Anasayfa
11 Eylül 2021, 22:27
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Kaza Namazı Borcu Olan Kişi Nafile Namaz Kılabilir mi?

Hanefi Mezhebinde Kaza Namazı Borcu Olan Kişi Nafile Namaz Kılabilir mi?

musab
Hanefi Mezhebine göre kaza namazı borcu olan kişi teravih namazını,revatip sünnet namazları,kuşluk namazı vs.kılabilir.Mutlak nafile namaz kılmasıda caizdir.Ama bunun yerine kaza namazı kılması daha efdaldir.

Hanefi Mezhebi açıklama olarak;kaza namazı her zaman kılınabilir ama revatip sünnet namazların zamanı bellidir ve farz namazlardaki eksiklikleri tamamlayacaktır der.Bu açıklamayı kuşluk namazına kıyas yapabiliriz.Kuşluk namazının zamanı bellidir.Mesela öğleden sonra kılınmaz.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Az Olan Necaset Namaza Engel midir?

Tahiyyatül mescid namazına da kıyas yapmak mümkün.Camiye girdiğimizde tahiyye namazını kılsak bu namazın faziletini kaçırmamış olacağız.Tahiyye namazı yerine kaza namazı kılsak,fazileti kaçırağız.Ayrıca kaza namazını eve gidince de,namaz bittikten sonra da kılabiliriz.

Hanefi Mezhebi diğer 3 Mezhebe muhalif olarak, nafile namazların faziletini kaçırmamak adına bu ictihadı yapmıştır.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Tilavet Secdesi Yapmanın Hükmü Nedir?

Cevap: Hanefi Mezhebinde Kaza Namazı Borcu Olan Kişi Nafile Namaz Kılabilir mi?

EHLİMAN
İnsanların borcu dururken nafile namaz kılması hoş değildir.Yani ilk önce borç ödenmelidir.Bu örnek olarak borcumuz var iken bir yere bahşiş vermek gibi olmaktadır.Örnek olarak bakmak gerek.Başka şekilde değerlendirilmemelidir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Sübhaneke Okumanın Hükmü Nedir?

kaza namazı borcu olan hanefi nafile kilabilir mi, Tenasül Uzvunda Yanma Hissi

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinde kadei ulanın hükmü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Kaza Namazı Borcu Olan Kişi Nafile Namaz Kılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.