Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa03
Abone

Hz. Adem (as)’in boyu ne kadardır ve kaç yıl yaşamıştır?

Hz. Adem (as)’in boyu ne kadardır ve kaç yıl yaşamıştır?

Kayıtsız Üye
Hz. Adem (as)’in boyu ne kadardır ve kaç yıl yaşamıştır? Buna gösterebileceğimiz bir kaynak var mıdır?


Cevap: Hz. Ademin boyu ne kadardır ve kaç yıl yaşamıştır?

Sumame
En güvenilir kaynaklardan Buhari’deki,"Allah Adem peygamberi yarattı. Boyunun uzunluğu 60 ziraydı."hadisinde Hz. Adem’in (as) boyunun 60 zira (40 m civarı) olduğu belirtilmektedir. İbn Haldun (1332-1406) gibi bazı düşünürler ise bunun onun cennetteki boyu olduğunu, Hz. Havva ile yere indirilince yer şartlarına uygun boyuna iade edildiğini kabul etmişlerdir.
1)Yer tarihinde ağaçlardan başka bu yükseklikte canlı bilinmeyişi,
2)İnsan fosilleri içinde buna işaret edecek en küçük belirti olmayışı,
3)Efendimiz’in (sav) benzer tasvirlerinin ahiretle ilgili beyanlarında bulunuşu, dikkate alınırsa İbn Haldun’un yaklaşımının makul olduğu söylenebilir.
Âdem Aleyhisselâmın vefat ettiği gün, cuma günü idi. Ömrünün bin veya iki bin yıl olduğuyla ilgili farklı rivayetler vardır.

(İbn.Sa’d-Tabakat, 1/28,29, Ahmed b.Hanbel-Müsned 1/299, Taberi-Tarih 1/79, Salebi-Arais s.48, Deylemi-Firdevs 3/269, Heysemî-Mecmuazzevaid 8/206).(M. Asım Köksal, Peygamberler Tarihi).


Cevap: Hz. Adem (as)’in boyu ne kadardır ve kaç yıl yaşamıştır?

islamyolu
Dünyadaki boyu 40 metre civarındaydı. cennetteki boyu daha uzundu . dünyaya geldiginde Yarabbi boyum bulutlara deyiyor diyince 40 metreye kadar indirildi. Peygamber efendimiz dememiş mi ki. Adem oğlu kısala kısala devam edecek. 15 -20 metre boyundaki kabirler var . onlar nereden baksan 3 bin yıllık daha eskisinde daha boylar uzundur. Buharideki hadis 60 zira dünyadakidir. Ahiretteki degil. bunda ilginçlik yok. Osmanlı padişahlarının hırkaları bile baksanız ne kadar büyük. Fosil desen Eski zamanların kazılarını çıkarmadılar mı. Cesetler iskelet şeklinde Dev gibi birşey. bilim bile bunu kanıtlıyor.

Adem Aleyhisselam ın yaşına gelirsek. 1000 Yıl rabbimiz ömür biçmiştir. Ama 40 yılını davut aleyhisselama vermiştir. 960 yıl dünyada yaşamıştır.

Okudunuz mu?  Günümüzde yaşayan evliyaların isimleri

Cevap: Hz. Adem (as)’in boyu ne kadardır ve kaç yıl yaşamıştır?

Kayıtsız Üye
Hz. İdrise vermiştir. Çünkü Hz. Adem’e peygamberlerin Ömrü kaç yıldır olan kaynağı göstermişler, o da baktıki Hz İdris 40 sene yaşayacak Ömrümden 60 sene ona vermek istiyorum demiş


Kayıtsız Üye
Boyunun 40 metre olmadı mantıkende doğru olabilir. Çünkü , o zamanın şartları dünyada diğer canlılar hariçinde ilk insan olması dolayısıyla kendini koruması ve hayatta kalmasının başka bir açıklaması olamaz.


Kayıtsız Üye
40 metre boyla 10 metre yükseklikteki kabeyi yapmasıda pek anlamlı değil sanki!


