Anasayfa
22 Ağustos 2021, 1:17
Namaz
Abone

Bayram namazı günlerinde sabah namazı kılınır mı?

Bayram namazı günlerinde sabah namazı kılınır mı?

Kayıtsız Üye
bayram namazı günlerinde sabah namazı kılınır mı,yoksa cuma günü öğle namazının düştüğü gibimi olur?saygılar


Cevap: Bayram namazı günlerinde sabah namazı kılınır mı

ACİLSERVİS
Değerli kardeşim
Bayram namazı sabah vakti içerisinde kılınmıyor. Sabah namazı güneş doğmadan önce kılınır. Bayram namazı ise güneş doğduktan yaklaşık bir saat sonra kılınıyor. Sabah namazı ile hiçbir bağlantısı yoktur ve sabah namazını kılmanız farzdır.

Sabah namazı kılınacak
ayrıca
Bayram namazı kılınacak

Okudunuz mu?  Namazda okunan kısa ayetler

Cevap: Bayram namazı günlerinde sabah namazı kılınır mı

imam
Bayram sabahı, sabah namazı cemaatle kılınır, mümkünse eve dönülür, temizlik yapılır ve güzel koku sürünüp temiz elbiseler giyilir ve bayram namazına gidilir.


Cevap: Bayram namazı günlerinde sabah namazı kılınır mı?

mum
Bayram günü, bayram namazından dolayı sabah namazı düşmez düşüncesi sapık bir anlayıştır.
Her gün olduğu gibi Bayram günü SABAH NAMAZINI KILMAK FARZDIR.


musab
Bayram günü sabah namazı kılınmaz diye ilk defa duyuyorum.Bunu diyen hocalar var mı ki?Yoksa halk arasında söylenen cahilce sözden mi ibaret?

Okudunuz mu?  Ayet ve hadisler ışığında namazın insana kazandırdıkları nelerdir?

Soruyu soran kişi büyük ihtimal bayram cumaya denk gelirse bayram namazıyla yetinilir,cumaya gerek yoktur görüşünü duydu;ama yanlış anladı ve bu şekilde sordu.


@hmet
bayram sabahı sabah namazı kılınır mı demek bile doğru değil.

Farz namazlar hiç bir zaman düşmez.
Bir Suriyeli, bayram günü cuma gününe denk gelirse bayram namazı cuma namazı yerine geçer dedi.
Araştırdım hanbeli mezhebinde öyle bir görüş var (hadis)

Okudunuz mu?  Kimler oturarak namaz kılabilir?

Kayıtsız Üye
Bayram sabahı sabah namazı kılınmaya gerek var mıdır demek doğru değildir ama sormak son derece normaldir. Bilmeyenlerin ( ki çoğumuzun bilmediği bildiğinden fazladır muhakkak ). sonuçta aslında hiçbirimiz bilmiyoruz elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce aktarırız ancak.s.a.


عبدالحميد
Cum’aya denk gelen bayramda,bayram namaziyla yetinilir hadisinin kaynagini paylasirmisiniz?
Bunu bir kez daha duydum ve merak ettim.
Sahih mi vahabi bir uydurmaca mi bilmek istiyorum


Kayıtsız Üye
Google da bile arama önerilerinde namaz saati aramasından hemen sonra çıktığına göre benim gibi öğrenmek isteyen bayağı fazla. İmam da namazı her bayram anlatmıyor mu zaten. Bir de cuma günü öğle kılınmayınca mantıklı bir soru. İyi ki düşünmüş sormuşsun. Eline sağlık.

Okudunuz mu?  Akşam farzından sonra kılınan iki rekat namazın ismi nedir?

Kayıtsız Üye
ilginçtir ki bazı kişiler farzı terk edip vacip namazı kılmak için erkenden geliyor. sabah namazı tesbihatını yaparken kimisi bayram namazı için beklemeye geliyor. 10 dk daha erken gelip de sabah namazını kılmıyor. ben bunu anlayamıyorum.


