Anasayfa
11 Haziran 2021, 12:28
Namaz
Abone

Namaz kılmayan kişinin sevabı sayılırmı

Namaz kılmayan kişinin sevabı sayılırmı

Xendan
Esselamu Aleykum.Agabeyler,Namaz kilmayan kisinin sevabi sayilirmi?bunu bir aciklarsaniz sevaba girersiniz(insAllah) :).


Cevap: Namaz kılmayan kişinin sevabı sayılırmı

imamhatipli42
ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim namaz ibadetini sevabı ayrıdır diğer ibadetlerin sevabı ayrıdır namazı terketmek her ne kadar büyük günahlardan olsa da namazı terkeden kimse kafir olmaz. kafir olmadığına göre diğer ibadetlerden hasıl olan sevabı alır.

Ömründe hiç namaz kılmayanın akıbeti nedir? Hayatıyla inkar etmiş mi oluyor? Namaz kılmayan kafir olur mu?

Okudunuz mu?  Şükür namazı faydaları

Namaz kılmamak büyük günahlardandır. Buna rağmen namaz kılmayan kişi kafir olmaz. Sadece günahkar olur. Allah dilerse onu affeder, dilerse cezalandırır.

Namaz kılmak, imandan sonra gelen en büyük hakikattir. Bundan dolayıdır ki, Kur’ân-ı Kerimde yüze yakın yerde namazdan bahsedilmektedir. Hiçbir ibadete bu kadar ehemmiyet verilmemiştir. Çünkü namaz, mü’minin Rabbiyle olan en yakın münasebetidir. Namaz kılmayan insan bu münasebeti zayıflatmış, kendisini nefis ve şeytan gibi düşmanların arasına atmış olur ki, asıl büyük tehlike budur.

Okudunuz mu?  İğne Oyası Namaz Örtmesi Modeli

Namazla ilgi bütün âyetler, hep insanları namaza teşvik ederler. Bu konuda bazı âyet meâlleri: "O mü’minler ki, gayba iman ederler, namazlarını kılarlar", "Namaz ancak Allah‘tan hakkıyla korkanlara ağır gelmez”, "Mü‘minler namazlarını muhafaza ederler”, "Namaz insanı kötülüklerden ve kötü sözlerden alıkoyar”, "Benim mü’min kullarıma söyle, namazlarını kılsınlar."

Hadis-i şeriflerde de aynı hususları görmemiz mümkündür. Namazla ilgili hadisleri gözden geçirdiğimizde, hep namaz kılmanın fazilet ve sevabından bahsedildiğini göreceğiz. Fakat ”İnsan ile şirk ve küfür arasında namazı terk etmek vardır", "Münafıklarla bizim aramızdaki ahid namazdır” meâlindeki hadisleri İslâm âlimleri, "namazın farziyetini inkâr eden, namaz kılmamayı helâl sayan” şeklinde izah etmişlerdir.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken harf yutarsak dua bozulur mu?

İbni Âbidîn ise Reddü’l-Muhtar isimli eserinde namaz bahsinin baş taraflarında, "Namazın farziyetini inkâr eden kâfir olur. Umursamayarak, yani tembelliğinden dolayı kasden terk eden kimse ise fasık, günahkâr olur” demektedir.
Yani namaz kılmamak büyük günahlardandır. Büyük günahları işleyenin kâfir olacağını sadece bâtıl bir mezhep olan Mutezile mensupları söylerler. Fakat "Her bir günah içinde küfre gidecek bir yol vardır” gerçeğinden hareket ederek devamlı sûrette namaz kılmayan insanın zaman içinde îmanının tehlikelerle karşılaşacağını da belirtmek lâzımdır.

Okudunuz mu?  Namazda önce sünnet mi kılınır?