Kaan Aykas
Bencede 40 metre olması son derece mantıklı yoksa koskoca dinazor , mamut gibi mahlükatlar arasında nasıl yaşayabilsin.


mum
< 40 metre boyla 10 metre yükseklikteki kabeyi yapması >
Sözylemeniz gereken söz (Müslüman iseniz) efendimiz söylüyorsa doğrudur…
Çünkü kabe eski kabe değilki öyle kıyas yapıyorsunuz. Kabe defalarca yıkıldı ve onarıldı en son emeviler döneminde tamir edildi.


Kayıtsız Üye
Es selamu aleykum kardesim insanlik yaşı o devasa hayvanlardan sonradır dünya 4 milyar yaşındadır ama Adem a.s yeryüzüne indiği günden bu güne 7 ila 8 bin sene geçtiği bildirilir insanlar yokken bu dünyada cinler, ve devasa hayvanlar yaşıyordu dünya daha evresini tamamlamamıs devamla değişime uğradığından nesiller tükeniyordu. Dinazorların nesli bir göktaşı carpması tükenmiştir. Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu ve mağfirah.


Atsız
Kişioğlu dinozorların soylarının tükendiği büyük meteor yağmurunun oldupu süreçden daha sonra ortaya çıkmıştır. Teziniz yanlış.

Yukarı cevaplarda mezarların boylarından söz etmişler ki içinde bulunan iskeletlerin boyları bizim boyumuzdadır. Mezarların boyunun oldukça uzun olmasının manası farklıdır. Uzun uzun burada anlatmaya gerek yok. Osmanlı kaftanlarının boylarının büyük olması da hepsinin iri cüsseli olmasıyla ilgisi yoktur. Bu da yanlış bilgidir. Ezberden konuşmuş bazı kişiler.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde cemaatle kılınan sessiz namazlarda, Fatiha'dan sonra zammı sure okunur mu?

Cenneteki boyunun 40 metre olması daha olasıdır. Antropolojide 40 metrelik dev insan iskeleti hiçbir yerde bulunmamıştır. Ha bu yoktur demek değildir tabi ama en eski insan kemikleri dahi bu tezi desteklemez.

Vesselam


Kayıtsız Üye
Kardeş kabe yıkıldı sonradan şimki kabe daha sonra yeniden inşa edildi


Kayıtsız Üye
Bu mantık bence yalnış sonuçta Rabbîm onu korur ama boyunu uzatarak yada başka bir şey ile


Kayıtsız Üye
Hz Adem tam 2000yıl yaşamıştır demekki peygamberlerden en çok yaşayan hz adem


Kayıtsız Üye
Kabe yi Hz ibrahim ile oğlu ismail yaptı kardes


Kayıtsız Üye
Hz Adem’in boyunun 40 m olması çok abartılıdır.
Boyu, dinozorlara karşı mücadele edebilmek için bu kadar uzundu!!
mealindeki gerekçesi ise tarih ile çelişiyor. Malumunuz olduğu üzere dinozorlar,
65 milyon yıl önce dünya üzerinden silinmişlerdir.
İnsanlık tarihi ise, bu kadar eski değil. Sevgiyle kalın.

Macit


Sezayi
Adem aleyhisselam kabeyi INŞA ettikten sonra aradan yıllar geçer çöl rüzgarı ile kabe kuma gömulur ve arastirirsaniz kabenin üzerine tekrar şu andaki kabemiz INŞA edilir günümüze gelir asıl kabenin yüksekliği adem aleyhisselamin boyunu asar vaziyette olduğuna inanıyorum ibrahim aleyhisselam normal boydadir ve simdiki kabenin insasini ibrahim aleyhisselam yapmistir karistirmayalim ilk yapi kabenin olduyerin altindadir ve daha buyuktur onu gunyuzune cikatmanin ozamanki sartlarda mumkun olmamasindan dolayi ibrahim aleyhisselam kabenin temellerini adam aleyhisselamin yaptığı kabenin üzerine yapmistir arastirirsaniz göreceksiniz ben de adem aleyhisselam ile ibrahim aleyhisselamin hayatını arastirdigimda internetten öğrendim inşAllah


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm
Yeryüzünde ağaçlardan uzun bir canlı yaşamamıştır ve insanlık tarihinde bu kadar uzun boylu yaşayan bir canlının fosiline rastlanmamıştır demişsiniz. Lakin yeryüzünde yaşayan ve kitabımız Kuran-ı Kerim’de de ismi geçen Hud kavmi vardır. Ve ayrıca bu kavmin helak olduğu bölge tespit edilmiş yaşadıkları bilimsel olarak kanıtlanmış ayrıca fosillerine ve kemiklerine bilimsel olarak ulaşılmıştır.

