Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Düğün öncesi dini nikahta eşler arasındaki ilişki nasıl olmalı

Düğün öncesi dini nikahta eşler arasındaki ilişki nasıl olmalı

Kayıtsız Üye
Düğün öncesi nişanlı ve nikahlı olan dini nikahta eşler arasındaki ilişki nasıl olmalı


Yorum: Düğün öncesi dini nikahta eşler arasındaki ilişki nasıl olmalı

arifselim
İslama göre dini nikah kıyıldıktan sonra kadın ve erkek birbirlerinin eşi ve helali olurlar. Ancak düğünden uzun bir süre önce dini nikahın kıyılmasını uygun görmüyoruz ve tavsiye etmiyoruz. Uzun süren nişanlılık döneminde nikah kıyıldığı takdirde daha sonra ayrılan eşler mağdur olabilmektedir ve istenmeyen durumlar meydana gelebilmektedir.

Okudunuz mu?  Hidayet için dua...

İmam Nikahi

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. evlenmek amacıyla imam nikahı kıydık.lakin henüz düğün yapamadığımız için ve imkanlar elvermediği için aynı evde yaşayamıyoruz. Bu durumda eşler arasında yakınlaşma olur mu olursa hükmü nedir.selam ve dua ile.


Yorum: Düğün öncesi dini nikahta eşler arasındaki ilişki nasıl olmalı

ACİLSERVİS
Aleykümüssleam verdiğiniz bilgi yeterli değil. Bu kıyılan nikah nasıl bir nikahtır. Ailenizin izni ile mi oldu nişanlı mısınız?

Okudunuz mu?  İçkili (sarhoş) iken nikah kıyılır mı, kıyılan nikah geçerli midir?

dini nikahlı eşler, imam nikahinda eslerin bir birine helal mi

Bu kategoride yer alan Anne ve Babamı ikna etmek için hangi duayı okumalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düğün öncesi dini nikahta eşler arasındaki ilişki nasıl olmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.