Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:05
missa07
Abone

Arabada Kur’an bulundurmak ya da aynaya asmak günah mıdır?

Arabada Kur’an bulundurmak ya da aynaya asmak günah mıdır?

cay
ben ,,ALLAHIM izin verirse yakinda ehliyet almayi düşünüyorum,,arabada küçük kuran bulundurmak,yada aynaya asmak,,gunaymidir,,,


Yorum: Arabada Kur’an bulundurmak ya da aynaya asmak günah mıdır?

arifselim
Selamun aleykum. Kuranı kerim bir hayat kitabıdır yani yaşanması için gönderilen ve ona uyulması farz kılınan bir ilahi kitaptır. Elbette o mukaddestir ve evde, arabada ve işyeri gibi temiz olan her yerde bulundurulabilir. Bununla birlikti bize düşen daima önce tedbir almak ve sonra dua ederek Allah’a havale etmektir. Yoksa tedbirsiz ve dikkatsiz davranarak araç süren kişinin beni bu kuranı kerim korur demesi kuranı kerimin emrine zıt bir durumdur. Çünkü tedbiri bize emreden kuranı kerimdir.

Okudunuz mu?  Telefonla insanları işletmek kul hakkı olur mu

Yanıt: Arabada Kur’an bulundurmak ya da aynaya asmak günah mıdır?

sekiz kelvin
Kardeş, Kur’an-ı Kerim, okunması için gönderilmiştir. Hiç okumadıysan ve içinde ne olduğunu bilmiyorsan, arabaya asmanın bir faydası olacağını sanmam. Onun yerine, okuyabileceğin küçük bir Kur’an-ı Kerim’i koy torpido gözüne; bir yerlere gittiğin zaman, elin boş kaldığında, ara sıra, açıp iki sayfa okursun belki- daha makbule geçer.

Okudunuz mu?  Karı koca arasındaki sevgi ve bağlılığın artması için okunacak dua

Soru: Arabada Kur’an bulundurmak ya da aynaya asmak günah mıdır?

@mir
< Kardeş, Kur’an-ı Kerim, okunması için gönderilmiştir. Hiç okumadıysan ve içinde ne olduğunu bilmiyorsan, arabaya asmanın bir faydası olacağını sanmam. Onun yerine, okuyabileceğin küçük bir Kur’an-ı Kerim’i koy torpido gözüne; bir yerlere gittiğin zaman, elin boş kaldığında, ara sıra, açıp iki sayfa okursun belki- daha makbule geçer. >
Allah razı olsun kardeş
en doğrusu budur
ashab ancak okuyamayan çocuklara Kur’an’dan bazı ayetler asmış
ve Resulullah da ancak kendi okuyamayınca Aişe validemizin okumasına izin vermiştir
gerçi benim Elmalılıda okduğuma göre Resulullah
hastalığında dahi başkasının kendisine okumasına izin vermemiştir
yazıyordu ama
Buharinin bir irvayetinde farklı yazıyormuş
iyice bakmak lazım

Okudunuz mu?  İstenmeyen tüylerin temizlenme ölçüsü ne kadardır?

YaZaROW
Sizin söyledikleriniz de gerçekten çok doğru fakat arkadaşımızın sorduğu küçük Kur’anlardan. Okunamayanlardan yani. Çok küçüklerden. Fakat Kur’an’ı Kerim bir yana Şifa-i Şerif koyabilirseniz çok koruması oluyormuş. Uçaklara gemilere konulduğunda gemiler batmamış diye rivayet var.

Selametle


Kayıtsız Üye
normalde kuran okuyorum ama küçük cüzdan içinde küçük kuranı boynuma asıyorum korktuğum için günah mı

Okudunuz mu?  Kabe içine girmek

arifselim
Üzerinde kuranı kerimi taşımanın bir sakıncası yoktur. Elbette bununla necis yerlere girmek caiz değildir. Tuvalet veya banyoya kuranı kerim ile veya mukaddes sözlerin yazılı olduğu herhangi bir şeyle girilmemelidir.


arabaya kuran asmak, arabaya asmak için dua, arabada kuran bulundurmak

Bu kategoride yer alan 6.his Nedir Dini Boyutu Var mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arabada Kur’an bulundurmak ya da aynaya asmak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.