Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:06
missa07
Abone

Komşum Çok Dedikoducu Ne Yapmam Lazım

Komşum Çok Dedikoducu Ne Yapmam Lazım

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm arkadaşlar.. benim üst komşum çok dedikoducu belki bunları yazarak ben de dedikodu yapmış oluyorum ama onun hatalarını yazıyorum

Damacana ile su alıyorum sucu geliyor bazen sucuyu yakaladığı zaman başımızda dikiliyor ben içeri para getirmeye gidiyorum bakıyorum komşu dikiliyor adamın başında benim bir açığımı yakalamak için kimbilir ne dicek..

Okudunuz mu?  Çocuğuma koyabileceğim en güzel hanım sahabe isimleri

Mahallenin ayaklı gazetesi nerde ne bitiyor herşeyden haberdar bazen bahçede otururken anlatıyor milletin ne yaptığını o arada iyi akşamlar diyerek uzaklaşıyorum karşı binada arkadaşım ver benden büyük 20yaşında ama arkadaşım 7 yıldır konuşuyoruz mahalleye taşındık taşınalı hep onla konuşurum yok o erkeklerle geziomuş da yok o böyleymişte şu şunu yapmışda ben o kızla gezmiyorum bahçede oturup konuşuyoruz beni bir yere de götürmüyor ben onun evine gidiyorum o bizim eve geliyor komşuluk ilişkisi yani dışarıda gezmiyorum onunla..

Okudunuz mu?  Kayınbaba tarafından mehrin geri alınması

ve son olarak beni çok rahatsız ediyor gürültüsüyle… gecenin 4’ünde 3’ünde camdn bişey çırpıyor sanki koltujları kaldırım indiiryor doğal olarak ”’ GÜMMMMM ” diye ses geliyor korkuyorum haliyle o an ki uyku haliyle düşünsenize korkunç bir ses uyandırıyor ve uyku haliyle insan sinirli olabilir.

Okudunuz mu?  Şeker bayramı ile ilgili şiirler

Ve ben 18 yaşındayım bekarım.. bu durum beni rahatsız ediyor Ne Yapmam lazım


Yorum: Komşum Çok Dedikoducu Ne Yapmam Lazım

arifselim
Aleykum selam. Dedikodu, gıybet, haset ve insanların hatalarını arayarak kusurlarını açığa çıkarmak bir müslümanın asla yapmaması gereken çirkin şeylerdendir. Böyle kişilerden mümkün mertebe uzak durmak en doğrusudur. Bir müslümanın akrabalarından sonra üzerinde en çok hak sahibi olanlar komşularıdır. Onları rahatsız etmek haramdır. Sen üzerine düşen saygını koru ve gerisini Allah’a havale et.

Okudunuz mu?  Peygamberler melek olsaydı ne olurdu

Allah Resulü (sav) bir seferinde ashabına şöyle sormuşlardı:
– "Gıybet nedir bilir misiniz?" Ashab- ı Kiram:
– "Allah ve Rasulü daha iyi bilir" dediler.
Bunun üzerine Allah Rasulü:
– "Gıybet, kardeşinin hoşlanmadığı şeylerle arkasından anmandır" buyurdular.
Denildi ki, – "Ya ResulAllah! Arkasından söylediğim kötü şey ya kardeşimde varsa…"
Cevaben şöyle buyurdular:
– "Söylediğin şey onda varsa gıybet etmiş olursun; eğer yoksa ona iftira etmiş olursun" (Müslim, Birr, Ebu Davud, Edeb) .

Okudunuz mu?  Onbeş aylık bebeğin cenazesi için telkin yapılır mı ?

dedikoducu insanlara nasıl davranmalı, dedikoducu komşu, dedikoducu komşular

Bu kategoride yer alan Koltuk altı kılı 40 günü geçerse günahı nedir gusülde ıslandığı zamanda gusle zararı var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Komşum Çok Dedikoducu Ne Yapmam Lazım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.