılıp, Cennetin kapısına ulaşabilmektir. >
inşAllah bizlerde Rabbimizin rızasını kazananlardan oluruz, hayat imtihanlarımızdan alnımızın akıyla çıkarız.
Güzel paylaşım olmuş hocam Allah c.c. razı olsun

Okudunuz mu?  Defnedildikten sonra ölünün başka bir yere nakledilmesi caiz midir?

Soru: Cennette kadınların durumu hakkında bilgi verir misiniz? Kadınlara da huri gibi erkek

nurya
İNŞALLAH Cennet ehlinden oluruz İNŞALLAH bir hayırlısı ile şu zorlukları atlatalımda ölüm zorluğu kabir azabı mahşer dehşeti sorgu ve sual sıkıntısı sıratın dehşeti bu zorluklardan sonra CENNETİN kapısına gelip içeri girenlerden olursak o zaman şükredenlerden oluruz İNŞALLAH.


judge
Cenab-ı Hak hem erkek, hem de kadın mü’minlere kalblerinden geçenlerin bir misli fazlasını vereceğine göre nimet ve ihsanın derecesini siz düşünün. Artık bu kadar lütuf ve ikramdan sonra "Allah, Cennette bir erkeğe çok sayıda huri veriyor da, Cennet ehli kadınlara neden böyle bir imkân verilmiyor" denmez. Cennette "yok yoktur." Allah insan fıtratına en uygun şekilde her türlü nimet ve ihsanı verecek, kimseyi mahrum bırakmayacaktır.

Okudunuz mu?  Allah'a iman ile ilgili soru ve cevaplar

bu yazının kaynağının sağlamlığından şüpheye düştüm doğrusu…erkeklere huri bayanlara gılman adında hizmetkarlar tayin edilecektir fakat bu kadınların birçok gılmanla birlikte olacağı anlamına gelmiyor kadın yine kocası ile olacaktır kocası cehennemlik olan başka bir erkekle evli olacaktır bu ismini andığımız varlıklar ise yalnızca hizmetkarlardır…cahiliye döneminde bir kadının birçok kocası olurdu yazının sonunda ki paragrafta bu duruma benzer bişey anlatılmak istenmiş galiba….paylaşımdan önce tekrar gözden geçirilmeli…

Okudunuz mu?  Allah ve ahirete inanmak insana neler kazandırır

selametle…….


cennet hakkında bilgi, cennet hurileri, cennet hakkında

Bu kategoride yer alan Cennette bayanlara gılman mı verilecek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette kadınların durumu hakkında bilgi verir misiniz? Kadınlara da huri gibi erkek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.