Anasayfa
25 Ekim 2023, 15:41
missa06
Abone

Dinden çıkan, islam dinine girmek için ne yapmalı

Dinden çıkan, islam dinine girmek için ne yapmalı

miraç
Selamın Aleyküm güzel kardeşim küçük bir sorunum var ben sanırım Allah’ı inkar ettim veya dinden çıktım eskiden dini inancım çok kuvvetliydi eski inancım yok çok pişmanım dinime geri dönmeyi çok istiyorum namaz kılmayı oruç tutmayı vs vs Günahım nedir dine dönmek ve bağlılığmı arttırmam için napmalıyım çok kötü şeyler yaptım çok günah işledim ……… 🙁

Okudunuz mu?  Sevgi üzerine Söylenmiş Hadisler

Yorum: Dinden çıkan, islam dinine girmek için ne yapmalı

mumsema
Dinden dönmeye "İrtidat" denir. Her ilmihalde dinden dönen mürted’din hükümü yazılıdır.
Dinden çıkan din gittiği gibi nikahı da düşer iyi amelleri de. İyi amelleri iman ettikten sonra geri gelir diyen alimlerde var artık silinir diyen de (Allah en iyi bilendir.)
Yeniden iman edilebilir, keliime-i şehadet getirerek ve tövbe ederek yeniden müslüman olunur.
< bağlılığmı arttırmam için napmalıyım >
İmandan sonra ilim öğren, ihlas ile amel et ve çok zikret.

Okudunuz mu?  İsraf ile ilgili bilgiler

Cevap: Dinden çıkan, islam dinine girmek için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Ben lise 3 e giderken Musa(as)’ın denizi yarması ile ilgili bir konuda alay etmişlerdi ve bende bu süreçte yanlarında bulundum ve bu bende şüphe oluşturdu.Şehadet getirdim ama ALLAH(cc) bağışlayandır ama bunu nasıl anlarım ve şüpheyi nasıl geçiririm ne yapmam gerekir.bide artık kalbim temiz mi onu bile bilmiyorum namaz kılarken feyz alıyorum ama eskiden kuran-ı kerim okunurken kalbim sıkışırdı buğazım düğümlenirdi şimdi olmuyo ne yaptım ben bukadar anlayamadım

Okudunuz mu?  Bayram ve sevgi ile ilgili kısa hikaye

İslamdan çıkan birisinin tekrar dine girmesi kelime-i şehadet ile olur 1 defa söylemek yeterli mi yoksa 3 defa söyleme şartı var mı?

Ubeydullah
İslamdan çıkan birisinin tekrar dine girmesi kelime-i şehadet ile olur bu durumda
Kelime-i şehadeti 1 defa söylemek yeterli mi yoksa 3 defa söyleme şartı var mı?

Okudunuz mu?  Veda hutbesinde yer alan evrensel ilkeler

2. Birisinin müslüman olmasına vesile olsak o kişiye 1 defa kelime-i şehadet getirmesi yeterli mi yoksa 3 defa söylemesi gerekir?


mumsema
< Kelime-i şehadeti 1 defa söylemek yeterli mi yoksa 3 defa söyleme şartı var mı? >
Bir defa şehadet getirilmesi yeterlidir.


ygtbhc3
Şüphelerini yenmen lazım İslamdan başka diğer dinlere yönelme

Okudunuz mu?  Birisi hakkında dua ederken istemeden akla başka birinin gelmesi ?

Vede zikir çek,namaz kıl,Kur’an-ı Kerim oku dini bilgiler öğren tam yazamamıştım.


Ubeydullah
kendim için söylemiyorum öyle bir durumum inşâAllah olmaz zaten


ub10
Herkese hayırlı akşamlar.Ben yaklaşık 2 ay önce bilerek hem dil hem kalp ile islam dan çıktım.Geçen haftaya kadar kilise ye gidip hristiyanlığı araştırıyordum.Onlarla birlikte sevinerek,coşarak ve isteyerek ilahiler de söyledim ama ASLA hz isa yı (HAŞA) rabbim kabul etmedim.Şimdi ise kesinlikle hrıstiyan olmak değil tekrar hak yola girmek istiyorum ama buna hakkım var mı? Allah beni affeder mi,tövbem kabul olur mu ben neler yapmalıyım hiç bilmiyorum.Lütfen yardım eder misiniz ? Allah şimdiden razı olsun

Okudunuz mu?  Dinde araf nedir?

Kuldurdileyen
Allah sizi af eder mi? Bunu bize sormayın biz bilemeyiz. Ama Allah tövbe dileyeni af ederim diyor. Allah ın doğru sözlü olduğuna, vaadinden asla dönmeyeceğine, unutmayı da Allah ın yarattığına ve onun asla unutmayacağına inanıyorsanız cevabınız imanınız da. Şeytan da Allah a inanır. O da tövbeye güvenmektedir. Tövbe kapısının kapanmasından önce tövbe etme arzusunu taşımaktadır. O üstelik Allah a karşı savaş açmış ve hileler düzmektedir. Ama o garba bakarken magripten kapı kapatılır ve fırsatı kaçırır. Dövünür ve ağlar efendimiz ne oldu size diye toplanır avanesi felan filan.
Size dönelim, nefes alıyormusunuz, tövbe ettiniz mi? Güzel. Nefes alıyor tövbe etmediniz mi? Neyi bekliyorsunuz? Halimde bişey yok, yoluma devam ederim, benim tövbelik bir şeyim yok mu diyorsunuz? Vay halinize kıbleniz şaşmış. İki olmuş. İki ilah edinmişsiniz. Şeytan ve nefis. İşte sizin için bir kurtuluş, o ilah edindiklerinizden gelmeyecek.

Okudunuz mu?  Hacda Giyilen Giysinin Adı nedir?

arifselim
Hayırlı günler. İslamdan çıkmakla artık Hristiyan yada başka bir dine geçip geçmemenin bir önemi yoktur. Hemen şimdi tövbe istiğfar et ve kelime-i şehadet getir. Unutma! tövbe edeni ve tekrar aynı günaha girmeyenin tövbesini Allah kabul eder ve onu bağışlar. Yeter ki kulu samimi olsun ve sözünde dursun.

Okudunuz mu?  Aşırı heyecandan meni geldiğinde gusül gerekir mi

dinden çıkan ne yapmalı, dinden çıkan birisi ne yapmalıdır, Din e donmek için ne yapılır

Bu kategoride yer alan Fon Müziği Dinlemek Caiz Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkan, islam dinine girmek için ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.