Okudunuz mu?  Hayvanlar ne kadar acı çeker?

Kayıtsız Üye
Sekiz onbinyıllık kalıntılar bulunuyor hazreti ademin kaç yıl önce yaşadığını bilenyok


Kayıtsız Üye
Senin 10 metre dediğin Kabe,yıkıldıktan sonra Hz İbrahim (aleyhisselam) ve oğlu Hz İsmail (aleyhisselam) tarafından aynı yere yeniden yapıldı kardeşim o yüzden 10 metre.


Kayıtsız Üye
Guzel kardesimm kabeyi hz adem yapmamistir ilk insahh eden hz sit tir ve sonra kumlara gomulun ce Allah hz ibrahime emir vererek kabeyi kumlar altin da temelini bulup yeniden insah etmistir hz ademe tavaf yapmasi için cennettrn tas gonderilmistir


Kayıtsız Üye
Dünyanın her yerinden alınan bir kısım toprak ile yaratıldı Hz adem dünyanın her yerinden alınan toprak sayesinde boyu çok uzun ilk insan olduğu için değil


Kayıtsız Üye
o zamanlar mamutların devri dinazorların devride bitmişti zaten


Kayıtsız Üye
Beyler mamut dinozor dediğiniz canlılar milyonlarca yıl önce yaşamıştır insanlık henüz 10 bin yaşındadır ….

Kabe hz. Muhammet sav. Zamaninda yapildi.sayın din kardesim

Kabe hz. Adem a.s zamanındamı inşa edildi biraz bilgili olun sonra din hakkında yorum yapın.


Osman Gazi
Kardeş Hz adem zamanında oranın temelleri Atıldığını ve hz İbrahim döneminde oranın inşa edildiğini biliyorum ben. Bence araştırman Lazım şuan bende arastircam.Merak ettim peygamberimizin de dediği gibi ilim Çin dede olsa arayınız bulunuz . bu devir de ilim Google da 🙂 çine girmemize gerek yok 😉


Kayıtsız Üye
Sonuc olarak kanserin net tedavisi halla bulunamadi bulan varmi benbulamadim internette


Kayıtsız Üye
Kabe’yi adem a.s yapmadı zaten İbrahim a.s yapmış


Kayıtsız Üye
hz.adem’in boyu 40 metre ve 1000 yıl yaşadı 0000 yılında doğdu 1000 yılında vefaat etti


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar kabeyi hz adem yapmamıştır siz hz ademin yaptığını söylüyorsunuz ve yanlış söylüyorsunuz

Okudunuz mu?  Kalamar yemek caiz mi

Kayıtsız Üye
Kabe belli bir taşlarla yapildi ve yapan ibrahim Aleyselam zaten konuyu iyi arastir


Kayıtsız Üye
Zaten kabeyiHz.Adem değil Hz.İbrahim ve oğlu İsmail inşa etmiştir. Adem peygamber kafenin şimdi bulunduğu yerde Allah (cc)den bağışlanma istemiş ve tövbe etmiştir


Kayıtsız Üye
Keşke biraz daha bilgi toplasaydın. Kabe Hz. İbrahim tarafından yapıldı. Hz. Adem etrafında tavaf ettiğinde kendisi yapmadı Allah gönderdi.


Kayıtsız Üye
Hz.adem a.s kabenin yerini buldu ibedetini kabeye yönelip yaptı Hz. İbrahim ve oğlu ismaille inşa ettiler neyi tartışıyorsunuz adem a.s mın yaşı nezaman yaratıldığı bellidir insanlık döneminden önce canlı olarak hayvanlar alemi ağaçlar vardı şuanda 18 bin alem var peygamber efendimiz 18 bin aleme peygamber oldu şuan bildiğimiz canlı insanlar hayvanlar ağaçlar Melek ve cinler tefsir ve fıkıh bilmiyorsanız tartışmaya girmeyin


Kayıtsız Üye
hatırlarsan Kabe tekrardan inşa edildi ve Hz.Adem onu günümüzdeki haliyle yapmadı.


