Anasayfa
6 Nisan 2023, 22:49
sizden5
Abone

Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

teknomag
Merhaba arkadaşlar…

Benim yarın öğle vakti bir dersten sınavım var .. Ben Ramazan’ın başından beri oruç tutuyorum yanlız sınav günü, orucun etkisiyle başarısız geçebilir endişesiyle tutmamayı düşünüyorum ?

Ama içimden bir seste tutmalısın diyor… Lütfen bana yardımcı olunuz ?


Cevap: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

Rayyan Emir
sevgili kardesim sahur vakti(geceden yiyip yatarsan acikirsin verimin duser) guzelce corbani yemegini yersin,protein alirsin (et,tavuk,mercimek,fasulye..) ustune tatli birseyler yersin bir güzel bol bol suyunu icersin,vitamin varsa alirsin Allah(c.c) nin izniyle sana hicbir eziyeti olmaz.. Hatta Rabbim dilerse melekler sana yardim eder..birakma orucunu kardesim. normal aclikla o mubarek vakitte sahur vaktinde yiyip yatilan oruc/aclik bir degildir. farkettiysen oruc maksadi olmadan yer icer oyle yatarsan ertesi gun miden guruldar.oructa olmuyor boyle birsey. Allah(c.c) kolaylik versin kardesim insaallar sinavini en yuksek notla verirsin

Okudunuz mu?  Biri bizim için hayırsız ise genede istesek olmaz mı?

Yanıt: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

YaZaROW
İstiyorsan profesörlük sınavına gir yine de şu dünya işleri için Allah’ın farzlarını terk etmeye değmez.


Soru: Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ?

Galus
Soru: KPSS’ye hazırlanan bir öğrenciyim. Geçen senelerden de karşılaştığım bir sorun var. Daha önce ÖSS’ye hazırlanırken oruç zamanı derslerden düşüyor, anlayamıyordum, yani verimsizlik oluyordu. Tabi bu da derslerimi etkiliyor, birçok konuda eksik kalıyordum. Netlerim düşerdi. Bu senede KPSS sınavı oruç zamanına denk geliyor. Şöyle düşünüyorum: Orucun 21. günü sınav. Oruç tutmasam ne olur? Bu gayet geleceğim için çok önemli bir sınav. Oruç da benim için önemli ama oruç tutarsam bu derslerimi netlerimi çalışma azmimi mutlaka etkileyecek. Dinimizde kolaylıklar olmalı. Arkadaşla da tartıştık. Bir sonuca ulaşamadık. Ne yapmam gerekiyor hocam. Orucun kazası olur mu? Tutmayıp kazaya bırakabilir miyiz?

Okudunuz mu?  Günah olduğu bilindiği halde işlenen günahın tövbesi kabul olurmu?

Cevap:

Oruç hükümlerinin anlatıldığı Bakara suresi 183-186. ayetleri mutlaka bir mealden okumanızı tavsiye ederiz. Orada sadece hasta ve yolcu olanların oruçlarını tutmayıp kazaya bırakabilecekleri bildirilmiştir. Zor işlerde çalışanlar, öğretmen ve öğrenciler ne hasta sınıfına girer ne de yolcu… Zaten orucun hikmetlerinden biri de her türlü şart ve ortam altında kişilerin Allah’ın emirlerini yerine getirip getirmeyeceklerinin belirlenmesidir. Savaştan daha zor bir ortam düşünebilir misiniz? Ya da savaş şartları ile sınavlara hazırlık şartlarını mukayese edebilir misiniz? İlk ramazan orucunun Ashab-ı Kiram cihattayken farz kılındığı gerçeğini asla unutmamanızı tavsiye ederiz. Bu dünya, imtihan dünyasıdır. Bu bilinçle sınavlarınızı bahane ederek Ramazan orucunuzu tutmazlık etmeyiniz. Dinimizin oruç ibadetindeki kolaylık prensibi, yukarıda da belirtildiği gibi hasta ve yolcuları kapsamaktadır. Yoksa oruç tutmak istemeyen herkes kendince haklı bir sebep bulabilir ve kolaylık prensibinden yararlanabilirdi.

Okudunuz mu?  Çöp Adam Çizmek Günahmıdır?

Siz orucunuzu tutarak Allah’ı razı ediniz ki Allah da size yardımcı olsun.


Kayıtsız Üye
Slm kardesim ben orucun basindan belli tutuyorum ayin 6 araba test tim var 1gun kazaya birakmak istiyorum icim rahat deyil bana ne onerirsiniz


arifselim
Aleykum selam. Bu bir mazeret değildir. Sen en büyük sınavını Allah’a karşı veriyorsun bundan daha büyük ve daha önemli bir sınav olabilir mi?

Okudunuz mu?  İnternetten kazanılan para haram mı?

Kayıtsız Üye
Ben pazar günü lys sınavına gireceğim.bulunduğum şehirde inanılmaz sıcak var dilim damagim kurumuş oluyor her uyandığimda.inanilmaz kararsizim ama bir yandan da sınava agzim dilim kurumuş bir şekilde gitmek istemiyorum.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ramazan boyunca oruçumu tuttum sadece bugün oruç tutmadim lys var diye bunun için kaç gün oruç tutmam gerekiyo kefareti nedir ?

