Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:18
missa06
Abone

Lakap takmak günahmıdır

Lakap takmak günahmıdır

nus47..
s.a
şimdi bazı arkadaşlarımıza lakap takılıyor bizde bazen takma adıyla çağırıyoruz ama o hiç aldrmıyor hiç kızmıyor yani öylesine takılıyoruz bu günahmıdır
bide bazılarıyla yeğen, dayı isimleriyle diyalog kurarsak bu günahmıdır


Yorum: Lakap takmak günahmıdır

arifselim
Aleykum selam. İnsanları isimleri ile çağırmak gerekir. Birini rencide edecek bir isimle çağırmak ona hitap etmek haramdır. Eğer o lakaptan hoşlanıyorsa o zaman o lakap ile ona hitap edebilir. Normalde lakap kullanmak hoş olmayan ve insanları sürekli rencide etmeyi alışkanlık haline getiren insanların işidir.

Okudunuz mu?  Çevre temizliği ile ilgili ayet ve hadisler nelerdir?

Lakap

Kayıtsız Üye
Anne babaya lakap takarak seslenmek caiz mi?Buyuklerine adıyla seslenmek yada yengeye abla abla yenge gibi lakap takmak caiz mi?


Yorum: Lakap takmak günahmıdır

arifselim
Anne ve baya lakapla ile hitap etmek caiz değildir. Helede hoşlanmadıkları bir lakap ise bu çok günah ve çirkindir. Yengeye eğer oda razı oluyorsa abla denilebilir. Ama büyüklerine isimleri ile hitap etmekten kaçınmak ve daima insanlara hoşlarına gidecek şekilde isimleri veya layık oldukları baba, anne, abi, abla ve benzeri şekillerde hitap etmek gerekir.

Okudunuz mu?  Türkiye'de kaç cemaat var?

lakap takmak, annasine lakap takan evlat. gunahı

Bu kategoride yer alan Hz. Peygamber Din ve Samimiyet ile ilgili yazı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lakap takmak günahmıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.