Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:39
Hadisler
Yönetici

Yetim ile ilgili hadisler

Yetim ile ilgili hadisler

Şema
Yetim ile ilgili hadisler

Halkin içinde Allah’dan en uzak olan iki kimsedir: Birincisi, umeranin meclisinde oturur da zulme ait sozlerinde onlari tasdik eder. Digeri ise cocuklarin muallimidir. Fakat onlarin hepsini ayni derecede esit tutmaz. Ve yetimin hakki hususunda Allah’dan korkmaz.
Ravi: Hz. Ebu Umame (r.a.).

Kalbinin yumusamasini ve hacetinin gorulmesini sever misin? Yetime merhamet et, onun basini oksa ve ona yediginden yedir. Kalbin yumusar ve hacetine erisirsin.
Ravi: Hz. Ebud Derda (r.a.)

Okudunuz mu?  Sülük, Sülük ile tedavi hakkında hadis

Namaz husususunda Allah’tan korkun. Namaz hususunda Allah’tan korkun. Namaz hususunda Allah’tan korkun. Koleleriniz hakkinda da Allah’tan korkun. Su iki zaif hakkinda da Allah’tan korkun; Dul kadin ve yetim cocuk.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)

Helak edici su yedi seyden kacininiz: Allah’a ortak kosmaktan, sihirden, hakli durum haric Allah’in haram kildigi cana kiymaktan, faiz yemekten, yetim mali yemekten, savas gunu harpten kacmaktan ve namuslu, mu’min, habersiz hanimlara iftira etmekten.
Ravi: Hz. Ebu Hureyre (r.a.)

Yetimi kendine yakin tut. Basini elinle oksa ve onu sofrana oturt. Boyle yaparsan, kalbin yumusar ve hacetin gorulur.
Ravi: Hz. Ebu Imran (r.a.)

Okudunuz mu?  Doğru yola girdikten sonra kötü yola düşmekten Allaha sığınmak

Dort sey dort yerde nafaka olarak kabul olunmaz: Hiyanet, hirsizlik, suistimal ve yetim malindan saglanan kazancla Hac, Umre, Sadaka ve Cihad olmaz.
Ravi: Hz. Ibni Omer (r.anhuma)

Dort taife Cennete giremez: Ickiye devamli, faiz yiyen, haksiz yere yetim mali yiyen ve anne babasina (ailesine) asi olan. (Tevbe ederse mesele yok.)
Ravi: Hz. Ebû Hureyre (r.a.)

Okudunuz mu?  Cenaze namazı ile ilgili hadisler

Yetimin basini one dogru, babasi oleni de arkaya doğru mesh et.
Ravi: Hz. Muhammed ibni Suleyman (r.a.)

Allah’a en sevgili ev, içinde ikram goren yetim bulunan evdir.
Ravi: Hz. Ibni Omer (r.anhuma)

Cennette "Darul ferah" denilen bir eve ancak mu’minlerin yetimlerini sevindirenler girer.
Ravi: Hz. Ukbe Ibni Amir (r.a.)

Kalbinin yumusamasini istersen yetimin basini oksa ve miskini doyur.
Ravi: Hz. Ebu Hureyre (r.a.)

Insanlari acizlik içinde birakmaktan sakinin, Sizden birisi Emir veya Amil olur da kendisine dul kadin, yetim veya fakir bir kimse isi için gelir. Ona "Sen otur, isine bakilacaktir" denir. Boylece onlar acizlik içinde terkedilirler. Ihtiyaclari gorulmez ve onlar için bir emir de verilmez. Onlar da dagilip giderler. Halbuki, zengin esraftan biri gelince, Emir onu yanina oturtur. Sonra da "Isiniz nedir" der. Adam da "Isim soyle soyledir" der. Bunun uzerine Emir "Bunun ihtiyacini yerine getirin ve acelede edin" der.
Ravi: Hz. Ebu Hureyre (r.a.)

