Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:06
missa07
Abone

Kabeyi Tavaf Etmek

Kabeyi Tavaf Etmek

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm Benim Çok Merak Ettiğim Bir Konu Var;mekkede Käbeyi Neden Tavaf Ederler;sadece Dua Ve Namaz Değilde Tavaf Neden Ediliyor;bunun Hac Yaparken Mecburiyeti Varmı ; Cevabınız için Allah Razı Olsun


Yorum: Kabeyi Tavaf Etmek

arifselim
Tavaf, sözlükte bir şeyin etrafında dönmek manasındadır. Özel olarak ise kabenin etrafında 7 defa dönülmesine tavaf denir. Tavaf etmek bazı manaları temsil eder. Sembolik olarak Allah’ın emrine amade olmayı ve ona baş eğmeyi itaat etmeyi gösterir. Özellikle de tevhit ve bir olan Allah inancına işarettir. Meleklerin ve peygamberlerin hatıraları ve ibadetlerini de ifade etmektedir. Hac eden kimse içinse tavaf etmek haccın şartları içerisinde vardır.

Okudunuz mu?  İlim ve cehalet hakkında kıssalar

tavaf etmek, kabeyi tavaf etmek

Bu kategoride yer alan Komşum Çok Dedikoducu Ne Yapmam Lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabeyi Tavaf Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.