Kayıtsız Üye
Kabeyi bu günkü halı ile İbrahim as yapmıştır adem as kabenin olduğu yerde bir ev yaptığı doğrudur ama bunun mahiyeti bilinmemektedir


Kayıtsız Üye
Adem Aleyhisselamın toplam ömrü ikibin (2000)yıldır. Bunun bin yılı CENNETTE bin yılı da Yer yüzün de geçiyor.Adem Aleyhisselamın cennetteki boyu iki yüzelli metre dünya yüzüne indikten sonra otuz metre oluyor.


Kayıtsız Üye
Boyunun uzunluğu kendisini koruması için olması ne kadar doğru bilemedim.çünkü yer yüzüne indirildiğinde yoldaşları meleklerdi.
Bir de kabe konusunu demişiniz.;demek insanoğlunun boyuna göre kabe yıkılmaya mahkum edilmiş.
Acaba nesil boyu ne oldu??


Kayıtsız Üye
yalnız dinozorlar insanlık yaratılmadan önce yaşayıp bitmiştir. çizgi filmlerde yanlış gösteriliyor.


defne kurt
ben hala emin değilim acaba gerçekten kendi boyundan küçük bir kabemi yaptı yoksa sizinde dediğiniz gibi inşa ede ede kısamı yapmaya başladılar aklımda koca bir soru işareti var

Okudunuz mu?  Hz.Muhammed (s.a.v)in ilime verdiği önem ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Yapılan ebcet hesabına göre 62m. olduğu biliniyor. Rabbim böyle yaratmışsa vardır bildiği bizim aklımız ermez.


Kayıtsız Üye
arkadaşım bu subhanAllah yerleri ve gökleri yaratan ve Adem ve Havva için hazırlayan Rabbimiz bunumu yaptıramayacak yani Allahın aşkına biraz düşünün de öyle konuşun


Kayıtsız Üye
Allah diledikten sonra dinazor ejderha bunlarin onemi yok peygamber den bahsediyoruz şuurlu yazın lütfen


Kayıtsız Üye
Adem alysm hayati kuran.i kerimde yazilimi yaziliysa dogrudur kabeyi en son ibrahim peygamber insa etmis


Kayıtsız Üye
En mantıklı yorum kabe yi söyleyen arkadaştaydı, kabe yıkıldı diyenler pekala boyu gitti çapı ne kaldı ?


Kayıtsız Üye
Ama hz. İbrahim a.s Kabeyi yapacağı zaman temelini kazarken kocaman temel taşları bulmuştur Adem a.s kalma en iyisini Allah cc bilir ama mantıklı da


Kayıtsız Üye
Kardeşim kabeyi hz ibrahim yampıştır hz adem değil cennetten gelen hacerül esvet taşı nı asansör gibi kullanaraki yapmıştır


Kayıtsız Üye
Adem aeyhissalamin boyu buyukdu.Hz Adem ve Hz Nuh Necefde Hz Alinin yanindalar.Soylenenlere gore,Hz Ali aleyhissalam Hz Nuhun elinin içinde!


Kayıtsız Üye
Hz. Ademle kabe’nin, dinazorlarin vs.. ne alakasi var? Sizi kimler nasıl egitiyor?


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim,
Tüm yorumları dikkatle okudum ve biz müslümanlar olarak neden bu haldeyiz şimdi daha iyi anladım… Allah’a emanet olun


Kayıtsız Üye
Yahu bu kadar hurafeyi bir de bilim adina yalanlarlla birlikte nerde biriktirdin, Turkiyede bir yerde hurafe tahsili veren muesseseler mi var? (galiba var)


Kayıtsız Üye
Kardeş kâbeyi hz. Adem mi yaptı bilgin yok bari yorum yapma..
Hz adem’den kaç yüz sene sonra yapildi bir bilsen…


Kayıtsız Üye
selamın aleyküm. arkadaşım kabeyi yapan Hz. İbrahim’dir. Adem A.s. değil. Bir yanlış anlaşılma oldu herhalde.

Okudunuz mu?  Bağışlamak için güzel ve anlamlı uzun dua

Kayıtsız Üye
Adem a.s kabeyi yaptiktan sonra nuh a.s tufani yikti kabeyi ve torunu ibrahim a.s yeniden insa etti kabeyi.


