Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:22
sizden09
Abone

Vergi ve İslam (İslam dinine göre, vergi vermenin ve fatura kesmenin hükmü nedir?

Vergi ve İslam (İslam dinine göre, vergi vermenin ve fatura kesmenin hükmü nedir?

kibrit
Bir alışveriş yaptığımızda fiş veya fatura alma mecburiyeti var mıdır?)

Devlet her ne kadar da İslam devleti olmasa da büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum bazı konularda.

Mesela KDV ? İslama göre bunun hükmü nedir? Bu uygulamaya benzer uygulamalar olmuş mudur önceden?

Okudunuz mu?  Cin Musallatı, Büyü, Anksiyete, Panik Atak, Psikoloji İlişkisi İle Başımdan Geçenler

Ben malı alırken vergiyle alıyorum, satarken bir daha vergi veriyorum, nasıl iş bu? Bu düpedüz soygundur.

Devletten aldığım hizmetler için bir şey diyemem. Elektrik su gibi ihtiyaçları karşıladıkları için vergi vermek gerekir ama benim arabam var ben bunun vergisini neden vereyim? Benim olan bir şeyin vergisinin alınması ne derece doğru İslami olarak?

Okudunuz mu?  Şeytandan hangi durumlarda esneme meydana gelir

Not: Vergi kaçırmak vs. gibi yanlış şeyleri savunmuyorum. Vatandaş olarak vermek mecburiyetindeyiz. Merak ettiğim İslamda bunun uygulaması eskiden nasıldı?


Cevap: Vergi ve İslam (İslam dinine göre, vergi vermenin ve fatura kesmenin hükmü nedir? Bir alışveriş yaptığımızda fiş veya fatura alma mecburiyeti var mıdır?)

Hoca
İslam dinine göre, vergi vermenin ve fatura kesmenin hükmü nedir? Bir alışveriş yaptığımızda fiş veya fatura alma mecburiyeti var mıdır?

Okudunuz mu?  Şükür Namazı Nasıl kılınır?

Fiş kesmemek, vergi kaçırmaya sebep olacağından caiz değildir. Bu bakımdan alışverişlerimizde fiş almaya dikkat etmek gerekir. Fiş kesilmediği zaman alıcı mesul olmasa da satıcı vergi kaçırdığından dolayı mesul olur.

Yaptığımız alışverişlerin fiyatından daha yüksek bir rakamla kesilen fişlerin alınması caizdir.

Okudunuz mu?  Şüpheye düşmek

Vergi, kamuyla ilgili olduğundan tüm toplumun hakkını ihlal söz konusudur. Vergi vermek, kişinin topluma karşı sosyal bir görevidir. Bu nedenle vergi kaçırmak caiz değildir. Vergi kaçıran kişi üzerine kul hakkı geçirmiş olur. Buna göre; vergi kaçırma:

1) Bir iş yerini alırken fiyatını düşük göstererek vergi kaçırmak caiz değildir.

2)
İşyeri sahibinin vergi kaçırmasından, o iş yerinde çalışan işçilerin her hangi bir sorumlulukları bulunmamaktadır.

3)
Vergi kaçakçılığı yaptığı bilinen işyerinde çalışan işçilerin yapmış oldukları ibadetleri sahihtir.

4)
Vergi kaçıran bir kimsenin diğer kazançları haram olmaz. Kaçırdığı vergi miktarı haram olur.

Okudunuz mu?  Baş Ağrısına ve Migrene Hangi Dua Okunmalı?

Cevap: Vergi ve İslam (İslam dinine göre, vergi vermenin ve fatura kesmenin hükmü nedir? Bir alışver

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bu konu hakkında faydalı bilgiler öğrendim


Kayıtsız Üye
Vergi alan kimse cennete giremez. (Ebu Davud 2548) Vergi alan kimse cehennemdedir. (Ahmed b. Hanbel 16387) Hocam Bu Hadisler Varken Vergiyi Helal Gösteren Fetvalar Verilmekte. Hangi Ayet Ve Hadise Dayanarak Fetvayı Verdiğniizi Öğrenebilir miyim

Okudunuz mu?  Bebek kusmuğu ile namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
Soyleki dinimizde ne peygamberimiz zamaninda nede dort halife zamaninda su anki gibi bir vergi alinmasi yoktu bu islamin bir emri degildir ve zaten bu bir zulumdur Isin aciklamasi ise kendini besleyemeyen devlet kendini kayitli halkina besletiyor oz kaynaklarini ise yabanci gavura peskek cekiyor iste soygunun acilimi

Okudunuz mu?  4 mezhebe göre kerahat vakitlerinde namaz kılmak ile ilgili

Kayıtsız Üye
Kullanılmayan suyun parasını alan devletin vergisini savunmak nedir. Asıl biz alacaklıyız ahirette inşaAllah. Bizim evin kaldırımını her sene değiştiriceklerine arabadan bile 5 kalem vergi alıp ayrıca maaştan gelir vergisi kesmek hırsızlıktır


Kayıtsız Üye
Size katılıyorum zaten biz maaşını almadan önce devlet vergisini alıyor ne kadar fazla mesai yaparsak o kadar artıyor kesinti işçi devlet daha fazla vergi alsın diye çok calismiyor ve sonra satın aldigimiz herseyden KDV ÖTV alınıyor bir araba alıyorsun yüzde yetmiş vergi bitmiyor her altı ayda birde vergi oduyorsun resmen soygun

Okudunuz mu?  Sevap bağışlamak

islamda vergi, islamda vergi kaçırma, vergi kacirmak gunahmi

Bu kategoride yer alan Okul nedeniyle Cuma namazına gidemiyorum ne yapmam lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vergi ve İslam (İslam dinine göre, vergi vermenin ve fatura kesmenin hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.