Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

İslamda yardımlaşma ve paylaşmanın önemi

İslamda yardımlaşma ve paylaşmanın önemi

Kayıtsız Üye
İslamda yardımlaşma ve paylaşmanın önemi mümkünse kısa olabilir mi


Yorum: İslamda yardımlaşma ve paylaşmanın önemi

arifselim
İslam dini, insana değer vermiş ve haklarını koruma altına almıştır. İslamın bu emri evrenseldir ve kıyamete kadar eşi benzeri olmayacak mükemmelliktedir. Esasen insan elinde bulunan malın bir emanetçisidir. Yardımlaşmakla insanın merhamet duyguları gelişir ve toplumda sevgi ve birlik beraberlik duyguları sağlamlaşır. Fakir ve muhtaçların ihtiyaçları karşılanmış olur. Veren insan Allah katında değer ve sevap kazanır. Zekat ve sadaka gibi ibadetler, müslümanların güçlenmesine de vesile olur.

Okudunuz mu?  Kabe İmamı Muhammed Eyyüp Kuran'ı Kerim Hatim Seti

Allah Teâlâ, Kur’an-ı Kerîm’de şöyle buyurmuştur:

"Rabbinin rahmetini onlar mı bölüyorlar? Dünya hayatında insanların geçimlerini aralarında dağıtan biziz. Birini diğerine iş gördürmesi için kimini kiminden zengin kıldık. Rabbinin rahmeti onların topladıkları yığınlardan hayırlıdır."(Zuhruf, 43/32).

"İyilikte ve kötülükten sakınmakta birbirinizle yardımlaşın; günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayın." (Maide, 5/2),

Okudunuz mu?  Yeniden dirilme ile ilgili örnekler ve açıklamaları

Cevap: islam da yardımlaşma ve paylaşmanın önemi

Kayıtsız Üye
Yardımın İnsanların ve Toplumların Yaşamlarındaki yaptığı değişiklikler:

1- Yardımla yoksullar korunmuş olur. Onlara yapılan maddi yardımlar, onların hırsızlık gibi kötü yollara sürüklenmesini engeller.
2- Yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar.yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur, kimsenin malında gözü olmaz.
3- Hz. Muhammed, müslümanlara yardım edilenin değil, yardım eden kişi olmalarını bildirmiştir.Sıkıntı zamanında müslümanlardan yardım, anlayış ve sevgi görenler, sıkıntılarını atlatınca, alan değil veren kişiler olmaya çalışacaktır.

Okudunuz mu?  Hz. Şit Kuranı kerimde hangi ayette geçiyor?

4- Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımlar, müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde bulunmalarında en büyük etkendir. Yardımlaşma, zenginle fakir, tokla aç arasındaki uçurumu kapatır ve sevgi, saygı bağı kurar.

5-Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Fakirlik ve bununla gelen dilencilik ortadan kalkar.

Okudunuz mu?  Bebeğin saçı ağırlığınca sadaka

Yorum: İslamda yardımlaşma ve paylaşmanın önemi

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar elhamdülillah Müslümanım fakat bakıyorum her türlü melanetler bizden çıkıyor.sahte karlık insanı kandırmak yalanı çok kolay söylemek.İslamda yardım anlatıyorsunuz ne yardımı hocam hocam iyi okuyorsun iyi okuyorsunda çocuk elden gidiyor.En yakın komşuna yakınlarına muhtaç olda göreyim seni Birde İslamda yardımlaşmak tan bahsediliyor ölsen de kimsenin umurunda olmaz.Ramazan geliyor herkes Allah’tan korkacak herkes Müslüman olacak.kurban olayım bu mübarek ramazana insanları nasılda korkutuyor.Herkes hayır sever olur herkes öyle bir Müslüman olur ki Müslümanlığı kimseye vermezler.Hocam hocam sen iyi okuyon iyi okuyonda çocuk elden gidiyor.Bu mübarek ramazan ayında herkes zannederki kanatları çıkacak diğer aylar Rabbime ayıt değil. Herkese doluyum selamlar

Okudunuz mu?  İslamiyetten önce arapların durumu neydi?

paylaşmanın önemi, islamda paylaşma ve yardımlaşmanın önemi, dinde paylaşma ve yardımlaşmanın önemi

Bu kategoride yer alan İslamın ilk şehitleri kimlerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda yardımlaşma ve paylaşmanın önemi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.