Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:17
Namaz
Abone

Namaz borcu olan kimse tesbih namazı kılabilir mi?

Namaz borcu olan kimse tesbih namazı kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Namaz borcu olan kimse tesbih namazı kılabilir mi? Kaza namazı olan bir kimse tesbih namazı kılmasında bir sakınca var mıdır ?


Yanıt: Namaz borcu olan kimse tesbih namazı kılabilir mi?

arifselim
Tesbih namazı içinde bol tesbih ve zikir bulunan bir namazdır. En azından hayatta bir sefer, yılda bir, ayda bir veya haftada bir defa kılınması tavsiye edilmiştir. Kaza namazı olanların tesbih namazı kılmalarında bir sakınca yoktur, kılabilirler. Şafiiler ise kazası olan sünnet namazlarını kılması caiz değildir.

Okudunuz mu?  Ayet ve hadisler ışığında namazın insana kazandırdıkları nelerdir?

Cevap: Namaz borcu olan kimse tesbih namazı kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Allah ebeden Razi olsun. uzun zamandir kaza Namazi ve Nafile Namazi hakkinda bilgi edinmek istedim, Larkin hep farkli yorumlar okudum. Biri’ Kaza Namazi varsada Nafileler kılınır diyor, otekisi kilamazsin diyor kafam çok karisti, Siz çok güzel Anlatmissiniz! Cok Tesekkurler!

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre teheccüd namazı kaç rekattır

kaza borcu olan tesbih namazı kılabilir mi, kazası olan tesbih namazı kılabilir mi, kaza namazı olan tesbih namazı kılabilir mi

Bu kategoride yer alan Hiçbir mezhebe göre namaz kılmazsak namazlarımız kabul olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz borcu olan kimse tesbih namazı kılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.