Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Oruçluyken nasıl abdest alınır

Oruçluyken nasıl abdest alınır

Kayıtsız Üye
oruçlu iken abdest nasıl alınr, suyun boğaza kaçmaması ne demek yani boğazdan aşağıya mideye inmemesimi yoksa suyun sadece boğaza değmemesimi. 2 sorumda oruçluyken boy abdesti nasıl almalıyız tam olarak. şimdiden tşk ler.


Cevap: oruçluyken nasıl abdest alınır

YaZaROW
Oruçluyken farkı yok benim bildiğim. Normalde nasıl alıyorsan öyle alacaksın. Fakat abdest soruna gelirsek suyun boğaza kaçması boğazdan aşağıya mideye inmesidir. Yutmak yani.

Okudunuz mu?  Epilepsi hastaları oruç tutabilir mi

Cevap: oruçluyken nasıl abdest alınır

Ramadan
oruçluyken abdest nasıl alınır

Oruçlu ve oruçsuz abdesti aynıdır sadece ağza su verirken mübalağa yapmamak gerekir.


Oruçlu Iken Abdest

Kayıtsız Üye
Oruçluyken addest olmasına rağmen bir daha abdest almak oruca zarar verir mi (bir sonraki namaz vakti için abdest)

Okudunuz mu?  Oruç tutarken bilmeden cünüp olursa orucu bozulur mu?

ACİLSERVİS
Herhangi bir kısıtlama yok tekrar abdest alabilirsin.


opth
Ben abdesti 4 aşamada alıyorum: El ve yüz, kollar, başın meshedilmesi, ayakların yıkanması.

Aldığım abdest geçerli midir, yanlış mı alıyorum acaba?


ACİLSERVİS
Ellerini kollarınla beraber yıkıyorsan eğer farzları yerine getiriyorsun demektir. Farzlar yerine getirildiği takdirde abdest geçerli olmuş olur. Sünnetlerden de mahrum kalırsın.

Okudunuz mu?  Bilmeden orucumu bozdum günah olurmu ? bilmeden parfüm şişesini kokladım

opth
İlk önce ellerimi yıkıyorum, sonra yüzümü, sonra kollarımı yıkıyorum. Elimi ve kolumu aynı anda değil, yüzümü yıkadıktan sonra koluma geçiyorum. İnşAllah bir sorun yoktur.


ACİLSERVİS
Ben abdestinin güzel olduğunu söylemiyorum. Farzlarını yerine getirirsen geçerli olacağını söylüyorum. Bu kelimelerin anlamlarını herkes bilmek zorundadır. Kollar yalnız yıkanmaz eller ile beraber tek parça halinde yıkanması farzdır (zorunludur).
Önerime kulak vereceksen şunları yap. İlmihal kitabı al zaten her Müslüman okumak zorunda. Hem tümünü hemde oradan abdestin farzlarını ve sünnetlerini güzelce defalarca okuyup gözden geçir.

Okudunuz mu?  Jinekolojik muayene orucu bozar mı?

opth
Teşekkür ederim hocam, inşAllah bir sorun yoktur derken kastım da zaten abdestin güzel olduğunu düşünmem değil farzlarını eksiksiz bir şekilde aldığımı ümit etmemdi. Diyanetin ilmihal kitabındaki ilgili kısmı inceledim. Siz dedikten sonra ellerimi ve kollarımı aynı anda yıkıyorum da önceki ibadetleri tekrarlamam mı gerekiyor? Namaz kıldım, Kur’an okudum.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz Kaç Yıl Ramazan Orucu Tutmuştur?

Ensar
Bilmeyerek yaptığınız için sorumlu sayılmazsınız umulurki Allah cc önceki ibadetlerinizi kabul eder,ancak bundan sonra kollarınzı ellerinizle en az birkere yıkamadan abdest alamazsınız.
Abdestinizi su var olduğu müddetçe tam olarak almanızı tavsiye ederiz.
Abdesti tam olarak almanız yani sünnetleri ile yapmanız sevabınızın artmasına vesile olur. Abdestin farzlarını yapmanız dahilinde ibadetleriniz geçerli olmuş olur.

Okudunuz mu?  Ramazan ve Kurban Bayramı kaç gündür?

oruçluyken abdest nasıl alınır, oruçluyken nasıl abdest alınır, oruçluyken abdest

Bu kategoride yer alan Ben oruç tutarken burnum akıyor ve burnumu çektiğimde öyle bir oluyor ki sanki boğazımdan geçiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken nasıl abdest alınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.