Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Oruçlunun kafasına su dökmesi… Konuda okuduğum hadis sahihmidir ?

Oruçlunun kafasına su dökmesi… Konuda okuduğum hadis sahihmidir ?

ravza 2
Ebu Bekir ibni Abdurrahman anlatıyor: Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellemi oruçlu iken sıcaktan dolayı başına su dökerken gördüm (Müsned 3:292 319)Sıcak yaz günlerde oruç tutarken susuzluğa karşı dayanmak için başa su dökmek duş almak oruçluyu rahatlatır günü tamamlamayı kolaylaştırırBu şekilde serinlemek hadiste belirtildiği gibi aynı zamanda bir sünnet-i seniyyedir Peygamberimizin uyguladığı bir yoldur-_-_-_Bu hadis sahihmidir acaba? hocalarımız aydınlatabilirmi goguldada arardım ama her okuduğuma güvenmiyorum şimdiden RABBİM razı olsun

Okudunuz mu?  Bilmediğim bir şeyden sorumlu tutulur muyum?

Cevap: Oruçlunun kafasına su dökmesi… Konuda okuduğum hadis sahihmidir ?

Hoca
Hadis sahih mi bilmiyorum araştırmak lazım ama kulak ağız ve buruna suyun girmesi engellendiği sürece kafaya su dökmek orucu bozmaz.

Bende medresede iken, hocamız (Alah rahmet eylesin) oğlu sıcaktan oruca dayanamayınca leğene su doldurup içine koymuştu:)

Okudunuz mu?  Namazda yanlış okumak nasıl olur

Yanıt: Oruçlunun kafasına su dökmesi… Konuda okuduğum hadis sahihmidir ?

ravza 2
Aydınlandık sağolasınız mum hocam ellerinize sağlık


Soru: Oruçlunun kafasına su dökmesi… Konuda okuduğum hadis sahihmidir ?

sevgiii
s.a. yada başımızı yıkamadan vucudumuza su öksek çünkü çok sıcak olacak gibi ben birkaçgündür aşırı terliyorum.ter kokmamak içinde yıkanmak lazım birde koltuk altımıza deodorant jel şeklinde sürebilirmiyiz.

Bu kategoride yer alan Tırnağım Kırılıp Kalktı - Abdest Sorunu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçlunun kafasına su dökmesi… Konuda okuduğum hadis sahihmidir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.