Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Arkadaşlarımın yanında namaz kılmaktan çekiniyorum ne önerirsiniz

Arkadaşlarımın yanında namaz kılmaktan çekiniyorum ne önerirsiniz

Kayıtsız Üye
Merhabalar sevgili Mümsema üyeleri Rabbimin Rahmeti hepimizin üzerine olsun inşaAllah , ben namaz kılan biriyim Rabbim kabul ederse de hiç bırakmayacağım inşaAllah her vakti kılıyorum eskiden böyle değildim bir kılardım sonra baya zaman geçerdi nedensizce kılmayı bırakırdım ama artık ASLA bırakmak istemem fakat bir sorunum var benim çevremde yaşı baya olgun birkaç teyze ve dede’den başka namaz kılan insan neredeyse yok hele benim arkadaş çevremden kimse kılmıyor (annem babam kılıyor fakat onlardan da ayrıyım evliyim) fakat bu namaz kılmayan kişiler namaz’a saygılılar namaz kılanı severler hani yerenler gerici diyenler olur ya öyle bir problemim yok fakat işte bu da bir problem ben onların yanında namaz kılarsam ve onlar bana ”vaay namaz mı kılıyosun” derlerse benim de hoşuma giderse günaha girerim diye korkuyorum biraz da vesvesem var yani bu nefsimin önüne geçemem kibirlenirim de Rabbim korusun başkalarının güzel sözleri için mi kılarım diye çok korkuyorum haşa öyle asla yapmam ama bu korkum yüzünden biri evime geldiğinde namaz vakti geldiğinde ” müsadenizle ben namaza gidiyorum” diyemiyorum LÜTFEN YARDIM EDİN böyle olunca da namazım kaçıyor öbür türlü de illaha şaşkın bakışlar oluyor bir de ben açık biriyim(ama Rabbim emretmiş bunu biliyorum inşaAllah kapanacağım bunun için de dua edin bunun için de çok dardayım nefsimle ) benden beklemiyorlar sanırım ondan ama namaz kıldığımı söylediğim insanlar bir garip bakıyor güzel bakarlar ya öyle bakıyorlar ben de bunu istemiyorum ama namazım da kaçsın istemiyorum szce bendeki bu vesvese mi eğer vesveseyse lütfen bana vesvese ve nasıl gider konusunun linkini atıp bırakmayın ben baya okudum vesvese kısmını ama bu farklı bir durum bir de namazın sünneti konusu ben sünnetleri de kılıyorum inşaAllah ama misafir geldiğinde de kılmak istiyorum bu doğru olur mu yoksa misafiri odada tek başına bırakıp namazda vakit geçirmem mi demek olur (bir de kimileri namaz 10 dakika sürüyor diyor hayır yavaş yavaş kılmamız gerektiğini okumuştum onu uyguladığımdan daha uzun sürüyor tesbih falan çekiyorum ben oyüzden maksimum da düşünelim süreyi )

Okudunuz mu?  Namazda fatihadan sonra 1. rekatta kevser 2. rekatta ihlas okumak

LÜTFEN BANA BİR NASİHAT ÖĞÜT TAVSİYE VERİN TAVİZ VERMEK İSTEMİYORUM daha önce de buraya çok sorularım oldu cevap veren kardeşlerim sağolun ama lütfen biraz daha fazla kişi cevap verin yanıtlanmadan bırakmayın her bilen kişinin tavsiyesine ihtiyacım var
Şimdiden Rabbim razı olsun cevap verenlerden … Emrivaki gibi cevap istemiş gibi göründüysem özür dilerim ama öyle değil biraz takıntılıyım 🙁

Okudunuz mu?  Gemide çalışıyorum namazımı seferimi normalmı kılmalıyım

Cevap: Arkadaşlarımın yanında namaz kılmaktan çekiniyorum ne önerirsiniz

VanLi
Kardeşim zamanım olmadığından konuyu okuyamıyorum ama başlığa bakarak ufak bir söz söylemek istiyorum.