Okudunuz mu?  Cenabet iken selam vermek

mum
Oruç tutmadığın gün için tevbe edip bir gün kaza etmen gerekir.
Lys sınavını kazanıp ahiret sınavını kaybetme


nazli
su an ayni dusuncedeyim yinedr ne olursa olsun orucu birakma kaza sade hastalara yolculara olur ama sinav için hiç olmaz sonra 61 gün tamamlaman lazim tutmasam senin kararim


Kayıtsız Üye
Ben tesettürlü birisiyim ver sorum: amca oglunun yaninda tesettur farz oldugunu biliorum ama eğer amca oglu daha bir cocuksa ve yaşca benden çok kucukse kapanmammi lazim yaninda?


arifselim
Amca oğlu olsun veya başka bir yabancının oğlu olsun ergenlik yaşına gelmemiş çocukların yanında başın açık olması günah değildir. Burdaki esas senden küçük veya büyük olması değil, ergenliğe girmiş veya girmemiş olmasıdır.

Okudunuz mu?  Koca karısına NAFAKA vermiyorsa mahşerde sorumlumudur

Kayıtsız Üye
Merhaba ben bu sene lys’ye girecegim ve inşAllah oruclu girmeyi düşünüyorum ancak ailemin izin vermiyeceginden neredeyse eminim ne yapabilirim babam zaten namazlarini kil ama çok asiriya kacma diyo annemde bu sinav gelecegin için çok onemli bir gunlugune tutma tavirlarinda ne yapmaliyim eğer o gun oruclu olursam belki zorla orucumu bile bozdururlar Allah korusun 🙂


Abdurrahman.
Hocam selamunaleykum ben cumartesi lys sınavına gireceğim ve başım 2 gündür acayip ağırıyo bu açlıktan olan bir şey değil yani sormak istediğim bnde ayette geçen hastalar grubuna girermiyim

Okudunuz mu?  Kuran arapçası öğrenmek için hangi kaynaklardan istifade edilmesi gerek?

Hocaların merhaba cmrtsi lys sınavım var ve acayip şekilde başım ağırıyor ayette geçen hastalar grubuna dahil olırmuyum


ACİLSERVİS
Bu hastalık bir ağrı meselesi değil. Bu kadar basit değil. Örneğin ağır bir şeker hastası oruç tutarsa komaya girebilir vs.. gibi bir hastalık. Oda dindar bir doktorun izniyle olması gerekir.


ayseiclal99
Merhabalar,biz 8.sınıf öğrencileri olarak LGS yaklaşıyor ve bu sınavın Ramazan’a denk gelecek olması ayrı bir husus.Bugün sınıfta bahsi oldu,bazı arkadaşlar o gün oruç tutmayacaklarını söylüyorlar.Bence bu çok yanlış,bu bir sınav sonuçta 3-5 soru için oruç tutmamazlık olmaz diye düşünüyorum.Kimisi ben yemek yemezsem odaklanamam,stres olurum,su içmeden duramam fln diyor.Din hocamız aşırı hastalık durumu olmadıysa tutmakla yükümlüsünüz dedi.Ama sizce durum ne olmalı öğrenmek istiyorum.Siz hocalarımın ve diğer kardeşlerimizin görüşlerinden de yola çıkarak hareket edeceğiz İnşAllah.

Okudunuz mu?  Büyük olan Rabbimi tesbih ve tenzih ederim" mânâsına rükû'da söylenen tesbih... bu doğrumu?

Ebû Mansur
Siz en iyisini düşünmüşsünüz. Oruç tutarak girmek en iyisidir. Durum din hocanızın dediği gibidir.


ACİLSERVİS
Lütfen Allah razı olsun diye cevap yazmayın. Yazacak bir şeyiniz yoksa bir şey yazmak zorunda değilsiniz. Ve kopya yazılar eklemeyin. Yazılar silindi.


Kayıtsız Üye
selamın aleyküm ben 7.sınıfa gidiyorum.tüm sınavlarınız ramazana denk geliyor anneme günah diyorum ama bana kızıyo sana sınavın olduğu günler oruç tutmana izin vermicem diyo bende günahtan korkup orucumu günü gününe tutmak istiyorum hemde çok istiyorum ama annem dediğim gibi izin vermiyo bana bağırıp çığrıyo dedim ki annem ben internetten bir kaç siteye baktım günahmış diyorum onlar kimmiş diyo ve bana çok kıxıyo bunun bana günahı varmıdır lütfen bana yardımcı olun.şimdiden cevabınınz için çok teşekkür ediyorum saygılarımla…

Okudunuz mu?  Müslüman bir kimsenin görüntüsü nasıl olmalıdır

mum
Geçici sınav için asıl sınavı kaybebetmemek gerekir. Allahın bizi sınadığını bazen unutuyor ve dünyaya dalıyoruz maalesef. siz orucunuzu tutun ahret sınavını kaybetmeyin


ayseiclal99
Bu cumartesi lise sınavları var. 1,5 aydır uğraşıyoruz sınıftakileri oruç tutmaya ikna etmek için.Sınav günü oruç tutmayacaklarını söylüyorlar.Hatta hiç tutmayan bile varmış çalışırken zorluk çekmemek için.Ben çok üzülüyorum böyle olunca.Bir de imam hatipte okuyoruz,diğer okulları düşünemiyorum.4-5 yıl iyi lisede okumak için orucu terk ediyorlar.Öğretmenlerimizle konuştuk,tutmak zorunda olduğumuzu anlatın hocam,belki tutarlar dedik.Ama nafile.Kimisi odaklanamam diye tutmuyor,kimisinin ailesi izin vermiyormuş..

Okudunuz mu?  Evlatlık olduğumu öğrendim çok kırgınım

sınav günü oruç tutmamak, sınav için oruç tutmamak, sinav gunu oruc tutulurmu

Bu kategoride yer alan İftira attığım kişi duymadı helalleşmem lazım mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sınav Günü Oruç Tutmayıp, Kaza Etsem Olur Mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.