Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Şafiilik mezhebinin özellikleri

Şafiilik mezhebinin özellikleri

Kayıtsız Üye
Şafii mezhebinin kurucusu ve özellikleri nelerdir bilgi verir misiniz.


Cevap: Şafiilik mezhebinin özellikleri

mumsema
Kısaca Şafii Mezhebinin özellikleri

Dört büyük fıkıh mezhebinden biri olan Şafiî Mezhebi, büyük fakih Ebû Abdullah Muhammed ibn İdrîs eş-Şâfiî’nin görüşleri etrafında oluşmuştur. Mezhep imamının yaşadığı dönem ve mezhepleşme süreci bakımından Hanefî ve Malikî mezhebinden sonra ortaya çıkmış üçüncü büyük Ehl-i Sünnet mezhebidir. Bu mezhebe mensup olan fakihlere ve bu mezhebin görüşüyle amel eden kişilere Şâfiî denir. Şâfiî mezhebi halen, Mısır, Güney Arabistan, Doğu Afrika, Doğu Anadolu’da yaygındır. Kısmen Hindistan ve Endonezya’da bulunmaktadır. Şâfiî mezhebinin hüküm çıkarmada kullandığı kaynak ve deliller kitap, sünnet, kıyas ve icmadır. Sünnetin her çeşidini delil olarak kabul eder. Mürsel hadisleri ise bazı şartlarla delil olarak alır. Şâfiîler, istihsan ve mesâlih-i mürseleyi delil olarak almazlar. Sahabe kavlini de delil olarak kabul etmezler.


Yorum: Şafiilik mezhebinin özellikleri

iHocaMS
Esselamünaleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühu kardeşlerim, hayırlı sabahlar.
Ben Hanefi birisiyim. Ancak namaz ibadetlerimi gerçekleştirirken rükudan önce ve sonra ellerimi tıpkı Şafii mezhebinden gibi kaldırıyorum. Ayrıca ellerimi de biraz yukarıdan ( göğüs hizasından, Hanbeli-Vahhabi gibi ) bağlıyorum. Sorularım :

Okudunuz mu?  İhtiyar adam ve yaşlı karısı

1 – Hanefi birisi, namazda ellerini kaldırabilir mi ?

2 – Elleri göğüs hizasında bağlamak, caiz midir ?


Yorum: Şafiilik mezhebinin özellikleri

Tohat
1. Hanefi mezhebinden de olsanız kaldırılmasında bir sakınca yoktur.
2. Kadın ve erkeklerin ellerini bağladıkları hizalar farklıdır. Erkek kadın gibi kadın erkek gibi bağlaması uygun değildir. Erkekler göbek hizasında kadınlar göğüs hizasında bağlaması gerekir.

Okudunuz mu?  Hz.muhammed'in aile büyükleri

vel Fecr
< 1. Hanefi mezhebinden de olsanız kaldırılmasında bir sakınca yoktur.
2. Kadın ve erkeklerin ellerini bağladıkları hizalar farklıdır. Erkek kadın gibi kadın erkek gibi bağlaması uygun değildir. Erkekler göbek hizasında kadınlar göğüs hizasında bağlaması gerekir. >

2. soruya verdiğiniz cevabın kaynağını öğrenebilir miyim ?

Okudunuz mu?  Yattığımız yerden dua okumak günah mıdır?

şafilik mezhebi özellikleri, şafiilik, şafilik mezhebinin özellikleri

Bu kategoride yer alan Büyünün etkisi altında olan bir kimse nasıl davranır,bu durumdan kurtulmak için ne yapılmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafiilik mezhebinin özellikleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.