Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:05
missa07
Abone

Nurlu insan asıl anlaşılır? Nurlu insanın tarifi

Nurlu insan asıl anlaşılır? Nurlu insanın tarifi

Kayıtsız Üye
Ben 16 Yaşında Bir Müslümanım.anneannem De Namazında Niyazında Bir Kimse.ben De Dahil Olmak üzere çevresindeki Bazı Insanlar Kendisinin Nurlu Olduğunu Söylüyor.belki Ben Onu çok Sevdiğimden öyle Söylüyorum.sizden ,nurlu Insanın Nasıl Anlaşılacağını öğrenmek Istiyorum.nurlu Insanların Belirtileri Var Mıdır?şimdiden Teşekkür Ederim….


Yorum: Nurlu insan asıl anlaşılır? Nurlu insanın tarifi

seyit gazi
aklımda kaldığınca anlam olarak söyleyeyim, metinlerini ve sıhhatlerini kontrol etme sorumluluğunu sana bırakıyorum…

Okudunuz mu?  Belde-i emin ne demektir ?

bir hadisi kutsi de Allah avc; gençliğini Allah yolunda harcayan ve taat(itaat, ibadet) üzere yaşlanan kuluma ben azab etmekten, haya ederim; bu kulum nasıl olur da benim emirlerime karşı gelmekten sakınmaz buyurur. insanların ilimleri arttıkça, yaşlandıkça; bundan istifade edip etmediklerini anlamanın yolu, ibadetlerinin güzelleşmesi ve kendilerinin tatlılaşmasıdır. böyle insanlar yaşlandıkca tatlılaşırlar. böyle insanlar emr bin maruf nehy anil münker görevini yerine getirirler, tavsiyeler verirler, insanları bir araya toplar, aralarındaki meselelerin büyümemesine çözülmesine vesile olurlar. diğer insanlar böyle kimselerin yanında kötü hareketler yapamazlar. böyle kimseler rahmet vesilesidir.

Okudunuz mu?  Çevrenin önemi ile ilgili yazı resim karikatür

yine ashabı, peygamber efendimize sav, kıyamet gününde onun kendilerini tanıyıp tanımayacaklarını ve nasıl tanıyacaklarını sorduklarında, peygamber efendimiz asv; sizin siyah atlarınız olsa, yüzleri ve ayakları beyaz olanlarını içlerinden ayırt etmez misiniz, sizinde aldığınız abdest bunun gibidir, sizi abdestlerinizin izlerinden tanıyacağım buyurur.

Okudunuz mu?  Vefat eden kişinin ayakkabılarının dışarı konulmasında dini bir emir var mıdır?

yine iblisin en nefret ettiği insan, rasulullah(sav), ondan sonra ise Allah yolunda olan bir gençtir. haramlardan uzak duran, sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan,güzel ahlaklı, utanma duygusu olan müslüman gençlerde, yüzlerinden tanınır. maddi olarak göze çarpmasada; güzel müslümanların oldukları yerde rahatlık olur, bereket olur, dedikodu olmaz, insanlar günahları anlatamaz.

Okudunuz mu?  Kutlu Doğum Haftası İle İlgili Kısa Sözler

en hayırlı müslüman, gördüğün zaman Allah ı hatırlatan müslümandır. birisini görürsün sana Allah ı hatırlatır, birisini görürsün sana dünyayı hatırlatır, birisini görürsün sana günahları hatırlatır, birisini görürsün tartışmayı cedeli hatırlatır, birisini görürsün kirli olanı hatırlatır, birisini görürsün temiz ve rahat olanı kolaylığı hatırlatır.

Okudunuz mu?  Doğarken ölen çocuk kabir ziyaretinde ziyaret edeni görür duyar mı?

Allah yolundaki gençler, ilmiyle amel edenler ve Allah yolunda yaşlananlar; bunlar özel insanlardır. ve hayır ben sadece yerin ve göğün rabbi olan Allah a iman ediyorum diyen bir insan, bunun bedellerini öder ve samanlıkta iğne olsa kendisini belli eder.

rabbim hep iyilerle karşılaştırsın… insanları gördükce tek dünyalı yani sadece dünya odaklı yaşayan insanlarla, çift dünyalı yani hem dünya hem ahiret hayatı için çalışan insanlar arasında, dağlar kadar fark olduğunu sende görürsün. düşünce biçimlerine, yaşantılarına hiç akıl bile erdiremezsin. onlarda hiçbir zaman bizi anlayamazlar. hiç görmüyor musun… bir suriyeliye bakıyorsun; ev kalmamış, yurt kalmamış, aile kalmamış; rabbine el açıyor dua ediyor, hiç derdi yokmuş gibi filistinlilere dua ediyor, filistinlilere bakıyorsun afrikanın hali bizimkinden beter diyor, afrikalıya bakıyorsun türkiyeye dua ediyor, türkiyeye bakıyorsun hayatında hiç görmediği, hiç görmeyeceği, bir menfaatinin olmadığı doğu türkistanlıya, arakanlıya dua ediyor. hiç müslüman olanla, olmayan bir olur mu. bunlar nasıl birbirinden ayıredilmez

Okudunuz mu?  Arefe günü yapılacak ibadetler nelerdir

Yorum: Nurlu insan asıl anlaşılır? Nurlu insanın tarifi

Kayıtsız Üye
Ben de genç bir kardeşinizim, namaz kılalı 1 yıl oluyor. Namaz kıldığımdan beri yüzümün gün ve gün daha da güzelleştiğini gördüm. 1 hafta boyunca internetten bir dua okudum ve diyordu ki "Bu yedi günlük süre dolduğunda kişi kendisindeki değişimin farkına varacak ve çevresindeki insanlardan da güzelleştiğine dair yorumlar alacaktır." Öyle de oldu. Birkaç gün önce kandil günü oruçluyken bolca namaz kılıp zikir, dua ile meşgul olduktan sonra ablam "yüzün ne kadar beyaz" dedi biraz şaşırarak. Aynı gün (kandil günü) "Allah’ım yüzüne bakar mısınız ne güzel" gibi bir yorum aldım. Annem sürekli nur diyor ama bilemeyiz. İnşâAllah bize de nasip olur 🙂

Okudunuz mu?  İslam'da Kadın Alimler

nurlu insan nasıl belli olur, nurlu insanlar, nurlu insan

Bu kategoride yer alan Basur tedavisi nasıl yapılır? basur tedavisi için ne önerirsiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nurlu insan asıl anlaşılır? Nurlu insanın tarifi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.