Kayıtsız Üye
adem selam 40 metre civarında yaklaşık 15,13katlı apartman boyunda


Kayıtsız Üye
Hayır saçma değil çünkü Allah (c.c.) ona ondan sonra gelecek insanları bildirmiş olabilir


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar..bilmediğimiz konularda hakiki fıkıh ve ilim sahiplerinden bilgi almak gerekir..ama ahiret hayatında özellikle cehennem azabında insanların boyunun çok daha fazla olacağı söylenir..acıyı çok daha fazla tatsın diye..zaten ayeti kerimede bir nevi belirtilir..

Tahrîm Sûresi 6. âyetinde Rabbimiz şöyle buyuruyor:
"Ey îmân edenler! Kendinizi ve âilenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennemden koruyun.

bilmediğimiz konularda susmak daha hayırlıdır.


Kayıtsız Üye
Eğer müslümansanız Allah’a innaıp her şeye boyunuzun uzunlkuğuna yani kısa veya uzun olduğuna takılmayın rabbimizin belki bir bildiği vardır kim bilir cennette dünyaddaki gibi boyumuz kısa veya uzun değil ama cennete belki bunun 2 katıdır


Kayıtsız Üye
çok doğru tespit hocam zaten dünyanın bilinen en eski mumyası buzlar içinde bulunan ötsi olarak isimlendirilmiş bir erkeğe aittir. 5300 yıllıktır ve boyu 1.60 civarıdır. Yani insanoğlu küçülecektir ibaresi yanlış bence. dediğiniz gibi Hz. Adem ‘in boyu cennette 40 metre olması daha muhtemel


Mazlum Eşiyok
Bazı Arkadaşlar 40 metre boyuyla 10 metre kabe yapması mantıklı deyil diyor ama Halbükü Kabeyi yapan Hz ibrahime yapılmıştır hz ibrahim normal insan boyundadır ve kabeyle Hz Ademin yapılışında hiç alakası yoktur


Kayıtsız Üye
Allah isterse her şeyi yapar ya da yaptırır


Kayıtsız Üye
Aynen o zamanlar dinozorların da var olduğu söyleniyor ve o zamanki yaşam şartlarının gerçekten zor olduğunu düşünüyorum.


Kayıtsız Üye
Hz. Adem Dünya’ya İnmeden Önce (60 Milyon Yıl) 1 Meteor Çarpıp Senin Mahlukat Dediğin Yaratıklar Öldü.Bir Benzetme
Ör:Bir Bilgisayarda 560 Program Var Bilgisayara Format At Hepsi Gider

Okudunuz mu?  Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz?

Kayıtsız Üye
ya şimdi benim anlamadığım şey madem hz. adem M.Ö 7000-8000 yıllarında varmış ee peki tarihçilere göre ilk insan M.Ö 60000 li yıllara dayanıyor buna ne diyeceksiniz ?

İkinicisi dinozorlar mamutlar arasında nasıl yaşayacaktı demişsiniz zaten tarihçilere göre dinozorlar ilk insanlar ortaya çıkmadan milyonlarca yıl önce yok olmuşlardır.

yani ya tarihçilerin tümü yalancı, yada din yalan.


Kayıtsız Üye
Dinin neresinde şu kadar sene önce geldi diye yazıyor ki. Sen önce dinini öğren sonra boyundan büyük işlerle uğraş.


Kayıtsız Üye
Kardeş dinazorlarin nesli tükendikten sonra hz adem dünyaya indirlmistir


Kayıtsız Üye
Top kapı sarayinda sergilenen sultan fatih mehmet hanin ve kurmaylarinin kiliçlarinin boyunun 2.50 ve 3.60.cm oluşunu açiklarmisiniz


Kayıtsız Üye
Hemen hemen bircok yorumları okuduktan sonra , şu neticeye vardım . Ne kadar boş boş konuşan insanlar varmış . İlk önce Kabe’yi İbrahim A.S oğlu ile İsmail A.S inşa etmiştir. Bir rivayete göre Adem A.S bin yıl diğer bir rivayete göre 960 yıl yaşadığını birkaç kaynaktan okudum. Bilmeyenlere tavsiyem araştırınız ve sonradan yorum yapın lütfen. Bilmemek ayıp değil , öğrenmemek ayıptır.


