Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:42
missa09
Abone

Hz.muhammed’in aile büyükleri

Hz.Muhammed’in aile büyükleri

Kayıtsız Üye
HzMuhammed (sas)’in babası Abdullah,annesi ise Âmine’dir.Her ikisi de Mekkelidir.Peygamberimizin sütannesinin adı Halime,sütkız kardeşinin adı ise Şeyma’dır.Amcalarının adı,Ebu Talip,Zübeyir,Hamza ve Abbas’tır. Ebu Lehep de onun amcasıdır,ama o, Peygamberimize ve Müslümanlara çok kötülük etmiştir.Peygamberin (sas) babaannesinin isminin Fatımadır.Efendimiz’in (sas) anneannesinin adı Berredir.Peygamberimiz’in dayısı yoktur.Efendimiz’in (sas) halalarının isimleri; Ümm-ü Hakim, Berra, Atike, Safiyye, Erma, Ümeyredir.Hz. Peygamber(a.s.s)’in Ferîda ve Fahita adında iki teyzesi vardır. İkisi de onun peygamberliğinden önce vefat etmiştir.


Cevap: Hz.Muhammed’in aile büyükleri

Muhasibi
< HzMuhammed (sas)’in babası Abdullah,annesi ise Âmine’dir.Her ikisi de Mekkelidir.Peygamberimizin sütannesinin adı Halime,sütkız kardeşinin adı ise Şeyma’dır.Amcalarının adı,Ebu Talip,Zübeyir,Hamza ve Abbas’tır. Ebu Lehep de onun amcasıdır,ama o, Peygamberimize ve Müslümanlara çok kötülük etmiştir.Peygamberin (sas) babaannesinin isminin Fatımadır.Efendimiz’in (sas) anneannesinin adı Berredir.Peygamberimiz’in dayısı yoktur.Efendimiz’in (sas) halalarının isimleri; Ümm-ü Hakim, Berra, Atike, Safiyye, Erma, Ümeyredir.Hz. Peygamber(a.s.s)’in Ferîda ve Fahita adında iki teyzesi vardır. İkisi de onun peygamberliğinden önce vefat etmiştir. >
Bu değerli bilgiler için Allah razı olsun kardeşim..Okumakla bilgilerimi taze tutmuş oldum…Ayrıca bazı rivayetlere göre Peygamberimizin 10 Amcasının olduğu söyleniyor…

Okudunuz mu?  Dinden çıkan, islam dinine girmek için ne yapmalı

Hz.Muhammed’in aile büyükleri

bebiş
Allahım sen iyiki bize peygamberimizi tanıttın teşekkür ederim Allahım Allah senden razı olsun teşekkürler Allahım


Cevap: Hz.Muhammed’in aile büyükleri

Galus
Peygamberimizin amcaları

Hz. Peygamber efendimizin a.s.m 10 amcası bulunduğu, babasıyla beraber 11 erkek kardeş olduğu belirtilir. Haris, Zübeyr, Ebu Talib, Ebu Leheb, Kusem, Dırar, Mukavvim, Hacl, Hz. Hamza r.a ve Hz. Abbas r.a dır.

Okudunuz mu?  10 sayfalık dostluk ya da arkadaşlık ile ilgili hikaye

Kayıtsız Üye
Hz. Muhammedin Aile Büyükleri

Peygamber Efendimizin [s.a.v.]10 amcası bulunduğu, babasıyla beraber 11 erkek kardeş olduğu belirtilir.
AMCALARI;
Hz Hamza , Abbas , Ebu Talib ,Ebu Leheb, Zubeyr, Abdulkabe , Muvakım , Dırar , Kusem , Muğıre , Gaydak. [Bunlardan yanalız Hz.Hamza [r.a.] ve Hz. Abbas [r.a] Müslüman olmuştur.]

Okudunuz mu?  Mirsad ismi konulabilir mi?

-Peyamber Efendimiz [s.a.v]’in babası, Abdullah b. Abdülmuttalib
-Peygamber Efendimiz [s.a.v]’in annesi Amine
-Peygamber Efendimiz [s.a.v]’in dedesi Abdülmuttalib
-Peygamber Efendimiz [s.a.v]’in dedesinin babası Haşim
-Peygamber Efendimiz [s.a.v]’in babaannesinin ismi Fatıma’dır.
-Peygamber Efendimiz [s.a.v]’in anneannesinin adı Berre’dir
-Peygamber Efendimiz [s.a.v]’in süttannesinin adi Halime,
-Hz. Muhammed [s.a.v)’in Halaları 6 tanedir.
-İsimleri; Beyza, Berra, Atike, Safiyye, Erva, Ümeyme’dir.
-Bunlardan Atike, Safiyye, Erva iman etmiştir.
-Hz. Muhammed [s.a.v]’in Ferida ve Fahita adında 2 teyzesi vardır. 2’side onun Peygamberliğinden önce vefat etmiştir.
Peygamber Efendimizin [s.a.v]’in Damatları Hz. Osman ve Hz. Ali dir.
Peygamberimiz Efendimiz [s.a.v]’in Hz. Hatice’den ikisi erkek, dördü kız olmak üzere sırasıyla, Kasım, Zeyneb, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fatıma ve Abdullah adlarında 6 çocuğu olmuştur. Hz. Muhammed [s.a.v]’in eşi Hz. Hatice [r.a]’dır.

