Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Zekat nisap miktarı ne kadardır? nasıl hesaplanır?

Zekat nisap miktarı ne kadardır? nasıl hesaplanır?

Mutlumesut1
Nisap miktarı maldan sonra gelen zekat
Selamün aleyküm. Maddi durumum iyi olmadığı için bana zekat olarak bir tanıdık tarafından 15000 TL para verildi. Bu paradan önce nisap miktarı mala sahip değildim. Bu para ile birlikte az da olsa kendi birikimim ile birlikte nisap miktarı mala sahip olmuş oldum.bu para bana geldikten 2 gün sonra yine zekat olarak bu sefer 10.000 TL daha geldi. Yaklaşık 10 Ay sonra da başka bir tanıdık zekat olarak 800 TL verdi. Şimdi sorum şu; 1: benim ilk nisap miktarı mala sahip olduğum andan itibaren sonradan zekat olarak gelen o iki para bana helal midir. Yoksa geri iade etmeli miyim. İlk nisap miktarı mala sahip olduğumda üzerinden 1 kameri yıl geçmeden diğer iki para zekat olarak bana geldi. 2: Zenginliğin ölçüsü ilk nisap miktarı mala sahip oldugum an mı yoksa üzerinden 1 kameri yıl geçtikten sonra mı. 3. Zekat olarak gelen maldan zekat verilir mi. Selam ve dua ile

Okudunuz mu?  İnternetten Para Kazanmak caiz midir?

Yorum: Zekat nisap miktarı ne kadardır? nasıl hesaplanır?

arifselim
Aleykum selam. Nisap miktarına ulaştığın an fakir olma hükmü bitmiş olur. Daha sonra gelen zekatları alman caiz değildir. Daha sonra gelen zekat ancak fakirlere verilebilir. Zengin olma hükmünden önce eline geçen zekat paralarından zekatını verebilirsin.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ve tırnak kesimi

Nisab miktari nasıl hesaplanır, nisab miktarı nasıl hesaplanır, Nisab Miktarı

Bu kategoride yer alan Cünüplüğün günahı nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zekat nisap miktarı ne kadardır? nasıl hesaplanır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.