Kayıtsız Üye
Aziz kardeşlerim hz.Adem’in bin yıl yaşadığına dair olan rivayet en meşhur olanıdır. Allah hz.Adem’e ve Hz.Davud’a ikram etmiştir ve Adem (a.s.)’ın ömrünü bin yıla hz.Davud’un ömrünüde yüz tamamlamıştır. Allah şüphesiz çok merhametli çok cömerttir.


Kayıtsız Üye
Ayrıca, 40 m olan boyu isteği üzerine sonradan o zamanın normal insan boyuna indirilmiş. Rivayetlere göre Kabe Hz Adem A.S.yaşarken nurdan bir sütundu. Bu sütun oğlu Hz Şit A.S. zamanında kaybolmuş yerinde bir taş kalmıştır. Bu taşın olduğu yerde ilk defa çamur ve taştan Hz Şit A.S tarafından inşa edilmiştir.

Okudunuz mu?  Yurtdışında Görevlendirilecek Bay/Bayan Din Görevlisi Sınav ve Mülakat

Kayıtsız Üye
zamanda mekanda Allahın elindedir 300yıl uyutur 1gece sanarsın 100 yıl yasarsın 1an gibi gelir ne dinazoru ne meteoru arkadaşlar Allah ol dedimi oluverir


Kayıtsız Üye
Sevgili kardeşim insanlık tarihi 7-8 bin değil 50.000-100.000 yıl gibi süreçte başlar


Kayıtsız Üye
Hz adem baba mız 950 yıl yaşadığı birçok dini ilimler kitabında yazar boyu 17metre veya 60 arşın diye anlatılır


Kayıtsız Üye
Islâm dini yalan olmaz kardeşim sen bilime mi inanıyorsun yoksa dine mi. Bilim gördüğümüz şeydir ve gördüğümüz kadar (dediğin gibi) ilk insan M.Ö 6000 yıldır. Ama öyle değil sadece gördüğümüz şeyleri söylüyoruz.


imam
Hazreti Adem’in ne zaman dünyaya geldi ne kadar yaşadığı hangi tarihte yaşadığı bilinmez bu konuda elimizde Kesin bilgi yok
Boyu ile ilgili 60 arşın olduğu söylenen hadislerde başka da Bilgimiz yok

Kesin bilgi şudur ki bu kitap ve sünnetle sabittir Hz Adem topraktan yaratılmıştır ve ilk babamızdır


Kayıtsız Üye
Tövbe estağfirullah
İslam dinini hikayelerle yozlaştırmak ne kadar doğru bilemem.
Allahın yasasında hiçbir değişiklik bulamazsın diyor ayette eğer o dönemde 40 metre boyunda insan yaşamış olsaydı en azından bugünde tekte tükte olsa böylesi insanlar var olurdu. İslamda böylesi fantastik ve saçma hikayelere yer yok. Herkes elini vicdanına koysun ve islam dinini düzgünce araştırsın hadis rivayetleriyle falanca filancadan nakletmiş ile din anlatılmaz böylesi rivayetlerle peygamberde övülmez bilakis ziyadesiyle zarar verir.


Kayıtsız Üye
Birde evet gercekten adem as ve ilk insanlar gercekten devasa irilikteydiler arafatta adem as. Ve havva annemizin bulustugu yerde havva annemizin kendine yapdigi bir sığınak gibi bir yer var her yer dumduz kum ken orada devasa kayalar ust uste konulmuş o buyuklukteki kayalarida zaten oyle buyuk insanlar yapabilirdi

Okudunuz mu?  Kaç tane büyük melek vardır? Görevleri nedir?

Adem oğlu
Tekrar selamlar hz ibrahim ve oğlu ismail kabeyi inşa ederken cennetten bir taş gelir cebrail tarafindan bu tasın adi makamı ibrahimdir üzerinde ayak izleri vardır kabeyi inşa ederken onun uzerine çıkar boyunun yetmedigi yerlerde o taşbir asansör gibi yukarı cıkar oda rahatça kabenin duvarlarını bu sekilde yapmıştır o tasta kabenin hemen onunde altın sarısı kubbeli yerin içindedir camla kapatilmis icide rahatlikla görünüyor


Kayıtsız Üye
Kabe sadece 1 kere yapılmadı. Adem as in o zamnda yaptigi kabe ile şimdiki kabe bir değildir. Bir çok kez yeniden inşa edilmiştir.Bu 10 metre onun son halidir


