Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:14
Oruc
Yönetici

Oruçlu iken etek traşı olunur mu

Oruçlu iken etek traşı olunur mu

Kayıtsız Üye
Oruçlu iken etek traşı olunur mu Oruçlu bir şekilde etek tıraşı olmak orucu bozar mı bilgi verir misiniz ?


Cevap: Oruçlu iken etek traşı olunur mu

Desert Rose
Oruçluyken etek tıraşı olmak,oruca bir zarar vermez

Okudunuz mu?  Hangi günler oruç tutmak sevaptır?

Yanıt: Oruçlu iken etek traşı olunur mu

menzil_guller
Koltuk altında ve kasıklarda biten tüyleri 10-15 günde bir, bu mümkün olmuyorsa hiç değilse 40 günü geçirmeden yolmak ve traş etmek, fazla uzamalarına fırsat vermemek müstehabdır.

Kasıklar, en geç kırk gün içerisinde mutlaka tıraş edilmesi gertekir.. Koltuk altlarını yolmak sünnet olmakla beraber tıraş etmekte de bir sakınca yoktur. Tıraş edilen, yolunan ve kesilen kılları gömmek mendup, hela ve hamama atmak mekruhdur. Bunun hastalığa sebep olabileceği söylenmiştir
(Kurtubî, el-Camiu lî-Ahkâmi’l-Kur îm, II,105; Alâuddîn Abidîn, el-Hediyyetu’l-Alâiyye, s. 335).

Bu temizlik, bütün peygamberlerin şeriatlarında var olagelen bir temizliktir. Bu temizliğin cünüp iken yapılması mekruhtur. Uygun olanı, kişiye gusül farz olmadan bu temizliklerin yapılmasıdır. Bedenden ayrılan her parça temizken ayrılmalıdır.oruçluyken etek traşı yapılmasında bir sakınca yoktur...


Soru: Oruçlu iken etek traşı olunur mu

YaZaROW
Allah razı olsun. Dikkat edilmez ise mekruha varıyor.

Okudunuz mu?  Kas gevşetici merhem sürmek orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Orucluyken erkekler koltuk alti etek trasi yapabilirmi


arifselim
Oruçluyken kadın olsun erkek olsun etek ve koltukaltı tıraşlarını yapmak caizdir. Oruçluyken bütün tıraş çeşitlerini yapmak oruca bir zarar vermez. Orucu bozan durumlarda öyle bir şey yoktur.


oruçlu iken etek traşı yapılır mı, orucluyken etek traşı orucu bozar mı, Oruçluyken etek traşı olunur mu

Bu kategoride yer alan Oruçlu iken cinsel film izlemek veya meni gelmesi oruçu bozarmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçlu iken etek traşı olunur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.