Sabri
İslamda bayram sabahı sabah namazı kılınır ve hiç bir zaman bayram namazı sabah namazı yerine geçmez.

Okudunuz mu?  Sabah namazı yalnız nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
soran arkadaş ALLAH SENDEN RAZI OLSUN yıllarca bayramları sabah namazını bayram namazı olarak kılıyoruz diye bildiğimden sabahı kılmıyordum, aynı cuma günü öğle namazı kılınmadığı gibi biliyordum. cevaplayanlar dan da ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.


Kayıtsız Üye
Daha soruyu soranın ne sorduğunu anlamamışsınız. Bilip bilmeden cevap yazmamak lazım. Soruyu soran kişi şunu diyor bayram namazı sabah kılınıyor ya sabah namazı da kılmak gerekiyor mu. Yoksa cuma günleri cuma namazını kıldığımız da öğlen namazını kılmıyoruz ya önün gibi sabah namazı da düşer ve sadece bayram namazı mi kılınır diye soruyor.

Okudunuz mu?  Yatsı Namazı Nasıl Kılınır ? Kaç rekattır? Hangi sureler okunur?

Kayıtsız Üye
Hayır kardeşim sabah namazı düşmez ayrıca kılınır. Cuma günleri öğlen namazı da düşmez zaten. Çünkü 16 rekat kılıyoruz. 4 ilk sünnet 2 cumanın farzı 4 son sünnet 4 zührî ahir vaktine yetişip kılmasının son öğle namazının farkına diye niyet ederiz e son 2 rekat da vaktin son sünnetidir. Öğlen namazı düşmemiştir anlayacağın.

Okudunuz mu?  Hamile kadın oturarak nasıl namaz kılınır

Kayıtsız Üye
Kusura bakmayın herkes sizin gibi (sorulması bile yanlış, cahilce diyenler) ulemadan değil adam bilmediği için sormuş bende bilmediğim için araştırırken bu siteyi buldum yorumları okuyorum ama görüyorum ki sizin gibi Müslümanlığı İslam’ı kendi tekeline almış bu hoşgörü Sevgi saygı dinini korku temelleri üzerinde yaşayan yaşatmaya çalışan asıl siz cahilllerle bu iş zor…

Okudunuz mu?  Namaz insana ne kazandırır?

Kayıtsız Üye
Sabah namazını kılarım ve sonrada bayram namazını bekler gider bayram namazımı kılar evime gelirim. Sonuçta, hiçbişey kaybetmem. Bu nedir ya, yok bayram sabahı, sabah namazı kılınır mı? Kılınmaz deseler, kılmayacak mısınız? Yani çifte bayram mı yapacaksınız. Oley! Sabah namazı yok diye göbek mi atacaksınız?.. Burayada bir cahil yüzünden geldik. Yok kılınmaz dedi, be,kılarım dedim sen kılma dedim ve buraya geldik. Allah aşkına kılsanız ne olacak bişey mi kaybedeceksiniz?. Namazınızı kılın ve bayram namazına öyle gidin. Saygılarımla…

Okudunuz mu?  Namazda konuşmak namazı bozar mı?

Kayıtsız Üye
Bu yorumu yazan kişiye Allah nasıl bir kibir vermiş böyle de soruyu soran kişiyi küçümseyebilmiş. Mesele bayram günü sabah namazının kılınıp kılınmadığını bilmekte değil İslamın güzel ahlakını alabilmekte bence. İnşAllah siz de birgün güzel ahlaka kavuşursun…


mugo
Farz namazları kılmak zorunludur bayram namazı günü diye sabah namazını kılmayacak değilsiniz.


bayram sabahı sabah namazı kılınır mı, bayram namazından önce sabah namazı kılınır mı, bayramda sabah namazı kılınır mı

Bu kategoride yer alan Zammı sure okumadan namaz kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayram namazı günlerinde sabah namazı kılınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.