Kayıtsız Üye
kardeş normanlde bir insanın boyu geçirdiği mutasyonlar sebebi ile kısa yoksa herkesin boyu hz adem kadar olurdu
– insanlar mutasyon geçirmese eğer çekik gözlüler veya papuç çeneliler olmazdı ^^anlatabildimmi^^


Omer Faruk
hadîsçilerin bir kısmı Hz. Âdem’in cismi ve boyu ile ilgili rivayetlerin
sahîh ve mevsuk olmadığına, Ka’bu’l-Ahbâr ve Vehb b. Münebbih gibi şahısların Tevrat temelli birtakım haberleri kabilinden olduğuna kanaat getirmiştir. Çünkü söz konusu boy uzunluğu, alışılmış beşer boyunun çok ötesinde bir aşırılık arz etmektedir (İbnFûrek,1985, s. 55).
İbnü’l-Cevzî, Hz. Âdem’in boyunun sonradan kısaltıldığının doğru olmadığını, bu tür
rivayetlerin İslâmî bir kaynağa dayanmayıp Süryânîlere ait kitaplardan alındığını belirtir
(1992, I, s. 202). İbn Hacer el-Askalânî ise, sahîh hadîste Hz. Âdem’in ilk yaratıldığı
zaman altmış zira’ olarak yaratıldığının ifade edildiğine, sonradan kısaltıldığına dair ise
geçerli bir delil olmadığına dikkat çeker (1959, VI, s. 367).
Çünkü bu uzunluğun sadece Hz. Âdem’e mahsus olması ve sonraki nesillerin birdenbire küçülmesi hem mantığa hem de hikmete uygun değildir.
İlk yaratıldığında takrîben kırk metre olduğu ve süreç içinde küçüldüğü varsayılan
insanın bineceği atın, çift sürmek için kullanacağı öküzün, sütünü sağacağı koyunun,
yumurtasını alacağı tavuğun, toplayacağı elmanın, gölgesinde oturacağı ağacın, kısacası
istifade edeceği her şeyin de tedrîcen küçülmüş olması gerekecektir. Nitekim hikmet-i
İlâhî gereği, yeryüzünde insanın hizmetine sunulmuş olan mahlûkatın, ahsen-i takvîm
üzere yaratılan (Tîn, 95/4) insanın boyutlarına uygun olması lazımdır. Halbuki şimdiye
kadar yapılan arkeolojik kazılarda ne yüz metre boyunda bir elma ağacı kalıntısına, ne
otuz metre boyunda bir at fosiline ne de on metrelik bir tavuk iskeletine rastlandığı vaki
değildir

Okudunuz mu?  Hz Muhammed'in insan diriltme gibi bir mucizesi varmıdır Ve bir çocuğu dirilttiği doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Doğru çünkü.Allah her canlıyı dengeli yaratmis hayvanlar büyükse insanlarda büyüktür yani doğanın dengesi budur.cennetteki bitkilerde oransal.olarak büyük olabilir orada Hz Adem büyükse


Kayıtsız Üye
göktaşı dinazoorlardan daha dayanıksız hayvanlara isabet etmedimi? inekler öküzler eşekler ayılar kurtlar hep hayatta


Kayıtsız Üye
Kabeyi ilk inşaa eden hz ademdir ve sonra nuh tufanında yıkımıştır ve hz İbrahim tekrar inşaa etti


Kayıtsız Üye
dünyanın gerçek yasını sadece biri bilir başka kimse bilemez hz ademden önce dünyada cinler ve yasam vardı hz adem bildiğim kadarıyla 1000 sene yaşamış yasına göre boyu ne kadar olabilir kabe şuanda benim konum değil saygilar


Kayıtsız Üye
Bence dinazorlar yok edildikten sonra adem dünyaya indirildi. 66 milyon yıl önce yani. Boyuda 20-30 metre olmalıki ölmesin, yaşasın, üresin. Gayet basit düşündüm.


hz ademin boyu, hz adem boyu, hz adem kaç yıl yaşadı

Bu kategoride yer alan Eşimi hiç sevmiyorum bir dua yokmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Adem (as)’in boyu ne kadardır ve kaç yıl yaşamıştır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.