< Arkadaşlarımın yanında namaz kılmaktan çekiniyorum ne önerirsiniz >
Sen arkadaşlarının yanında namaz kılarken onlar senden çekinsin eğer sen kılıyor onlar kılmıyorsa senin için rahat huzurlu olacak onlarda seni görüp çekinecekler.

Okudunuz mu?  İkindi Namazının Kürtçe niyeti

Yanıt: Arkadaşlarımın yanında namaz kılmaktan çekiniyorum ne önerirsiniz

altinkalp
Amentü De Dosdoğru Ol. Nefsine uyma!
Nefs Düşmandır. Düşman düşmana acımaz. Düşman Kesinlikle hayır istemez. Daima Kötülük İster.
Bismillah "inni nefse le emmaretun bis’sui" (Yusuf53)-Nefsi Emmare Daima Kötülüğü Emreder.

Örtüyü allah-u Teala Kuranı kerimde emretmiştir.

Okudunuz mu?  Namaz Kılarken Ezan Okunmaya Baslarsa Kılınan Namaz Geçerli Olur Mu?

(kimse üzerine alınması ama) Kuranı Kerimde geçen ayette Müslüman kadınlarla Kafir olan kadınların tanınması noktasında birbirinden ayrılması için bahis geçmektedir.

Müslüman mantıklı insandır.!

Bizlerede dua buyur inşAllah.


Cevap: Arkadaşlarımın yanında namaz kılmaktan çekiniyorum ne önerirsiniz

Kayıtsız Üye
Bende bunu çok düşünüyorum. Gerçekten kalbimdekileri yazıya dökmüşsün. Allah razı olsun. Kesin doğrusu olan bir cevabım yok en doğrusunu Allah bilir tabi ki. Sadece düşüncelerim bunlar.
Ama bence namazı saklamak en güzeli diye düşünüyorum. Namazın tadı orda çıkıyor.
Ben daha önceki namaz kılmalarımda hep o nefsimin şımarmaları yüzünden bırakmıştım. Ama gerçekten o kadar kötü bişey ki Allah düşmanımın başına vermesin.
İnsanların iyi de kötü de olsa benim kıldığım namaz hakkında ettiği kelam beni namazdan soğutuyor. Nefsim şımarıyor. Onu engellemek için anneme veya aynı evde yaşadığım kişilere biri beni sorduğunda namaz kılıyor demeyin diye tembihliyorum.
Arkadaşlarım varsa yakın arkadaşlarımsa söylüyorum namaz kılayım geleyim diye.
Ama o kadar çok yakin olmadığım arkadaşlarımsa annemle veyahut biriyle oturtuyorum sohbet etsinler diye. İzin istiyorum bir işim var hemen gelirim diye.
Sünnetini farzını tesbihimi duamı hepsini yapmaya çalışıyorum. Olmadı bazen tesbih cekemiyorum. Böyle olmak zorunda. Ama zaten namaza alışınca nefsini terbiye etmeye baslayinca padişah bile aaa namaz kiliyormuş dese de o tokatladığın nefsin tatmin olmaz. Namazı ne olursa olsun bırakmamak gerekiyor. Bir vakit gecsin insana vesvese oluyor hemen.

Okudunuz mu?  Namaz Nerede Farz kılınmıştır..

Yani uzun lafın özü arkadaşların varkende yokkende namazın vaktini kacirmamak gerekiyor. Arkadaşlarına söylemek mecburiyetinde kalirsan eğer yorum yapmalarına izin verme. Rica et Allah rızası için yorum yapmayın de nefsine bir tokat daha atmış olursun.
Allah Büyüktür.


#UguR
o ne dicek bu ne dicek şeytan vesvesesidir. Siz çekinmeyin namazınızı kılın, namaz kılmakta çekinecek bir şey yok

Bu kategoride yer alan Yatsı namazı 12 den sonra kılınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşlarımın yanında namaz kılmaktan çekiniyorum ne önerirsiniz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.