Okudunuz mu?  Kabak ile ilgili hadisler

Yetim (babasi olmus olan) bir cocugun basini soyle arkadan one doğru oksayiniz. Eger babasi varsa (oksuzse) onden arkaya doğru soyle oksayiniz.
Ravi: Hz. Ibni Abbas (r.anhuma)

Buyuk gunahlar yedidir: Allah’a sirk kosmak, hak yol ile olan mustesna, Allah’in haram kildigi bir kimseyi oldurmek, namuslu kadina iftira etmek, cepheden kacmak, faiz yemek, yetim mali yemek, hicretten sonra cahiliye bedeviligine donmek.
Ravi: Hz. Ebu Said (r.a.)

Okudunuz mu?  Müslümanların Ayıplarını Örtmek

Uc kisiye kiyamet gununde Allah, nazar etmez; onlari tezkiye etmez ve onlar için elim bir azab vardir: Okuturken yetimi ezen hoca , ihtiyaci yok iken dilencilik yapan kimse, yaranmak için sultana dalkavukluk yapan adam.
Ravi: Hz. Ibni Abbas (r.anhuma)

Kim bir veya iki yetimi barindirirsa, sabir etse ve sevabini da umid etse, Ben onunla Cennette su iki parmak gibi olurum. (Sehadet parmagi ve orta parmagini hareket ettirdi.)
Ravi: Hz. Ibni Abbas (r.anhuma)

Okudunuz mu?  Resimli arapça hadisler ve anlamları

Bir kimse, akrabasindan veya baskasindan olan bir yetimi, yetim kendisini kurtarana kadar uhdesine alsa, o kimseye Cennet vacib olur.
Ravi: Hz. Adiyy Ibni Hakem (r.a.)

Emzirme muddeti gectikten sonra sut kardeslik yok. Iftarsiz oruc da yoktur. Akli balig olduktan sonra yetimlik yok, geceye kadar laf orucu da yok. Nikahtan evvel de talak yoktur.
Ravi: Hz. Ali (r.a.)

Okudunuz mu?  Sadaka ile ilgili Hadisi Serif

Cevap: Yetim ile ilgili hadisler

muhammettin
kardes çok saol ama yaşlılık ile ilgili hadiste bulabilirmisin pls!


Yanıt: Yetim ile ilgili hadisler

gözyaşı
Allah (c.c) razı olsun Şem ‘a…


Soru: Yetim ile ilgili hadisler

rana
Allah c.c. razı olsun Şem ‘a


Hoca
< kardes çok saol ama yaşlılık ile ilgili hadiste bulabilirmisin pls! >
buyur: forumduasi.com/hadisler-bolumu/30226-yaslilarla-ilgili-hadisler.html

Okudunuz mu?  Kıyamet Çeşitleri - Hadislerle

maximilian
sağolun paylaşım için Allah razı olsun


zehraoku
Insanlari acizlik içinde birakmaktan sakinin, Sizden birisi Emir veya Amil olur da kendisine dul kadin, yetim veya fakir bir kimse isi için gelir Ona "Sen otur, isine bakilacaktir" denir Boylece onlar acizlik içinde terkedilirler Ihtiyaclari gorulmez ve onlar için bir emir de verilmez Onlar da dagilip giderler Halbuki, zengin esraftan biri gelince, Emir onu yanina oturtur Sonra da "Isiniz nedir" der Adam da "Isim soyle soyledir" der Bunun uzerine Emir "Bunun ihtiyacini yerine getirin ve acelede edin"der
Ravi: Hz Ebu Hureyre (ra)

Okudunuz mu?  Ezan okunurken ezanın tekrar edilmesi ile ilgili hadisler

sina_gk
paylaşım için RABBİM razı olsun inşAllah


mum
Yetim hadisi

Namaz hususunda Allah’tan korkun. Namaz hususunda Allah’tan korkun. Namaz hususunda Allah’tan korkun. Köleleriniz hakkında da Allah’tan korkun. Su iki zaif hakkında da Allah’tan korkun; Dul kadın ve yetim çocuk. [Ravi: Hz. Enes (R.A)]


mum
Sofrasında yetime ikram etmek hakkında hadis

Allah Resûlü (sav) buyurdu:
"Sofralarında yetim bulunduran kimselerin sofrasına şeytan asla yaklaşamaz." [Ebû Mûsa (R.A) Taberânî (R.A)]


yetimlerle ilgili hadisler, yetim ile ilgili hadisler, yetim hadis

Bu kategoride yer alan Ana-baba hakkı ile ilgili hadisler / tavsiyeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yetim ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.