Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:42
Hadisler
Yönetici

Zafer İslam’ındır

Zafer İslam’ındır

@mir
Peygamberimiz (a.s.v.) bu yahudiler hakkında; "Bir gün gelir, yeryüzünde birtek yahudi kalmaz. Yahudilerden bir tanesi bir taşın arkasına gizlense, taş dile gelir ve "benim arkamda bir yahudi var" diyecek" buyuruyor.[1] Bu hadisi şu andaki İsrailliler bilir mi?’Maymundan dönüştürülen bu yahudiler bilirler mi? Bilirler.
Allah rahmet etsin. Konyadaki Arif Etik Hocam bana şöyle bir olay anlatmıştı. Hülasatü’l-Beyan Tefsirinin yazarı Çelikzade Mehmet Vehbi rahmetullahi aleyh anlatmış, Arif Etik hoca ondan dinlemiş. "Ankara’dayım, şer’iyye vekilliği, Yani bakanlık yapmıştım. Aradan yıllar geçti yine Ankaradayım ama bakan değilim. 1950’li yıllar. İsrailli bir yetkili, bir hoca ile görüşmek ister ve benimle görüştürdüler." (Mehmet Vehbi Efendi de bakanlık yaptığı için, hem siyaseti hem de dini bilen biri olarak onunla görüştürmüşler.)
Mehmet Vehbi’ye İsrailli yetkili sorar ve derki; "Bak! Peygamberiniz; "bir gün gelecek yeryüzünde bir tek yahudi kalmayacak" diyordu. Biz ise İsrail’de devlet kurduk, Peygamberiniz yanıldı." diyor.
Mehmet Vehbi cevaben demişki; "ben Buhari’yi terceme ettim. O hadisi de terceme ettim. O hadisi terceme ederken, siz daha devletinizi kurmamıştınız. Kendi kendime şöyle dedim. "Ya Rabbi! Yeryüzündeki bu fesat yuvasını temizlemek için birgün silahlarımızı elimize alsak bunları nerede bulacağız? Bir kısmı Çin’de, bir kısmı Kafkasya’da, bir kısmı İngiltere’de, Amerika’da, Güney Afrika’da, Almanya’da… Ya Rabbi! Biz bunları nasıl bulacağız?" diyordum. Ancak bir gün radyomu açtım, İsrail devleti kuruldu haberini duyunca sevindim."
Yetkili demiş ki; "hayrola sen niye sevindin?" Mehmet Vehbi demiş ki; "Bak devletiniz kuruldu ya. Bundan sonra siz yeryüzündeki bütün yahudileri oraya toplayacaksınız."
"Bizim Konya’nın Hadim’inde keklik avı yapılır. Güz mevsiminde keklik avı yapmak için dağlardaki su birikintisi olan yerlerin başına avcı yeşilliklerden, yapraklardan Örtülü gizlenecek bir yer yapar, geceden de gelir oraya girer. Kuşluk vaktine doğru keklikler su ihtiyacı hissederler, sürüler halinde suyun başına gelirler. Sıra sıra dizilirler, işte o zaman avcı silahının tetiğini bir çekti mi, en az beştane keklik avlanır. Siz hele bir İsrail’de toplanmaya devam edin." diyor.

Okudunuz mu?  Akraba, Komşu, Misafir, Görüşme İle İlgili Hadisler

[1]Buharı cihad 94, Müslim fiten79
Mahmut Toptaş, Mutaffifin Suresi tefsirinde


Yorum: Zafer İslam’ındır

ATİE
islamiyet üzerine neler oynanmış ne dolaplar döndürülmüştür ne fitneler fesadlar oluşturulmuştur ama hakiki inanaları asla kandıramamışlar ve zafer hep islamın olmuştur


zafer islamındır, zafer islamındır ayet, zafer islamindir

Bu kategoride yer alan Hadislerde Cennet Kadınları Ve Erkeklerinin Vasıfları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zafer İslam’ındır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.