Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namaz esnasında ön safta boş olan bir yere birkaç adım atarak gitmek namazı bozar mı?

Namaz esnasında ön safta boş olan bir yere birkaç adım atarak gitmek namazı bozar mı?

Kayıtsız Üye
namaz esnasın da tam namaz kılınırken önde ki saf boşalırken namaz da o boşluğa geçilir mi bir veya iki adım atarak.


Yanıt: Namaz esnasında ön safta boş olan bir yere birkaç adım atarak gitmek namazı bozar mı?

ehli-sunnet
Namazda yürümek -taunu gerektiren bir sebep yoksa- mekruhtur. Bunun gibi ardarda adım atıp yürümek de namazı bozar. Çünkü bu tarz harekette «amel-i kesîr» vardır. O halde kıbleye doğru, ardarda adımları atmaksizın yürümek namazı bozmaz. Ancak bulunduğu cami’den böyle dışarı çıkarsa veya açık havada ise safların dışına taşarsa namazı bozulur.

Okudunuz mu?  Hiç Namaz Kılmamış Birine Namazın Kılınışını Nasıl öğretiriz?

Namazda kıbleye arkasını döndürdüğü takdirde namaz bozulur. O halde yürümek sadece kıble tarafına olduğunda ve ardarda adım atılmadığı takdirde namazı bozmaz.

Namazda bir saf miktarı yürümek namazı bozmaz. Ama bir defada iki saf miktarı yürümek namazı bozar. Önce bir saf miktarı yürüdükten sonra durur, sonra ikinci bir saf miktarı yürürse yine de namazı bozulmaz. Buna göre öndeki safı doldurmak için peş peşe adımları atmamak şartı ile yürümek namazı bozmaz. (Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 1/350-351.)

Okudunuz mu?  Namaz kaç yaşından itibaren farz'dır?

Ayrıca, aynı safta meydana gelen boşluğu kapatmak için, kıbleden yönünü döndürmeden, ayağını sürüyerek boşluğu dodurmak da namazı bozmaz.

S-İslam


Yorum: Namaz esnasında ön safta boş olan bir yere birkaç adım atarak gitmek namazı bozar mı?

Acizanekul
Cumada secdeden ayağa doğrulurken dengemi kaybettim 3-4 adım attım namaz bozuldu mu cumayı yeniden de kılamam napalm gerek

Okudunuz mu?  Oturarak namaz nasıl kılınır ?

namazda yürümek, namazda yürümek namazı bozar mı, namazda yana yürümek

Bu kategoride yer alan Yaradan su akması namazı bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz esnasında ön safta boş olan bir yere birkaç adım atarak gitmek namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.