Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:20
misa00
Abone

Cenaze çadırında okunan dualar

Cenaze çadırında okunan dualar

Kayıtsız Üye
bir cenaze cadırında okunan dualar


Yanıt: Cenaze çadırında okunan dualar

kanarya
Taziyede Yapılan Dualar

إِنَّ للهَ ماَ أَخَذَ وَلَهُ ماَ أَعْطَى، وَكُلُّ شَيْءٍ عِنْدَهُ بِأَجَلٍ مُسَمًّى، فَلْتَصْبِرْ وَلْتَحْتَسِبْ

1) "Aldığı şey Allah’ın’dır. Verdiği de Allah’ın’dır. Her şey onun yanında belli bir ecele kadardır. Sabret ve ecrini Allah’tan bekle.”
Buhari, Müslim
إِناَّ للهِ وَإِناَّ اِلَيْهِ راَجِعُونَ، اللَّهُمَّ أَجِرْنِي فِي مُصِيبَتِي وَاخْلُفْ لِي خَيْراً مِنْهاَ

2) "Muhakkak biz Allah’ınız. Ve muhakkak biz O’na dönücüleriz. Allah’ım bu musibetimde bana ecir ver. Ve bana onun yerine ondan daha hayırlısını ver.”
Buhari, Müslim
أَعْظَمَ اللهُ أَجْرَكَ، وَأَحْسَنَ عَزاَءَكَ وَغَفَرَ لِمَيِّتِكَ

3) "Allah ecrini büyük kılsın, sabrını güzel eylesin ve ölünü bağışlasın.”
Nevevi el-Ezkâr 126


CENAZE DUALARI

Okudunuz mu?  Mevzu hadislere örnekler

Allahümmağfirlihayyina ve meyyitina ve şaahidina ve ğaaibina ve zekerina ve ünsaana ve sağiirina ve kebiirina. Allahümme men ahyeytehü minna feahyihi alel islaam ve men teveffeytehü minna feteveffehü alel iman.
Anlamı:"Allahım! Dirilerimizi, ölülerimizi, mevcut olanlarımızı, kayıp olanlarımızı,erkeğimizi-kadınımızı, çocuklarımızı ve büyüklerimizi bağışla.Allahım! Bizden yaşattıklarını İslam üzere yaşat, bizden öldürdüklerini de iman üzere öldür."

Okudunuz mu?  Hz. Ebu Bekir (R.A.) ın ismi Kurân-ı Kerîm de geçiyor mu?

CENAZE ERKEK İSE ŞU DUA OKUNUR:

Ve hussa hazel meyyite birravhi verraahati velmağfirati verridvaan.Allahümme in kane muhsinen fezid fii ihsanih. Ve in kane müsiien fetecavez anhü veleggıhil emne vel büşra vel keramete vezzülfa. Birahmetike ya erhamerrahımiin.

Anlamı:"Özellikle bu vefat etmiş olan erkeği kolaylığa, rahata, mağfirete ve rızana erdir.Allahım!Eğer bu muhsin ise(iyilik etmiş kimselerden ise)ihsanını artır.Eğer günahkar ise, onu bağışla, ona güven ile sevinç ve iyilik ver, onu rahmetine yakın kıl,Ey merhamet edenlerin en merhametlisi Yüce Allahım!"

Okudunuz mu?  Erkekler sürme çekebilir mi?

CENAZE KADIN İSE ŞU DUA OKUNUR:

Ve hussa hazihil meyyitete birravhi verraahati velmağfirati verridvaan.Allahümme in kanet muhsineten fezid fii ihsaniha. Ve in kanet müsiieten fetecavez anha veleggıhal emne vel büşra vel keramete vezzülfa. Birahmetike ya erhamerrahımiin.

Anlamı:"Özellikle bu vefat etmiş olan kadını kolaylığa, rahata, mağfirete ve rızana erdir.Allahım!Eğer bu muhsine ise(iyilik etmiş kimselerden ise)ihsanını artır.Eğer günahkar ise, onu bağışla, ona güven ile sevinç ve iyilik ver, onu rahmetine yakın kıl,Ey merhamet edenlerin en merhametlisi Yüce Allahım!"

Okudunuz mu?  Domuz eti satan lokantada çalışmak ve domuz etine dokunmak caiz mi?

CENAZE ERKEK ÇOCUĞU İSE:

Allahümmecalhü lena ferataa.Allahümmecalhü lena ecravvezühra.Allahümmecalhü lena şaafiammüşeffeaa.
Anlamı:"Allahım!Onu bize, önden gönderilmiş bir sevap sebebi kıl, onu bizlere bir şefaatçi ve şefaatı kabul edilmiş yap."

CENAZE KIZ ÇOCUĞU İSE:

Allahümmecalha lena ferataa.Allahümmecalha lena ecravvezühra.Allahümmecalha lena şaafiammüşeffeah.
Anlamı:"Allahım!Onu bize, önden gönderilmiş bir sevap sebebi kıl, onu bizlere bir şefaatçi ve şefaatı kabul edilmiş yap."

Okudunuz mu?  Siftah atmak sevap mıdır

cenaze evinde okunan dua, cenaze evinde okunacak dua, cenaze evinde okunan dualar

Bu kategoride yer alan Sağlam kafa sağlam vucutta bulunur sözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenaze çadırında okunan dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.