Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:40
missa96
Abone

Dünyada sevenlerin ruhu Ahirette buluşur mu?

Dünyada sevenlerin ruhu Ahirette buluşur mu?

Kayıtsız Üye
yaşarken birbirini seven iki insanın ölümü ardından ruhları tekrar buluşur mu


Cevap: Dünyada sevenlerin ruhu Ahirette buluşur mu?

Şems-i Tebriz
Berzah alemindeki ruhlar iki kısımdır: Nimet içinde olanlar ve azapta olanlar. İbnü’l-Kayyim’in açıklamasına göre azapta olan ruhlar birbirleriyle görüşmeye fırsat bulamazlar. Onlar bir nevi tutuklu gibidirler. Ama tutuklu olmayıp serbest olan yani nimet içindeki ruhlar birbirleriyle buluşup görüşürler, birbirlerini ziyaret ederler. Dünyadaki olmuş ve olacak şeyleri müzakere ederler. Her ruh, amelde kendi dengi ve kendi derecesinde olan arkadaşlarıyla beraber olur. Hz. Peygamber (S) in ruhu ise Refiku’1-A’lâ (en yüksek mertebe) dadır.Sorularlaislam


Yanıt: Dünyada sevenlerin ruhu Ahirette buluşur mu?

YaZaROW
Hatta tek tarafın sevdiği ruhu bile Rabbimiz kulum üzülmesin diye ona yolluyormuş. Olay şöyle oluyor ki Bir adam bir kadını seviyorsa ve kadın da onu sevmiyorsa Allahü Teala o kadının görünüşünde birini yaratıp erkek kulu üzülmesin diye ona veriyormuş. (Ne büyüksün Allah’ım)

Okudunuz mu?  Hz. Adem (as)'in boyu ne kadardır ve kaç yıl yaşamıştır?

Selametle


sevenlerin ruhu, sevenlere ahirette ne olacak, sevenler kavusurmu

Bu kategoride yer alan Dine sövmek nikahı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünyada sevenlerin ruhu Ahirette buluşur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.