Okudunuz mu?  Sekerat anında olan kişi nasıl olur?

Kayıtsız Üye
be bu siteyi çok beyendim sizede tavsiye ediyorum


Kayıtsız Üye
süpersin sen kimsenbana ödevde çokyardımcı oldun teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
cevap . hz. Muhammede saygı duymalıyız


Yolcu
Hz.Muhammedin Aile Büyükleri Kimlerdir?

Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.)’in babası, Abdülmuttalib’in oğlu Abdullah; annesi ise Vehb’in kızı Âmine’dir. Babası Abdullah, Kureyş Kabîlesinin Hâşimoğulları kolundan, annesi Âmine ise Zühreoğulları kolundandır. Her ikisinin soyu, bir kaç göbek yukarıda, "Kilâb" kabilesinde birleşmektedir. Her ikisi de Mekkelidir.

Okudunuz mu?  Hac ve umre ile ilgili kavramlar ve anlamları

Peygamber (s.a.s.) Efendimiz, Hz.İbrâhim’in büyük oğlu Hz. İsmâil’in neslindendir. Soyu Adnân’a kadar kesintisiz bellidir.

Peygamber (s.a.s.) Efendimizin soyu, çok temiz ve çok şerefli bir nesep (soy) zinciridir. Bir hadisi şerifte Rasûl-i Ekrem Efendimiz:

"Allah, Hz İbrâhim’in oğullarından Hz. İsmâil’i, İsmâiloğullarından Kinâneoğullarını, Kinâneoğullarından Kureyşi, Kureyşden Hâşimoğullarını, Hâşimoğullarından da beni seçmiştir."

Okudunuz mu?  İntihar etmek

Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğumundan iki ay kadar önce babası Abdullah, Suriye seyâhatinden dönerken Yesrib (Medine)’de hastalanarak 25 yaşında vefât etmiş ve orada defnedilmişti. Peygamberimiz (s.a.s.)’e, babasından mirâs olarak beş deve, bir sürü koyun, doğduğu ev ve künyesi Ümmü Eymen olan Habeşli Bereke adlı bir câriye kalmıştır.

Okudunuz mu?  Bayanlardan gelen akıntıyı nasıl ayırt edeceğiz?

Peygamberimizin sütannesinin adı Halime, sütkız kardeşinin adı ise Şeyma’dır. Amcalarının adı, Ebu Talip, Zübeyir, Hamza ve Abbas’tır. Ebu Lehep de onun amcasıdır ama o, Peygamberimize ve Müslümanlara çok kötülük etmiştir


Öykü Kirkit
çok güzel bir site ilk önce söylim. bir şey yazmayı unutmuşsun Dedesi ABDULMUTTALİP’tir. Bu bilgiyi yazsaydınız tam oldurdu. ama genede güzel Din kültürü dersim için çok işe yaradı. saolun

Okudunuz mu?  Eşim sürekli oyun oynuyor

Kayıtsız Üye
Dedesi Abdulmuttalip
Babası Abdullah
Amcaları Ebu Talip, Hamza, Abbas, Ebu Leheb


Kayıtsız Üye
e Mekkelidir.Peygamberimizin sütannesinin adı Halime,sütkız kardeşinin adı ise Şeyma’dır.Amcalarının adı,Ebu Talip,Zübeyir,Hamza ve Abbas’tır. Ebu Lehep de onun amcasıdır,ama o, Peygamberimize ve Müslümanlara çok kötülük etmiştir.Peygamberin (sas) babaannesinin isminin Fatımadır.Efendimiz’in (sas) anneannesinin adı Berredir.Peygamberimiz’in dayısı yoktur.Efendimiz’in (sas) halalarının isimleri; Ümm-ü Hakim, Berra, Atike, Safiyye, Erma, Ümeyredir.Hz. Peygamber(a.s.s)’in Ferîda ve Fahita adında iki teyzesi vardır. İkisi de onun peygamberliğin önemidir

Okudunuz mu?  Barış ile ilgili akrostiş

Kayıtsız Üye
peygamberin 10 tane amcası olduğu halde,kendisinin neden hiçbir tane öz kardeşi yoktur.Arap cahiliye döneminde biliyoruz ki,bir evde en az 5 veya 6 çocuk olutdu.bu bana çok mantıksız geliyor.o dönemde tek çocuk olayı bir aile için büyük bir utanç kaynağıydı.biri beni bu konuda aydınlatırsa çok sevinirim.


mum
< .o dönemde tek çocuk olayı bir aile için büyük bir utanç kaynağıydı.biri beni bu konuda aydınlatırsa çok sevinirim. >
Kardeş, sen Peygamberimizin hayatını konu edinen bir siyer kitabını al oku.
Peygamberimizin anne karnındayken/veya küçükken babasının vefat ettiğini de mi duymadın?

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili kısa hikayeler

hz Muhammedin ailesi, hz Muhammedin ailesinin isimleri, hz. Muhammedin ailesi

Bu kategoride yer alan Borsa caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.muhammed’in aile büyükleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.