Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa05
Abone

Evli bir erkek bekar bir bayana dini nikah kıyabilirmi

Evli bir erkek bekar bir bayana dini nikah kıyabilirmi

Kayıtsız Üye
evli bir erkek bekar bir bayana dini nikah kıyabilirmi


Cevap: evli bir erkek bekar bir bayana dini nikah kıyabilirmi

Desert Rose
< evli bir erkek bekar bir bayana dini nikah kıyabilirmi >
Kardeşim Nikah yap boz oyunu değilki canının istediğini hemen nikahla
Eğer zaruri bir gereksimin varsa Nikahlı eşin de kabul ederse edeceğini zannetmiyorum ve Ailelerinde rızası olursa ki günümüzde kimse bekar erkekler dururken evli erkeğe kızını kuma vermek istemez nikahın geçerli olur ama birde Bu ülke medeni kanununlarla idare ediliyor,bunuda göz önüne alman gerek sonra başın kanunlarla sıkıntıya girebilir.
Birde eşitliği sağlayabilecekmisin maddi gücün nedir onuda düşün.
Bütün bu şartlar uygun olursa dini açıdan ikinci eşi alman problem olmaz…

Okudunuz mu?  Hz. Hazreti ne demektir ve kimler için kullanılmalır?

Cevap: Evli bir erkek bekar bir bayana dini nikah kıyabilirmi

Kayıtsız Üye
evli bir erkek bekar kadınla gizli imam nikahı nasıl kıyar


Cevap: Evli bir erkek bekar bir bayana dini nikah kıyabilirmi

arifselim
Evli olsun bekar olsun bir erkek bekar bir kadınla ancak açıktan dini nikahı kıyabilir. Gizli nikah geçerli değildir. Nikah açık olandır gizli olan değildir.

Okudunuz mu?  Zammı Sureyi Bitirmeden Kazayla Rükuya Eğilmek

Kayıtsız Üye
Sayın hocam evli erkeğin dini nikahla ikinci evliliği konusunda biraz daha caydırıcı birşeyler söyleyin. Her evde büyük yada küçük sorunlar var. Evli adamlar sorun çözmek yerine işin kolayına kaçıyorlar. Yaptıkları zinayı dini nikahla resmileştiriyorlar. Yazınızda eşit şekilde davranılması gerektiğini söylüyorsunuz. Doğrudur. Fakat hangi evli erkek buna riayet edecek. Bekar erkekler bittide evlilere bulaşıyorlar. Yuva yıkıyorlar. Bu durumu yaşayan bilir. Olan çocuklara oluyor. Boşansınlar ne yapacaklar sa yapsınlar. Hocalar nikah kıyarlarken lütfen boşanma kağıtlarını görsün sonra kıysın. Çünkü adamın karısının canı yandığı için. Kıyan hocayada beddua ediyorlar. İlkkarısına eziyet eden 2.ye etmiyecekmi .yuva yıkanın yuvası olmaz. Sizler sözü geçen insanlarsınız.dini nikahla hemen evleniliyor. Adamın işine geldimi üçkere boş ol dedimi bitiyor. Bu konuya el atılmasını istiyorum. Hergün enaz iki saat soru ve cevapları okuyorum. Çok güzel hemen her soruya cevap veriyorsu uz Allah razı olsun .evlilikle ilgili sorular yürek yakıyor. Hemen hersoru kocanın yaptığı ve sorması gerekenleri zavallı kadınlar soruyor .çünkü evliliklerini yıkmak istemiyorlar. Beni yanlış anlamayın erkekler parayı görünce ilk yaptıkları iş hanımını boşamak oluyor. Yuva kolay kurulmuyor. Çevremde o kadar çok yuvası yıkılan insan varki.yürekleri yakıyor. Eskiden bu kadar boşanma yada aldatma olayları duyulmazdı.psikolok diye bir şey yoktu. Evliliklerdeki kavgalarda sabır denilip büyükler araya girer düzeltilirdi. İç huzursuzluğu içinde kuran okunurdu. Dua edilirdi. Bana sorarsanız sizde sorun yokmu diye daha büyükleri var. Allahım beterinden saklasın .bu günümden kötü etmesin. Dertlei dinledikçe benimki onlarının kinin yanında küçük kalıyor. Rabbim herkese huzurlu mutlu yuvalar nasip etsin.
Okumak için zaman ayırdığınız için hakkınızı helal edin. Bu konuları çözmek için elimden bir şey gelmiyor. Sadece nasihat ediyorum.

Bu kategoride yer alan Ettehiyyatü duası nerede okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evli bir erkek bekar bir bayana dini nikah kıyabilirmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.