Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:36
missa96
Abone

Eniştenin yanında nasıl örtünmeli ve nasıl davranmalı

Eniştenin yanında nasıl örtünmeli ve nasıl davranmalı

Kayıtsız Üye
bir insanın eniştesi yani ablasının eşinin yanın da nasıl örtünmeli ve nasıl davranmalı


Cevap: Eniştenin yanında nasıl örtünmeli ve nasıl davranmalı

Desert Rose
Abdullah İbn-i Abbas’dan, İmam Buhari, Müslim ve İman Ahmet rivayet etmişler ki; Hz. Peygamber aleyhisselatu vesselam şöyle buyurmuştur. "Kim Allah’a ve kıyamet gününe iman etmiş ise, mahremi olmayan –yani onun üzerine nikâhı haram olmayan- bir kadınla tek olarak bir yerde kalmasın. Ancak kadın’ın bir mahremi olsun. Yoksa üçüncüleri şeytandır.” Yine İmam Buhari ve Müslim ittifak ettikleri bir hadis-i şerif’te Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur. "Aman, sakın! Kadınlarla tek olarak bir yerde kalmayın. Ensarilerden bir sahabe Ey Allah’ın Resul’ü "Hamuu” yani hanımın, kocasının kardeşi veya amcası, amcasının oğulları ile tek başına kalmaları yasak mıdır? Sorulunca Hz. Peygamber Efendimiz "Onlar ölümdür.” Yani en büyük tehlike onlardadır diye cevap verdi. Eğer Allah muhafaza şeytan aralarına her hangi bir fitne sokarsa daha tehlikelidir. Çünkü buluşma imkânı aralarında daha kolay olur. Dolayısı ile büyük felaketlere sebebiyet verebilir. Bunun için Hz. Peygamber (sav) Efendimiz onlar için "ölümdür” demiştir.

Okudunuz mu?  Masturbasyon günahsa meşru şehvet giderme yolları nedir?

Bunun için bir kadın nasıl kendini yabancı erkeklerden koruyorsa, İslami tesettürüne nasıl riayet etme mükellefiyeti varsa, aynı şekilde kocasının kardeşi, amcası, kocasının kardeşinin oğlu v.s.’lerin yanında da İslami tesettürüne riayet etmelidir.

İslami adaplara riayet ettikten sonra tek olarak değil; ama cemaatle onun bir mahremi olduktan sonra beraberce oturup sohbet edebilirler. Birbirlerinin hallerini sorabilirler. Fitne ve tehlikeden emin iseler bir sofrada yemek yiyebilirler. Ancak imkân varsa ayrı ayrı yemeleri daha evladır.

Okudunuz mu?  Kırık bardakla su içmenin yasaklandığına dair hadis var mıdır?

eniştenin yanında nasıl örtünmeli ve nasıl davranmalı, eniştenin yanında tesettür

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eniştenin yanında nasıl örtünmeli ve nasıl davranmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.