Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

Alın Yazısı Dua ile Değişir Mi ?

Alın Yazısı Dua ile Değişir Mi ?

ÜSTÜNBAŞ
SUAL : Berat gecesinde vefat edecekler, dünyaya gelecekler ve amelleri yazılırmış. Bu gece insanın alın yazısı mı değişir? Yani bu gece ettiğimiz dualar yüzünden alın yazımız değişebiliyor mu?

CEVAP :
Alın yazısı iki türlüdür:
Birisi dua ile, sadaka vermekle, iyilik etmekle değişir. Birisi ise asla değişmez. Mesela evlenmemiz, iş sahibi olmamız ya değişen kısımdandır veya değişmeyen. Biz bilemeyiz. Onun için dua ederiz, iyilik ederiz, değişen kısımdan ise o değişir.

Okudunuz mu?  Stresleri gideren Dua

Mesela birisine bir bela geleceği alın yazısında var ise, yine alın yazısında bu kimse dua edecek o beladan kurtulacak diye yazılır. Biz de dua ederiz o belayı önlemiş oluruz. Berat gecesinde yazılacak olanlar da yine ezelde bildirilmiş olanlardır. Ömrün uzaması kısalması da böyledir.

Okudunuz mu?  Tehlikelerden koruyan dua

Şu iyiliği yapacak ve ömrü uzayacak yahut şu kötülüğü yapacak ve ömrü kısalacak diye yazılıdır.

Demek ki hep iyilik yapmaya çalışmalıyız. Yaptığımız şeyler alın yazımızdır.


Cevap: Alın Yazısı Dua Ile Değişir Mi ?

HADİE
dua kaderi değiştiri diye duyduğumuz sözler vardır biz tabiki bunu bilemeyiz bunu yanlız Allah bilir ve O karar verir bize düşen içten ve samimi olarak dua etmek umut etmektir

Okudunuz mu?  Beddua etmek doğru mu?

Yorum: Alın Yazısı Dua Ile Değişir Mi ?

Kayıtsız Üye
Hocam dua etmekle kişinin alın yazısı değişebilir mi ? Evleneceğimiz kişi bildiğim kadarıyla zaten yazılıdır ve asla değişmeyecek şeylerden biri diye biliyorum. Bunun dışında bolca dua etmekle alın yazısı değişir mi ? Değişebilecek veya değişemeyecek ne var ? Bilgi verirseniz çok memnum olurum. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Sıkıntılar için dualar

Yorum: Alın Yazısı Dua Ile Değişir Mi ?

Kayıtsız Üye
Neden sorduğum soruların hiç biri ve açmak istediğim konuların hiç biri yayınlanmıyor ? Yani 10da 1 yayınlanıyor. Bana mantıklı bir cevap verebilecek var mı ?


Hoca
Alın yazısı denilen şey Kaderdir. Kader, Allahın ezeli bilgisine denir. Allah teala önceden ne olacağını bilir ve bunu yazmıştır.
Kader değişir demek, Allah bilgisi değişir demektir .
Sözün özü, Kader kavramı anlaşışmadığı için bu tür sorular soruluyor

Okudunuz mu?  Ya Allah ya vedud ya cami anlamı

alın yazısı değişir mi, alın yazısı dua ile değişir mi, alin yazisi degisirmi

Bu kategoride yer alan Dua nasıl yapılır? ÖRNEK - ilk Dua şöyle başlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alın Yazısı Dua ile Değişir Mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.