Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:37
missa09
Abone

Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz?

Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz?

YunusKing
Evet arkadaşlar cennette cehenneme olan anne babamızı yanımıza alabilecekmiyiz?


Yorum: Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz?

mum
Dinimizin kurallarına göre, ahirete gidenler hep birlikte cennetteyse görüşürler ama biri cennette biri Cehennemde ise görüşemezler.
Cennete giden bir çocuk cehennemde olanlara anne veya babasını yada kardeşini, eşini çocuğunu almak isterse, şefaat hakkına bağlıdır. Şefaat yetkisi varsa Allah kendisine şefaat etme yetkisi vermişse o zaman alabilir, yok alamaz.
Şefaat yetkisi, kimlere verilir ve Diyanet İslam Ansiklopedisi, Şefaat kavramını okuyoruz.

Okudunuz mu?  Yapılan bi dua nın ardından sonra hoca nın el fatiha dediğinde ne okunur

Yorum: Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz?

fth123
Ben yemek yerken bile annem babam aklıma gelmiyor. Cenneti görsem aklımdan giderler herhalde. Cennete girdinde o iş kaldı.


Yorum: Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz?

mum
Cennette, tıpkı dünyadaki gibi insan yakınlarını Özler, arkadaşlarını dostlarını, aile fertlerini, herkesi görmek, muhabbet etmek ister ve asla kimseyi unutmazsınız

Bu kategoride yer alan Geçmişe ait zekat borcu olan kimse bunu nasıl hesaplamalıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.