Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:26
Sizden
Yönetici

Gusül abdesti Guslün Rükünleri, Yani Farzları Nelerdir?

Gusül abdesti Guslün Rükünleri, Yani Farzları Nelerdir?

mhyilmaz
arkadaşlar ben gusül abdestimi alırken önce hayız yerlerimi yıkıyorum sonra niyet etiyorum sonrada besmele çekip ellerimi yıkıyorum ardındanda
3 defa ağızıma su vererek çalkalıyorum
3 defa burnuma su çekerek hımkırıyorum
daha sonra sağ omuzumu kolumla yıkıyorum son sol omuzumu kolumla yıkıyorum
ve bundan sonra bütün vücudumu(omuzlarda dahil)baştan aşağı ıslak yer kalmıcak şekilde yıkıyorum.

Okudunuz mu?  Sanal Saldırı(Hack) Günahmıdır??

gusül abdestimde bir yanlışlık varmıdır.omuzlarımızı vücutu komple yıkmadan önce yıkıyomuyuz yoksa direk bütün vücudumu yıkıyoruz beni aydınlatırsanız teşekkür ederim Allah razı olsun.


Yanıt: gusül abdesti

Şema
Guslün Rükünleri, Yani Farzları Nelerdir?

Guslün farzları üçtür:

1 – Bir kere ağza dolu dolu su vermek,
2 – Bir kere burna sertçe su çekmek,
3 – Bir kere de bütün vücudu yıkayıp, temizlemek. Ağzı, burnu ve bütün bedeni en az bir kere yıkamak farzdır. Bu yıkamayı üç`e çıkaran kimse ise, farzı yerine getirmekle beraber, sünnet sevabını da kazanır.

Okudunuz mu?  Kaş yaptırmak caiz mi ?

Guslün Sünnetleri Nelerdir?

Guslün başlıca sünnetleri şunlardır:
1 – Gusle besmele ile başlamak.
2 – Kalb ve dil ile gusle niyet etmek.
3 – Gusle, abdestte olduğu gibi misvak kullanarak, yani dişleri temizleyerek başlamak.
4 – Gerek "Besmele"yi, gerekse niyeti, gusle başlamadan önce yapmak.
5 – Gusülde evvelâ elleri, sonra avret yerlerini yıkamak. Bedende veya avret mahallinde meni veya benzeri bir pislik varsa, onları gidermek.
6 – Bundan sonra âdâb ve erkânına riayet ederek abdest almak. Eğer ayakları altında kullanılmış su birikiyorsa, abdestte ayakların yıkanması işini, guslün sonuna bırakmak gerekir.
7 – Abdest aldıktan sonra, evvelâ üç kere başa, sonra üç defa sağ omuza, sonra da üç defa sol omuza su dökünmek. Suyu her uzva ilk döküşte her yerini iyice ovalamalıdır. İmam-ı Mâlik ile Ebû Yûsuf`a göre, gusülde bedeni ovmak (delk) farzdır. Bir kimse ağzına ve burnuna su alıp temizledikten sonra, akar suya ve büyük bir havuza, yahut da denize bütün vücuduyla dalsa, gusletmiş olur. Bu halde iken bir de kımıldar, suyun içinde hareket ederse, gusüldeki sünnetlere de riayet etmiş ve sünnet üzere gusül abdesti almış demektir.

Okudunuz mu?  Kocam kapanmama izin vermiyor yardımlarınızı bekliyorum!

Yanıt: gusül abdesti

mhyilmaz
Allah razı olsun….

Bu kategoride yer alan Hanım, benim penisimi ellediği zaman benden zevk suyu geliyor benim gusül abdesti almam gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti Guslün Rükünleri, Yani Farzları Nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.