Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:27
missa96
Abone

Tesirli hayırlı bir dilek duası nasıl yapılır

Tesirli hayırlı bir dilek duası nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
tesirli hayırlı bir dilek duası nasıl yapılır


Yanıt: tesirli hayırlı bir dilek duası nasıl yapılır

meryemgül1
Dua nedir? Nasıl yapılır?
Dua, istemek, çağırmak, davet etmek demektir. Genel manada ise, Allah’a yalvarmak, isteyeceklerimizi O’ndan istemek, dertlerimizi O’na arz etmek, O’nun rahmet ve yardımına davetiye çıkarmaktır. Dua, dille yapıldığı gibi, fiillerle, kabiliyetlerle ve halimizle de yapılabilir. Dünyadaki sebeplere riayet etmek bir duadır. Mesela çalışmak bir duadır.
Kışın üşümemek için kalın giyinmek, evde soba ve kalorifer yakmak bir duadır. Hastalıktan kurtulmak için ilaç içmek bir dua olduğu gibi, midenin aç kalmak suretiyle yiyecek bir şeyler istemesi de bir duadır. Buradan da anlaşılmaktadır ki, dinimizde dua hayatımızın her anını kapsamaktadır. Yani insan, – eğer farkında olursa – hayatının her anını dua ederek yaşamış olur.

Okudunuz mu?  Elifba harekeler (üstün, esre, ötre)

Dua, bir ibadettir. Diğer ibadetlerde olduğu gibi dua da sırf Allah rızası için yapılır. İstediğimiz şey verilmezse dua kabul olunmadı denmez.
Belki daha zamanı gelmemiş, hemen verilmiyor denir. Bu dünyada duayla arzu ettiğimiz bazı şeylere ulaşsak da duanın neticeleri daha ziyade ahirette verilir.

Okudunuz mu?  Tasavvufi Ekoller üzerine

dilek duası nasıl yapılır, dilek duası nasıl okunur, etkili güçlü tesirli hacet duası

Bu kategoride yer alan Küçük Yaşta Çocukları Ölenlere Rabbimizden Müjde! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesirli hayırlı bir dilek duası nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.