Selam ve dua ile…

Sorularla İslamiyet Editör


Yanıt: Namaz kılmayan kişinin sevabı sayılırmı

Desert Rose
Namaz kılmayan kimse de yaptığı iyiliklerden, hayırlardan sevap alacaktır. Bir günahın olması diğer sevaplara mani değildir. Namaz kılmamanın cezası ayrıdır, diğer amellerin sevabı ayrıdır. Sevaplar ayrı değerlendirilir, günahlar ayrı değerlendirilir.
Bir kimse namaz kılmasa, büyük günahlar da işlese yine de verdiği bir sadakanın sevabını alır. Önemli olan iman sahibi olmaktır. Belki küçük sanılan bir amelle, bir iyilikle, Allah o kimseye hidayet nasip eder ve o amel sayesinde namaza da başlar.
Allah’ın rızasının ve gazabının neyde saklı olduğu bilinmez. Bu sebeple hiç bir ameli küçük görmemek, hiç bir amele de güvenmemek gerekir

Okudunuz mu?  Namaz kılan birinin önünden kadın geçerse namaz bozulur mu?

Namaz kılmamanın en büyük sebebi, önemini bilmemektir. Namazın ne büyük bir ehemmiyet ve kıymet taşıdığını bilmeyen nice Müslüman, "İşim var, sonra kıların”, "Neyse, sonra kaza ederim” gibi cümleler kullanırlar.

Oysa namaz o kadar önemlidir ki, insanın yaratılış sebebinin en büyüğü budur.

Okudunuz mu?  Bayan olarak pantolon ile namaz kılınır mı?

Düşünün bir kere: Rabbimiz Kur’an’da meâlen, "Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.” buyuruyor. (Zâriyât Sûresi: 56)

Daha ötesi var mı?

Hem Rabbimiz, hem Peygamberimiz (a.s.m.), en büyük ibadetin namaz olduğunu belirtiyorlar. Bu kadar açık gerçek ortada iken farklı bir şey düşünmek mümkün mü?

Okudunuz mu?  Evvabin namazının fazileti

Bizim ve her şeyin yaratıcısı, bizi dirilten ve öldüren, ahirette bizi hesaba çekerek sonsuz bir mükâfat veya azap verecek olan Allah, çok açık ve net bir şekilde, bizi ibadet ve namaz için yarattığını buyuruyor, ısrarla namazı emrediyor. Bizim farklı bahanelerle namazı terk etmemiz, kendi kendimizi aldatmak ve başımızı kuma sokmak olmuyor mu?

Okudunuz mu?  Sabah namazının farzından sonra okunan dualar

Evet, içinde bulunduğumuz gafletten uyanalım. Namazı vaktinde, hiç kaçırmadan, ezan okunur okunmaz, dosdoğru ve hakkını vererek kılalım. Eğer hemen uyanmazsak, bilelim ki, Cehennemde uyanmak çok geç olacaktır.

"Zamanım yok” iddiası

Kimi insanlar, "Niçin namaz kılmıyorsun?” dendiğinde, "Zamanım yok” gibi kargaları güldüren bir bahane uydururlar. Şu saçmalığa bakın: Her şeye zaman var, ama yaratılış gayemiz olan namaz kılmak için zaman yok. Kim inanır buna?

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek geç kesilrse namaz kılınır mı?

Sorularla İslamiyet.


Soru: Namaz kılmayan kişinin sevabı sayılırmı

-öğretmen-
Ayrıca Namaz Kılmayınca Diğer Ibadetleri Yapmak örneğin Tesbih Cekmek V.b Daha Da Zorlasıyor Oysa Ibadet Yapmaya Bizlerin O Kadar Cok Ihtiyacı Var Ki..oysa Namaz Kılınca Her şey Kendiliğinden Guzelce Gelişiyor Ve Haytınızın Duzene Girdiğini Fark Ediyorsunuz .Allah Yolundan Ayırmasın Bizleri …amin..


namazkilmayankafirsayilirmi

Bu kategoride yer alan Şafii Mezhebinde teravih namazı ikişer rekat olarak kılınır. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmayan kişinin sevabı sayılırmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.