Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:16
missa06
Abone

Fon Müziği Dinlemek Caiz Mi?

Fon Müziği Dinlemek Caiz Mi?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,
Fon müziği dinlemek caiz midir? mesela
bazı hocalar sohbet yaparken arka planda fon müziği çalıyor..
Yada bir şey izliyoruz mesela belgesel arka planda enstrümental müzik çalıyor.. yani mesela faydalı günah olmayan bir şey izliyoruz ama müzik koymuşlar arka plana sıkılmasın insanlar izlerken diye?

Okudunuz mu?  Yedi kat gökler ve sidretü'l-münteha

Yorum: Fon Müziği Dinlemek Caiz Mi?

Omer Faruk
Müzik haram değildir kardeşim. Müzik bıçak gibi bir alettir, bıçakla insan da öldürebilirsin, yemek de yapabilirsin. Dolayısıyla dinlediğiniz müzik haram görüntü, haram söz, isyan, ümitsizliği teşvik etmiyorsa her türlü müziği yapmak da dinlemek de helaldir.

Okudunuz mu?  Mürted olup dönmek eski amelleri siler mi

Müziğin haramlağına dair Kur’an’da kesin bir ayet olmadığı gibi Rasulullah’ın müzik için söylediği kötüleyici sözler yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayıdır. Mesela Rasulullah hicreti esnasında, Medineli kadınlar damların üzerinde ellerinde o günün müzik aletleri ile Rasulullah’ı övücü şarkılarla karşılamışlardır. Rasulullah bunu hiçbir şekilde yasaklamamıştır.

Okudunuz mu?  İmanda şüphe nedir?

Selametle…


fon muzigi caiz mi

Bu kategoride yer alan Vitir namazının kazası var mıdır? Vitir namazı nasıl kaza edilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fon Müziği Dinlemek Caiz Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.